Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX βγάζει ΝΕΕΣ κονσόλες και παρατά το Gaming ΑΝ... | Game Recap #137»
NBA 2K24
NBA 2K24

NBA 2K24

Ο Βασιλιάς, που παίζει μόνος του, επέστρεψε!

Release Date
08/09/2023
Played on
PS5 (Black Mamba Edition)
Platforms
PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch, PC
Developer
Visual Concepts
Publisher
2K Sports

Τα πράγματα είναι σχετικά απλά εδώ και αρκετά χρόνια. Αν κάποιος θέλει να παίξει μπάσκετ στην κονσόλα του ή στο PC του και συγκεκριμένα μέσα στον κόσμο του NBA, δεν υπάρχει καλύτερος αλλά και εναλλακτικός σοβαρός εκπρόσωπος από το NBA 2K. Αποτελεί μία ετήσια κυκλοφορία, όπως συνηθίζουν τα αθλητικά παιχνίδια και έτσι πριν από λίγες ημέρες έφτασε στα χέρια μου και ο φετινός εκπρόσωπος, που ακούει στο όνομα NBA 2K24. Η παγίδα σε αυτές τις ετήσιες κυκλοφορίες είναι συνήθως μία και αφορά το πόσο βελτιωμένο έρχεται σε σχέση με τον προκάτοχό του, έτσι θα δούμε και σήμερα τι νέο μας φέρνει το NBA 2K24 σε σύγκριση με το πολύ καλό NBA 2K23. Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνω πως παιχνίδια ή καλύτερα σειρές παιχνιδιών που στην ουσία παίζουν χωρίς αντίπαλο, κάνουν λίγο τις εταιρείες που είναι υπεύθυνες γι’ αυτά να επαναπαύονται αλλά και να διατηρούν και να ενισχύουν στοιχεία που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μαύρο πανί (microtransactions εσάς λέω).

Δεν γίνεται λοιπόν να ξεκινήσω τις εντυπώσεις μου χωρίς να αναφέρω τον αστέρα που κοσμεί το φετινό εξώφυλλο του NBA 2K24. Όπως ήταν ήδη γνωστό και αναμενόμενο, η 2K Sports είχε ανακοινώσει ότι ο Hall-of-Famer, Kobe Bryant θα αποτελεί τον αθλητή-πρωταγωνιστή τόσο στην standard έκδοση, όσο και στην Black Mamba Edition, η οποία προσφέρει πρόσθετες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων 100k VC (Virtual Currency) και 15 χιλιάδες πόντους MyTEAM μαζί με πολλά άλλα. Πάμε λίγο να δούμε όμως τις νέες προσθήκες στη φετινή κυκλοφορία του παιχνιδιού, αφού για πρώτη φορά και μόνο για τις κονσόλες νέας γενιάς, υπάρχει η εισαγωγή της τεχνολογίας ProPLAY που πρόκειται να φέρει «επανάσταση» στον τρόπο με τον οποίο παίζουμε και αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι, όσον αφορά την πιστότητά του. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ότι λαμβάνει υλικό από την πραγματική δράση του NBA, όπως τις κινήσεις του αγαπημένου μας παίκτη και τα μοναδικά animations του και τα μεταφέρει απευθείας στο ίδιο το παιχνίδι. Ο σκοπός του είναι να προσφέρει στον παίκτη μια πολύ πιο ρεαλιστική και αυθεντική εμπειρία. Σε συνδυασμό με τα γραφικά του που φαίνονται κατά τι καλύτερα από το περσινό 2K23, όταν το παιχνίδι μεταβαίνει στα animations που έχει συλλέξει μέσα από τη λειτουργία proPLAY, είναι εντυπωσιακό οφείλω να ομολογήσω όταν υπάρχει αυτή η πιστότητα σε μία signature move ενός διάσημου NBAer.

Επιτέλους, η 2K Sports άκουσε την κοινότητα και έχουμε στο NBA 2K24 cross-play. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πλέον σημασία αν ο φίλος σας έχει διαφορετική κονσόλα από εσάς, καθώς οι χρήστες του PlayStation και του Xbox μπορούν πλέον να παίζουν online μαζί. Επιστροφή στον Kobe Bryant και προς τιμήν του αείμνηστου, υπάρχει η ολοκαίνουργια προσθήκη της λειτουργίας Mamba Moments, η οποία μοιάζει πολύ με το περσινό 2K23 Jordan Challenge. Εδώ λαμβάνουμε μέρος σε μια σειρά από προκλήσεις, επτά συνολικά, που η καθεμία περιέχει διάφορους στόχους προκειμένου να αναδημιουργήσουμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Black Mamba στη λαμπρή 20χρονη καριέρα του ως μέλος των Los Angeles Lakers. Όταν πρόκειται για τη δική μας καριέρα στο NBA όμως πρέπει να στοχεύσουμε στο MyCAREER που φέτος έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα για να προσφέρει μια ακόμα πιο πλούσια εμπειρία. Μία από τις βασικές προσθήκες είναι η επιλογή να μπορούμε να επιλέξουμε ένα πρότυπο όταν δημιουργούμε το παίκτη μας που μοιάζει με έναν ήδη παίκτη του NBA ενώ υπάρχει και νέο badge system. Το να ξεκινάς την καριέρα σου είναι επίσης διαφορετικό από ό,τι σε προηγούμενες «εκδοχές» του παιχνιδιού. Δεν χρειάζεται πλέον να αποδείξουμε την αξία μας στο κολέγιο, ούτε να περάσουμε από τη G-League. Αντίθετα, μπαίνουμε κατευθείαν στα βαθιά και στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Μια ακόμα αποκλειστικότητα για τις next-gen κονσόλες είναι η νέας όψη της The City στο MyCAREER, η οποία και όμορφη είναι και με θέα.

Ακόμη, θα συναντήσουμε και το MyTEAM, που αποτελεί τη λειτουργία παιχνιδιού που μας επιτρέπει ουσιαστικά να δημιουργήσουμε την ομάδα μας από παίκτες από όλες τις εποχές του NBA, με τη μορφή συλλογής εικονικής καρτών. Πως συλλέγαμε παλιότερα (εγώ τουλάχιστον και αναφέρομαι για την εποχή των 90s) κάρτες παικτών στην πραγματική ζωή, έτσι ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εμπειρία ανοίγματος πακέτων με κάρτες παικτών καθώς και χαρακτηριστικών, προπονητών, συμβολαίων, σταδίων, φανέλες ομάδων, ακόμα και παπουτσιών, μεταξύ άλλων. Υπάρχουν ατελείωτοι συνδυασμοί καρτών ενώ μόλις σχηματίσουμε το πρώτο μας roster, μπορούμε να ανταγωνιστούμε σε διάφορους τρόπους παιχνιδιού. Επιπλέον, έχουμε το MyNBA το οποίο παρουσιάστηκε στην έκδοση του 2021, αντικαθιστώντας το μέχρι τότε γνωστό MyLeague. Σε αυτήν τη λειτουργία, μπορούμε να εξερευνήσουμε εμβληματικές εποχές από όλο το ΝΒΑ, όπως την εποχή του Jordan και του Κobe, με τη νέα εποχή του LeBron να εισάγεται στο NBA 2K24. Last but not least, συνεχίζουμε για ακόμη μία χρονιά να έχουμε πρόσβαση και στο γυναικείο NBA, WNBA, στο οποίο εν πολλοίς η εμπειρία παραμένει σε μεγάλο βαθμό η ίδια με τις τρεις προηγούμενες εισαγωγές του. Πλέον όμως μπορούμε να ξεκινήσουμε την επαγγελματική μας πορεία στο WNBA επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο τρόπους. Είτε με το μονοπάτι «The Prospect» είτε ως «The Undiscovered Gem», αντίστοιχα.

Όπως αντιλαμβάνεστε το NBA 2K24 είναι γεμάτο από πλούσιο περιεχόμενο και επιλογές και ίσως χωρίς υπερβολές, ο απόλυτος NBA εξομοιωτής, με ότι θετικό και αρνητικό συνεπάγεται αυτό. Όπως για παράδειγμα τις διαφημίσεις που βρίσκονται παντού, εντός και εκτός παρκέ ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων και των διακοπών αυτών συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα που σε αποπροσανατολίζουν. Στην τελική, άσε με άνθρωπέ μου να παίξω το μπασκετάκι μου. Από την άλλη είναι αδιαμφησβήτητα το καλύτερο αθλητικό παιχνίδι στο είδος του και το MyCAREER βρίσκεται στα καλύτερα αν και η εξάρτηση και η με υποχθόνιους τρόπος παρότρυνση στα microtransactions μειώνει σημαντικά τη συνολική καλή εντύπωση.

Ευχαριστούμε τις CD Media και 2K Sports για τη διευκόλυνση πραγματοποίησης του Review.

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

NBA 2K24
ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Πραγματικό εξομοιωτής NBA
Πλούσιο περιεχόμενο
Mamba Moments
MyCAREER
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Έμφαση στα microtransactions
Πολλές στιγμές αποπροσανατολισμού
7
ΚΑΛΟ

 

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!