Monster Hunter World: Iceborne

Επικές μάχες τεράτων στους πάγους

Release Date
06/09/2019
Platform
PS4, Xbox One, PC
Developer
Capcom
Publisher
Capcom
Our Score
8

Μετά την παρουσίαση στην Ε3 κυκλοφόρησε επιτέλους το αναμενόμενο για πολλούς Monster Hunter World: Iceborne. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θυμόσαστε την παρουσίαση μας στο Busted για το Monster Hunter World το οποίο απέσπασε πολύ θετικές κριτικές όντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια της τρέχουσας γενιάς. Τι είναι όμως το Iceborne;

Αποτελεί το νέο κεφάλαιο της σειράς που ακούει στο όνομα Monster Hunter World Iceborne και αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πακέτο επέκτασης του αρχικού παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαθέτετε το αρχικό παιχνίδι για να παίξετε το Iceborne ενώ πρέπει να έχετε προχωρήσει την ιστορία και να έχετε ανεβεί επίπεδα στο αρχικό ώστε να έχετε πρόσβαση στο Iceborne. Προσοχή δεν αποτελεί standalone πακέτο επέκτασης.

Το Monster Hunter World: Iceborne ανοίγει έναν τεράστιο νέο κόσμο μπροστά μας για εξερεύνηση με νέες περιοχές, πιο ισχυρούς και εντυπωσιακούς εχθρούς και master rank quests. Η ιστορία συνεχίζει ακριβώς εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος. Ένα κοπάδι της παλιάς περιοχής εντοπίζεται να εγκαταλείπει το αρχαίο δάσος. Η ερευνητική επιτροπή, διαισθανόμενη ότι κάτι παράξενο συμβαίνει, επιβιβάζεται στο αερόπλοιο του Τρίτου Στόλου και διασχίζει τη θάλασσα για εξερεύνηση. Εκεί εντοπίζουν μια νέα περιοχή θαμμένη κάτω από το χιόνι και τον πάγο η οποία ονομάζεται Hoarfrost Reach. Αυτή αποτελεί μια ανεξερεύνητη περιοχή, οπότε η ανακάλυψη νέων τεράτων και νέας ενδημικής ζωής θα αποτελέσουν τους βασικούς στόχους της Επιτροπής. Οι κύριοι χαρακτήρες κρίνονται πάντως ιδιαίτερα ενδιαφέροντες.

This slideshow requires JavaScript.

Το Hoarfrost Reach διαθέτει αρκετά μεγάλη ποικιλομορφία στις περιοχές του. Ο σχεδιασμός είναι έντονα λεπτομερής και σε πολλά σημεία ξεπερνά το αρχικό παιχνίδι ενώ επιπλέον σε πολλά σημεία υπάρχει αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, με δέντρα να πέφτουν, πάγος να σπάει κάτω από το πόδια μας και άλλες τέτοιες εκπλήξεις. Υπάρχουν αρκετά πλάσματα όπως τα Popo που είναι φυτοφάγα με χοντρή γούνα για να αντέχουν στο κρύο, υπάρχουν ζώα που κινούνται σε κοπάδια και θα επιτεθούν ομαδικά αν τα ενοχλήσετε ενώ τα αρσενικά ζώα είναι ιδιαίτερα επιθετικά προκειμένου να προστατεύσουν τα νεογέννητα τους. Το χιόνι σε πολλά σημεία είναι βαθύ και θα χρειαστείτε ζεστά ροφήματα για να επιβιώσετε. Θα συναντήσετε περιοχές φτιαγμένες από τεράστια κομμάτια πάγου και δρόμου που ίσως καταρρεύσουν όταν περάσετε ανεβάζοντας έτσι την αδρεναλίνη σας. Γενικά και εν όψει χειμώνα στο ημισφαίριο μας πιστεύω ότι το Iceborne θα σας εντυπωσιάσει.

Νέοι εχθροί εντυπωσιακά σχεδιασμένοι κάνουν την εμφάνισή τους με νέες κινήσεις και ικανότητες. Δράκοι πάγου που παγώνουν τα πάντα με την αναπνοή τους, όντα με ηλεκτρισμό, με ουρές σαν μαστίγια, όντα που γίνονται supercharged κάνοντας πολλή ζημιά, δράκοι που ελέγχουν το νερό, wyverns με εντυπωσιακή χαίτη και μαύρα λέπια που χτυπάνε με το ράμφος τους ή που έχουν άλλες ικανότητες καθώς και πολλά άλλα ευφάνταστα ζώα συνθέτουν το σκηνικό της νέας περιοχής . Όλα αυτά εντυπωσιάζουν με το σχεδιασμό τους αλλά και με τις ικανότητές τους και την κίνησή τους. Υπάρχουν όμως και σημεία που κάποια όντα μοιάζουν με παλαιότερα και υπάρχει η αίσθηση της επαναληψιμότητας, σε μικρό όμως βαθμό.

Το gameplay του Monster Hunter World Iceborne έχει κρατηθεί το ίδιο συμπαγές με το αρχικό παιχνίδι και έχει επιτυχώς εμπλουτιστεί με μερικές νέες κινήσεις και combos. Έτσι ο παίχτης έχει στη διάθεσή του τον νέο γάντζο, clutch claw, ο οποίος επιτρέπει στον παίχτη να αναρριχηθεί στην πλάτη των τεράτων και να τα κατευθύνει μερικώς είτε να επιτεθεί. Μπορεί πλέον να συνδυάσει το γάντζο με επίθεση χρησιμοποιώντας πλέον κάθε όπλο με ένα μεγάλο εύρος κινήσεων. Σημαντική προσθήκη αποτελεί επίσης και η χρήση μικρότερων τεράτων, tailraiders, ως μεταφορικών μέσων τα οποία καλείτε με ένα σφύριγμα. Στο χάρτη μπορείτε να ορίσετε ένα σημείο και να πάτε εκεί αυτόματα με τη χρήση ενός raider ride. Τα όντα που μας μεταφέρουν μπορούν να ανιχνεύσουν ίχνη στόχων και μόνα τους προκειμένου να μας βοηθήσουν στο κυνήγι εάν δεν έχουμε ορίσει τελικό προορισμό εξ αρχής. Ενώ βρισκόσαστε σε raider ride μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα, να κάνετε χρήση του γάντζου, να ανοίξετε το χάρτη και να κάνετε αρκετές ενέργειες. Δεν μπορείτε να ελέγξετε άμεσα το μεταφορικό σας μέσο, αν και ήταν κάτι που θα το θέλαμε πολύ.

Υπάρχει νέο Base of operations, Seliana, στη νέα περιοχή, όμορφα σχεδιασμένο με ένα σωρό δυνατότητες που ανταγωνίζεται την παλιά βάση Astera στα ίσια. Όλα είναι παρόντα και εδώ όπως το Ecological Research Center, Smithy, Resource center ενώ η νέα βάση έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την πρακτικότητα και την καλύτερη προσβασιμότητα. Έξω από το δωμάτιο μας υπάρχει  πλέον  άμεση πρόσβαση στον Housekeeper. Υπάρχουν επίσης τα Steamworks τα οποία χρησιμοποιούν καύσιμο και παράγουν ατμό προκειμένου να δώσει ενέργεια στις υπόλοιπες δομές της βάσης. Το καύσιμο (fuel points) το κερδίζετε αυτόματα μετά το πέρας κάθε αποστολής είτε ανταλλάζοντας διάφορα πράγματα και υλικά. Συλλέγοντας καύσιμο μπορείτε να κερδίσετε έξτρα ανταμοιβές. Διαθέσιμο είναι επίσης και το gathering hub όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με έως και 15 άλλους παίχτες ενώ διαθέτει δικιά του καντίνα, resource center, όπου οι παίχτες μπορούν να πάρουν boundies, να οργανώσουν τις εξερευνήσεις τους και να ολοκληρώσουν και να παραδώσουν γρήγορα αποστολές, Smithy για άμεση πρόσβαση σε πανοπλίες και όπλα, πρόσβαση στο Botanical Research center. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως μέσα στο σπίτι σας μπορείτε να αναλάβετε τη διακόσμηση του και να δώσετε έναν πιο προσωπικό τόνο.

This slideshow requires JavaScript.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω το gameplay έχει δεχτεί ενέσεις. Έτσι κάνει την εμφάνισή του το master rank (νέο quest rank). Αποκτάτε έτσι πρόσβαση σε νέα υλικά και νέα τέρατα λίγο πιο δύσκολα από αυτά του high rank. Το View mode είναι πλέον πιο απλό ενώ μπορείτε να κρύψετε το UI. Περισσότερες επιλογές έχουν προστεθεί στα Squads, με τα squad cards να δείχνουν το όνομα της ομάδας, το έμβλημα, άλλες χρήσιμες πληροφορίες όπως το τι άτομα θέλετε να στρατολογήσετε. Οι squad leaders και οι sub-leaders μπορούν να στέλνουν squad card σε κάθε παίχτη στο ίδιο online session για να τους προσκαλέσουν. Ακόμα όμως και αν δεν βρίσκεται κάποιος στο ίδιο online session μπορεί να δεχτεί squad card ως πρόσκληση. Οι squad sub-leaders επιλέγονται από τον αρχηγό ενώ το έμβλημα μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή. Τα μουσικά κομμάτια ακόμη που συνοδεύουν το ταξίδι σας είναι εξαιρετικά.

Φτάσαμε λοιπόν στον επίλογο χωρίς να θέλω να σας χαλάσω πολλές εκπλήξεις. Το Monster Hunter World: Iceborne αποτελεί τον ορισμό του τίμιου expansion. Ερωτηματικό μας παραμένει γιατί δεν είναι standalone αφού κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει νέο κεφάλαιο. Εμφανίζεται σε πολλά σημεία βελτιωμένο σε σχέση με το αρχικό παιχνίδι προσφέροντας πάρα πολλές νέες ώρες εξερεύνησης και κυνηγιού είτε solo είτε με φίλους. Η απόδοσή του κρίνεται ικανοποιητική στην πλατφόρμα δοκιμής μας, PS4 Pro, με κάποια frame drops. Είτε οπαδοί είτε όχι πιστεύω πως είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να δοκιμάσετε ενώ δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της τρέχουσας γενιάς.

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Γραφικά
Νέα τέρατα
Στιβαρό και ενισχυμένο gameplay
Μουσική επένδυση / View Mode
Πρακτικά σχεδιασμένη νέα βάση
Επιλογές online
Ενδιαφέρουσα ιστορία
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Κάποια θεματάκια απόδοσης
Αίσθηση επανάληψης σε κάποια σημεία
Υπερβολικός βομβαρδισμός από νέα πράγματα
8
ΥΠΕΡΟΧΟ