Νέες πληροφορίες για την πλοκή του Death Stranding

Χάρις σε νέο, αποκλειστικό trailer για τους επισκέπτες της Gamescom

Μετά το σύντομο trailer που όλοι είδαμε στην έναρξη της Gamescom 2019, άλλο ένα trailer φέρνει περισσότερες πληροφορίες στο φως, όσον αφορά την πλοκή του Death Stranding.

Το trailer, ονόματι “Briefing“, προβλήθηκε στο PlayStation booth της Gamescom, και έως τώρα δεν βρίσκεται online για να σας το μεταφέρουμε — αν και όταν βρεθεί, θα σας ενημερώσουμε σχετικα. Ωστόσο, ξέρουμε τι συνέβη, χάρις σε πρόσφατο άρθρο του Eurogamer που περιγράφει τη ροή του βίντεο.

Μετά το παραπάνω tweet, ο κόσμος έσπευσε να παρακολουθήσει το trailer. Με τι είχε να κάνει το trailer, λοιπόν;

To trailer ξεκινά στο Οβάλ Γραφείο, όπου ο πρωταγωνιστής Sam Bridges συναντά τον μασκοφόρο Die Hardman και το ολόγραμμα μιας γυναίκας ονόματι Amelie. Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την επανένωση των ΗΠΑ, και οι Amelie και Die Hardman θέλουν τη βοήθεια του Sam για να πετύχουν τον στόχο τους. Από τα συμφραζόμενα, φαίνεται πως ο Sam και η Amelie έχουν κοινό παρελθόν, μιας κι ο Sam αναφέρει πως η Amelie δεν έχει γεράσει ούτε μέρα, παρότι έχει να τη δει 10 χρόνια. Εκείνη του εξηγεί πως το «σώμα της είναι ακόμη στην παραλία» και πως «δεν γίνεται να γεράσει».

Η Amelie, μάλλον, είναι η κόρη μιας γυναίκας που λέγεται Samantha “America” Strand, και φαίνεται να είναι η προηγούμενη πρόεδρος της χώρας, και η αποστολή επανένωσης είναι η συνέχιση του σκοπού της: να συσταθούν ξανά οι “UCA, United Cities of America”. Η Amelie και η παρέα της τα είχαν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, όμως μια πόλη, η Edge Knot City, ήταν μεγάλο «αγκάθι» — και ο τόπος όπου η Amelie αιχμαλωτίστηκε και βρίσκεται τώρα.

Πίσω από την απαγωγή, βρίσκονται οι Homo Demens, η οργάνωση της οποίας ηγείται ο Higgs (ο χαρακτήρας του Troy Baker, με τη χρυσή μάσκα). Κινεί τα νήματα στην Edge Knot City και φαίνεται να είναι υπεύθυνος για μια επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας στο παρελθόν. Η Homo Demens δεν βρίσκεται σε ένα μέρος, όμως τα μελή ενώνει η κοινή της ιδεολογία: να σταματήσει η επανασύσταση της UCA. Θέλουν, μεν, να ενώσουν ξανά τις πόλεις της Αμερικής, όμως οι μέθοδοί τους είναι βίαιες και αυταρχικές.

Έπειτα, ο Sam πρέπει να βοηθήσει μονάδες της UCA ενώνοντας διάφορα “terminals” προτού σώσει την Amelie. Για να το πετύχει, του δίνεται το “Q-Pid” — αυτό το μεταλλικό περιλαίμιο με τα μεταλλικά κλειδιά που φέρνουν σε USB — το οποίο του επιτρέπει να επαναφέρει τα τερματικά πίσω στο δίκτυο της UCA. Μετά από αυτό, η Amelie θα μπορεί να αναλάβει την προεδρία.

Ο Sam δεν είναι ιδιαίτερα θερμός στην ιδέα να βοηθήσει, καθώς παλιότερα είχε αποχωρήσει από την ομάδα και πιστεύει πως στη UCA είναι υποκριτές (δείχνοντας κάποια χειροπέδα ή κάτι παρόμοιο, αφήνοντας να εννοηθούν διάφορα). Η Amelie ισχυρίζεται πως ο Sam προσπαθούσε να ξεφύγει, και πως οι «χειροπέδες» είναι ουσιαστικά δεσμοί (δεν είναι ξεκάθαρο με τι ή για τι σε δεσμεύουν). Το βίντεο ολοκληρώνεται με τον Sam να αποχωρεί, αγνοώντας την Amelie, όμως για χάρη της ιστορίας, μάλλον μελλοντικά θα τη βοηθήσει. Σε κάποιο σημείο, ο Sam αναφωνεί πως πλέον είναι «ο Sam Porter Bridges, όχι ένας (ένα;) Strand», και ειπώθηκε επίσης πως το πλάνο να επανενωθεί η χώρα ήταν η «επιθανάτια ευχή του Bridges».

Ό,τι καταλάβατε, καταλάβαμε κι εμείς. Φαίνεται πως ακόμη κι ο Sam είναι μεταξύ ζωής και θανάτου ή σε κάποια παρόμοια κατάσταση, και οι θεωρίες για τα παράλληλα σύμπαντα δίνουν και παίρνουν. Σίγουρα, οι οπαδοί του “sci-fi” τρίβουν τα χέρια τους με την έως τώρα πλοκή.

Σημειώστε πως όλα αυτά είναι μετάφραση του κειμένου που παρέθεσα στην αρχή, και όχι προσωπική εμπειρία, οπότε σίγουρα θα υπάρχουν ανακρίβειες που χάθηκαν στη μετάφραση.

Εσείς περιμένετε το Death Stranding; Είστε ικανοποιημένοι με τα έως τώρα νέα που μάθαμε από τη Gamescom 2019;

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
H Apple ανακοίνωσε τα AirPods Pro