Mario Tennis Aces

O Mario σε νέες περιπέτειες…

Η Camelot σε συνεργασία με την Nintendo είχε κυκλοφορήσει στο Wii U το Mario Tennis Ultra Smash με το αποτέλεσμα να είναι αποκαρδιωτικό και εντελώς αδιάφορο. Αυτήν την φορά η εταιρία επιστρέφει στο πλέον επιτυχημένο Switch για να μας δείξει ότι ένα παιχνίδι τένις με τις κατάλληλες μετατροπές και την προσθήκη ενός adventure mode μπορεί να “καθίσει” στο ίδιο ράφι με παιχνίδια όπως το Splatoon 2 και το Arms. Το Mario Tennis Aces ήρθε στο Nintendo Switch για να καλύψει ένα είδος το οποίο στις υπόλοιπες κονσόλες δεν υφίσταται και πάμε να δούμε σιγά σιγά τι έχει καταφέρει.


Εισαγωγή


Το Mario Tennis Aces ξεκινάει παρουσιάζοντας την ιστορία που θα ακολουθήσουμε στο νέο Adventure Mode. Το Mushroom Kingdom γεμίζει αγάπη για το τένις και εμείς προσπαθούμε να σώσουμε τον Luigi από μια ρακέτα που τον μετέτρεψε σε κακό. Σε αυτήν την περιπέτεια ο Waluigi και ο Wario γίνονται περισσότερο κακοί και μας δυσκολεύουν στο να σώσουμε τον Luigi. Όσο προχωράμε στο Adventure Mode συμμετέχουμε σε διάφορα mini-games, λύνουμε γρίφους, ανεβαίνουμε level και αντιμετωπίζουμε διάφορα bosses όλα μέσω παιχνιδιών τένις. Το συγκεκριμένο mode προσφέρει μια φρέσκια πνοή στην σειρά αλλά δυστυχώς προς το τέλος του γίνεται επαναλαμβανόμενο και αρκετά δύσκολο. Ίσως αν είχαν χωρέσει περισσότερους χαρακτήρες από τον ατελείωτο κόσμο της Nintendo θα μπορούσαν να αποφύγουν αυτήν την επανάληψη.


Gameplay


Όπως είπαμε και προηγουμένως το παιχνίδι έχει ένα εντελώς νέο σύστημα gameplay το οποίο βοηθάει στο να είναι κάθε παιχνίδι τένις διαφορετικό και πολύ διασκεδαστικό. Αυτήν την φορά εκτός από τα βασικά χτυπήματα που υπάρχουν στο τέννις (topspin,lob,flat,slice) έχουμε ως απώτερο στόχο να γεμίσουμε ένα κύκλο ενέργειας (Energy Gauge) ο οποίος θα ξεκλειδώσει το Special Shot που είναι σχεδόν ακατόρθωτο κάποιος να το αποκρούσει. Για να γεμίσουμε τον κύκλο ενέργειας θα πρέπει να χρησιμοποιούμε Τrick Shots με τον δεξί αναλογικό μοχλό ή επιβραδύνουμε τον χρόνο με το R για να προλάβουμε κάποιο μπαλάκι ή να εκτελέσουμε το νέο Zone Shot. Επίσης, μεγάλη “ποσότητα” ενέργειας δίνει το block σε ένα από τα παραπάνω χτυπήματα που θα χρησιμοποιήσει ο αντίπαλος μας αλλά αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη εξοικείωση και σωστό timing. Πάμε να δούμε όμως τι είναι οι παραπάνω νέοι μηχανισμοί.

Το Trick Shot που ενεργοποιείται με τον δεξί αναλογικό επιβραδύνει τον χρόνο και ο χαρακτήρας μας κινείται μέσα στο court εκτελώντας διάφορα ζογκλερικά για να προλάβει ένα πολύ δύσκολο χτύπημα του αντιπάλου.

Η επιβράδυνση χρόνου κάνει σχεδόν ότι και το Trick Shot απλά στην προκειμένη περίπτωση επειδή δεν υπάρχουν τα ζογκλερικά μια άμυνα γεμίζει πολύ λιγότερο το Energy Gauge.

Τέλος, το Zone Shot χρησιμοποιεί τα motion controls του χειριστηρίου του Switch καθώς όταν το χρησιμοποιούμε η κάμερα γίνεται πρώτου προσώπου και μπορούμε να σημαδέψουμε οποιοδήποτε σημείου του γηπέδου για να “τελειώσουμε” τον πόντο.

Ένας ακόμη μηχανισμός που παρουσιάζεται στο Mario Tennis Aces είναι η δυνατότητα να βγάλουμε KO τον αντίπαλο. Χρησιμοποιώντας το Special Shot και τα Zone Shots μπορούμε να στοχεύουμε την ρακέτα του αντιπάλου η οποία αυτήν την φορά έχει ενέργεια και σε κάθε αποτυχημένη άμυνα των παραπάνω χτυπημάτων χάνει λίγη από την ενέργειά της. Αν την χάσει όλη και δεν έχει ο αντίπαλος άλλη ρακέτα βγαίνει ΚΟ και τελειώνει απροσδόκητα το παιχνίδι. Όπως καταλαβαίνουμε ο τίτλος προσφέρει μια πληθώρα τακτικών επιλογών για το πως θα αντιμετωπίσουμε τον κάθε αντίπαλο πράγμα που καθιστά το Mario Tennis Aces άκρως διασκεδαστικό για παιχνίδι με τους φίλους σας αλλά και για το Online Multiplayer.

Στο μενού του Multiplayer εκτός από την επιλογή του Online Play για να παίξουμε τουρνουά και να κερδίσουμε παίκτες από όλων τον κόσμο βρίσκουμε την επιλογή του local multiplayer καθώς και το offline Switch-to-Switch play. Υπάρχει επιλογή ακόμη και για μια τετράδα παικτών να παίξει έναν αγώνα doubles με δύο Nintendo Switch! Το multiplayer του Mario Tennis Aces είναι κάτι παραπάνω από διασκεδαστικό και δίνει μεγάλο replayability στον τίτλο.

Τέλος, για τους λάτρεις των motion controls και τους νοσταλγούς του Wii δίνεται η επιλογή του Swing Mode στο οποίο κάθε παίκτης έχει ένα Joy-Con και το χρησιμοποιεί ως ρακέτα. Πιο συγκεκριμένα, κουνώντας πέρα δώθε το Joy-Con ο χαρακτήρας θα εκτελεί διάφορα χτυπήματα και προσφέρεται για μια πιο casual προσέγγιση του παιχνιδιού.


Οπτικοακουστικός Τομέας


Από first party τίτλους της Nintendo δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα περισσότερο από το καλύτερο. O τίτλος είναι καλογιαλυσμένος και οι ήχοι του μαζί με το HD Rumble είναι σε επίπεδα που δεν μπορούν να επιτευχθούν ακόμη και σε ένα PlayStation 4 ή ένα Xbox One. Κάθε χτύπημα με την ρακέτα δίνει διαφορετικό feedback δόνησης και η Nintendo δείχνει ότι το HD Rumble είναι το μέλλον που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι. Στα γραφικά το Mario Tennis Aces θυμίζει πάρα πολύ το Super Mario Odyssey κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση καθώς όλα είναι πανέμορφα και χωρίς bugs ή framedrops. Τέλος, μέσω του Mario Tennis Aces αρχίζω να εκτιμώ πολύ περισσότερο τα motion controls που τόσο αρέσουν στην Nintendo καθώς οι υλοποίηση τους εντός του παιχνιδιού είναι κάτι παραπάνω από λειτουργική.


Εν κατακλείδι


To Μario Tennis Aces ήρθε στο Nintendo Switch για να δείξει σε όλους μας ότι υπάρχει χώρος για σωστά υλοποιημένα τένις παιχνίδια. Αν το Adventure Mode είχε περισσότερο βάθος και δεν γινόταν τόσο γρήγορα επαναλαμβανόμενο θα μιλούσαμε για έναν τίτλο ο οποίος θα έπρεπε να υπάρχει στην συλλογή παιχνιδιών όλων των gamers. Παρ’όλα αυτά ακόμη και έτσι το προτύνω σε όλους όσους έχουν Nintendo Switch καθώς πρόκειται για ένα απίστευτα εθιστικό και διασκεδαστικό παιχνίδι που θα σας συντροφεύσει τόσο στο σπίτι σας όσο και στις διάφορες εξορμήσεις που θα κάνετε.

[vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″]

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: Nintendo Switch
Είδος: Tennis, Sports
Κυκλοφορεί για: Nintendo Switch
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22/06/2018
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Εκδότρια εταιρία: Nintendo
Εταιρία ανάπτυξης: Camelot Software Planning

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review.

[/vc_column][/vc_row]

More Stories
Βγήκε το trailer της ταινίας Sonic The Hedgehog και είναι… περίεργο