Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το Xbox θέλει να εισβάλει στο PlayStation | Game Recap #147»

NBA 2K14 Review

Διαμαντίδης, Σπανούλης και στο βάθος LeBron James.

NBA-2K14

Ας ξεκινήσουμε με τη μεγάλη είδηση που προκύπτει από το NBA 2K14 και αφορά πολλούς μπασκετόφιλους της χώρας μας και της γηραίας ηπείρου γενικότερα και αποτελεί φυσικά την είσοδο 14 ευρωπαϊκών ομάδων της Ευρωλίγκας στο πιο επιτυχημένο basketball franchise των τελευταίων ετών, αφου συμπεριλαμβάνονται ο πολυπρωταθλητής Παναθηναϊκός και ο εις διπλούν συνεχόμενες φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός. Οι παραφωνίες που μετριάζουν τον αρχικό ενθουσιασμό των φιλάθλων της Ευρώπης, είναι κάποιες αστοχίες στου προπονητές, αφού για παράδειγμα ο προπονητής του Παναθηναϊκού εμφανίζεται νέγρος καθώς και η απουσία  κάποιου mode που να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ευρωπαϊκές ομάδες αφού προσφέρονται μόνο για offline φιλικές αναμετρήσεις. Επίσης, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ευρωπαϊκές ομάδες ούτε σε multiplayer αναμετρήσεις, αλλά ούτε και να αλλάξετε τα ρόστερ των ομάδων, τα οποία παρεπιπτόντως είναι περσινά. Σε γενικές γραμμές πάντως είναι πολύ θετικό το γεγονός που ενσωματώθηκαν ευρωπαϊκές ομάδες στο NBA 2K14, αλλά ελπίζουμε να προσεχθούν περισσότερο στο επόμενο παιχνίδι.

nba-2k14_4

Μία ακόμη σημαντική αλλαγή που συναντάμε στο NBA 2K14 είναι ένα νέο mode με πρωταγωνιστή, ποιον άλλον, τον Lebron James. Το εν λόγω mode ονομάζεται Lebron: Path to Greatness και θυμίζει έντονα το παλαιότερο mode που πρωταγωνιστούσε ο τιτάνας του NBA, Michael Jordan και ξαναζούσαμε τους σημαντικότερους αγώνες στην καριέρα του μεγάλου αθλητή. Στο Lebron: Path to Greatness παίρνουμε μέρος σε σημαντικές αναμετρήσεις που δίνει μελλοντικά ο Lebron , είτε ως παίκτης των Heat, είτε εναλλακτικά ως free agent και στη συνέχεια παίκτης των New York Knicks. Όπως καταλαβαίνετε ο ίδιος ο Lebron έβαλε το χεράκι του σε αυτό mode αφού συνεργάστηκε στενά με την ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού.

nba2k14-screen-1

Κατά τα άλλα συνεχίζουν να υπάρχουν τα επιτυχημένα Association και My Career modes ενώ ευχάριστη έκπληξη η επιστροφή του Crew mode στο multiplayer. Όσον αφορά το Association mode, σε αυτό σας δίνεται η ευκαιρία να πάρετε μία ομάδα της αρεσκείας σας και να την οδηγήσετε στην κορυφή, κάνοντας μεταγραφές, επιλέγοντας τα συστήματα και τις αμοιβές των παικτών σας, το ρόλο τους στην ομάδα και άλλα πολλά ζητήματα που απασχολούν τους general manager και τους προπονητές. Στο Career mode δημιουργείτε τον δικό σας παίκτη και συμμετέχετε αρχικά σε ένα δοκιμαστικό αγώνα με αντιπάλους άλλους πρωτοεμφανιζόμενους αθλητές. Σε αυτόν τον αγώνα είναι στραμμένα τα μάτια των scouters του NBA, οπότε αφενός πρέπει να κάνετε καλή εμφάνιση και αφετέρου πρέπει να απαντήσετε στις προτάσεις που σας κάνουν οι managers των ομάδων που ενδιαφέρονται να σας επιλέξουν στα ντραφτ. Αφού σας επιλέξει κάποια ομάδα, ξεκινάτε την καριέρα σας στο μαγικό κόσμο του NBA και σιγά σιγά χτίζεται την καριέρα σας. Τέλος, αναφορικά με το Crews mode, συμμετέχετε με τον παίκτη που έχετε δημιουργήσει και φτιάχνετε τη δική σας ομάδα online, στέλνοντας  προσκλήσεις στους φίλους σας ώστε να επανδρώσετε μαζί τους την δικιά σας ομάδα.

nba2k142

Στον τομέα των γραφικών και της συνολικής παρουσίασης η σειρά NBA 2K κάθε χρόνο, αν το πούμε με μπασκετικούς όρους, παίζει μόνο του και δεν το φτάνει κανένας άλλος αθλητικός τίτλος. Παρόλα αυτά πρόκειται για μία σειρά που μας παρουσιάζει κάθε χρόνο και από έναν τίτλο, με το NBA 2K14 να έχει ίσως τις λιγότερες διαφορές από τον προκάτοχό του σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Οπότε εάν έχετε περάσει πολλές ώρες συντροφιάς και διασκέδασης με το NBA 2K13 και σκοπεύετε κάποια στιγμή να πάρετε PS4 ή Xbox One, τότε θα προτείναμε να αγοράσετε κατευθείαν τη next-gen έκδοση του NBA 2K14.

Θετικά

– Προσθήκη ευρωπαϊκών ομάδων
– Ρεαλιστικότητα
– Συνολική παρουσίαση και εμπειρία
– Το νέο Lebron: Path to Greatness mode

Αρνητικά

– Πολύ περιορισμένες δυνατότητες με τις ευρωπαϊκές ομάδες
– Λίγες διαφορές σε σχέση με το NBA 2K13

Ταυτότητα Παιχνιδιού
Βαθμολογία : 9 / 10
Κονσόλα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PS3, Xbox 360
Είδος: Sports
Κυκλοφορεί για: Xbox 360, Playstation 3, PC, PS4, Xbox One
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 04/10/2013
Εκδότρια εταιρία: 2K
Εταιρία ανάπτυξης: Visual Concepts
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Επίσημη ιστοσελίδα: http://2ksports.com/games/nba2k14

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!