Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Για όσους περιμένουν ΜΕΓΑΛΑ αποκλειστικά στο PS5 | Game Recap #154»
Lords of the Fallen
Lords of the Fallen

Lords of the Fallen

Επιστροφές... καταστροφές!

Release Date
13/10/2023
Played on
PS5
Platforms
PS5, Xbox Series X/S, PC
Developer
HEXWORKS, Deck 13
Publisher
CI Games

Επιστροφές καταστροφές για την Hexworks  και το franchise του Lords of the Fallen με το πρώτο παιχνίδι να κινείται σε ρηχά νερά των soulslike και με ένα reboot να προσπαθεί να ρεφάρει. Από την πρώτη στιγμή που παρουσίασε το νέο πια Lords of the Fallen φάνηκε ότι πάμε σε ένα πιο σκοτεινό παιχνίδι με πιο εμφανής τις αναφορές στα παιχνίδια της From Software που όμως έχει και την δική του ταυτότητα. Ας ξετυλίξουμε σιγά σιγά το κουβάρι του Lords of the Fallen…

Τα γεγονότα του νέου τίτλου της Ηexworks εξελίσσονται περίπου μια χιλιετία μετά τα γεγονότα του πρώτου τίτλου. Η θεότητα Adyr έχει επιστρέψει από την γη των νεκρών που ονομάζεται Umbral, στην γη των ζωντανών με σκοπό να καταστρέψει τα πάντα. Εμείς όπως καταλαβαίνετε αναλαμβάνουμε τον δύσκολο και άχαρο ρόλο να επαναφέρουμε την ηρεμία στον κόσμο του Axiom (όπως ονομάζεται ο κόσμος των ζωντανών). Κατά την διάρκεια της περιπέτειάς μας περιπλανιόμαστε και στους δύο κόσμους με σκοπό να επαναφέρουμε την τάξη στα βασίλεια. Ο κόσμος και οι τοποθεσίες του Lord of the Fallen με εξέπληξαν ευχάριστα καθώς είναι αρκετά ζωντανοί με πολλά NPCs τα οποία βοηθούν τόσο στην εξέλιξη της βασικής ιστορίας όσο και στο ξεδίπλωμα άλλων ιστοριών που έχουν να κάνουν με το γενικότερο lore που θέλουν να μας δώσουν οι συγγραφείς. Η ιστορία έχει σαφής επιρροές από κόσμους που παραπέμπουν σε μεγάλους συγγραφείς βιβλίων όπως ο Tolkien και πολλές φορές βρήκα τον εαυτό μου να ενοχλείται που εν τέλει δεν αγόρασα την συλλεκτική έκδοση του τίτλου μιας και μου άρεσε πολύ το πως εξελίχθηκε μέχρι το τέλος. Πιστεύω ότι και εσείς θα εκπλαγείτε με την προσπάθεια των δημιουργών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στα του gameplay υπάρχει επίσης μια φρεσκάδα στους μηχανισμούς που έχουμε αγαπήσει σε πολλά soulslike παιχνίδια. Σημαντική παράμετρος για αυτή την φρεσκάδα είναι ότι, σε αντίθεση με τον πρώτο τίτλο, η μάχη έχει γίνει αρκετά πιο γρήγορη και επιθετική με αποτέλεσμα οι κινήσεις και σε άμυνα αλλά και σε επίθεση να βγαίνουν πιο φυσικά. Ένας πολύ σημαντικός νέος μηχανισμός στο Lords of the Fallen είναι το Wither damage. Όπως σε όλα τα soulslike παιχνίδια η ασπίδα μας είναι και ο καλύτερος φίλος μας. Αυτή την φορά τα χτυπήματα που μας εξαπολύουν οι αντίπαλοι γεμίζουν με γκρι χρώμα την γραμμή υγείας του χαρακτήρα μας. Αυτό μας βοηθάει να συμπληρώνουμε HP κάθε φορά που χτυπάμε τους αντιπάλους δίνοντας έτσι μια έξτρα βοήθεια στην περιπλάνηση μας. Οι νέοι μηχανισμοί δεν τελειώνουν σε αυτό αλλά δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και τετριμμένα κομμάτια που έχουν όλα πλέον τα παιχνίδια του συγκεκριμένου είδους. Εδώ τα bonfires είναι απλά checkpoints, τα souls είναι vitality κ.ο.κ. Επίσης ο τίτλος μας δίνει την ευκαιρία μέσω του Umbral Lamb, που δίνεται σε εμάς από την αρχή του παιχνιδιού, να ταξιδεύουμε στους δύο κόσμους με τρόπο που δεν δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση. Αυτή η μετάβαση έχει ως αποτέλεσμα πολλά από τα μυστήρια του κόσμου να αποκαλύπτονται μόνο αν χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα τις δύο διαστάσεις του. Αν φτάσετε σε κάποιο σημείο και δυσκολεύεστε να καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε καλό θα ήταν να αλλάξετε την διάσταση που βρίσκεται καθώς τα hints από την μία στην άλλη είναι πολλά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εμφανισιακά ο τίτλος αν και έχει αναπτυχθεί με Unreal Engine 5 θα μπορούσε να δώσει κάτι περισσότερο. Τον βοηθάει αρκετά και η σκοτεινή φύση του αλλά δυστυχώς για ακόμη μια φορά ακόμη και στις δυνατές κονσόλες θα δείτε προβλήματα με το framerate και την πιστότητα των γραφικών χωρίς αυτό να είναι σε σημείο που χαλάει όλη την εμπειρία. Η Unreal Engine 5 όπως φαίνεται συνεχίζει και έχει τα προβλήματα που είχε και η προηγούμενη και μάλλον θα περιμένουμε την… επόμενη γενιά κονσολών για να δούμε καλύτερα αποτελέσματα. Να πω εδώ ότι όντως δεν χαλάνε την εμπειρία τα μικροπροβλήματα, τουλάχιστον στις κονσόλες, με το γενικό αποτέλεσμα ήχου και εικόνας να με αποζημίωνε σε κάθε βήμα. Απλά πιστεύω ότι η μηχανή γραφικών και τα προβλήματα της είναι αυτή που του αφαίρει αρκετούς πόντους.

Το νέο Lords of the Fallen έχει όλα εκείνα τα συστατικά και λίγα παραπάνω για να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για τους λάτρεις των soulslike. Αν δεν υπήρχαν και τα προβλήματα της Unreal Engine 5 στον τίτλο θα μιλούσαμε για ένα φανταστικό παιχνίδι που προστίθεται στην μεγάλη φετινή λίστα με τα καλά releases. Το προτείνω σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με κάτι σκοτεινό και διασκεδαστικό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων που μας χτυπά την πόρτα.

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

Lords of the Fallen
ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Εκπληκτικό Σύστημα μάχης
Ιστορία βγαλμένη από τα καλύτερα fantasy ονειρά μας
Πανέμορφος κόσμος…
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
που όμως τον κρατάνε πίσω τα προβλήματα της Unreal 5 (πολύ όμως)
Θα μπορούσε να είναι πιο “ανοιχτό” στις περιοχές του
8
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!