Busted.gr

LocoRoco Remastered

LocoRoco Remastered

LocoRoco™ Remastered_20170515125427

LocoRoco™ Remastered_20170515125427

Είναι μερικές φορές που δε δίνουμε σημασία σε μικρά παιχνιδάκια και δυστυχώς πολλές φορές τα προσπερνάμε, είτε λόγω ταχύτητας στην καθημερινή μας ζωή, είτε λόγω προκατάληψης, είτε λόγω απλότητας που μερικές φορές τη θεωρούμε αρνητική. Μιας και αρκετές φορές νιώθω τύψεις προσπερνώντας τέτοιου είδους παιχνίδια, είπα να τσεκάρω το LocoRoco, ένα puzzle-platform παιχνίδι, που αποτελεί επανέκδοση του αρχικού για το PSP, στο PS4.

Στο LocoRoco λοιπόν αναλαμβάνουμε τον έλεγχο μίας φουσκίτσας ονόματι LocoRoco, φαταούλα εν ολίγοις, που κινούμενη μέσα σε απλά επίπεδα, γλιστρώντας στην ουσία, τρώει ότι φρούτο βρει στο διάβα της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του μεγέθους της, όσο πιο πολύ τρώει, τόσο πιο μεγάλη γίνεται. Η πίστα σε άλλα σημεία είναι ανοιχτή ενώ σε άλλα στενή, οπότε για να χωρέσει ο φίλος μας να περάσει σπάει σε

πολλές μικρότερες μπαλίτσες LocoRoco. Υπάρχουν βέβαια και σημεία που τεχνητά πρέπει να “σπάσεις” προκειμένου να γίνει καταμέτρηση και αν και εφόσον οι μπαλίτσες είναι τουλάχιστον οι απαιτούμενες που αναγράφονται, κερδίζετε βαθμούς και μπόνους. Φυσικά δεν είναι όλα τόσο ρόδινα και απλά όσο ακούγονται. Η κίνηση γίνεται περιστρέφοντας το επίπεδο δεξιά ή αριστερά με αποτέλεσμα να ολισθαίνει ο χαρακτήρας μας αντίστοιχα.

LocoRoco™ Remastered_20170515130328

LocoRoco™ Remastered_20170515130328

Διαθέτει επίσης και το κλασικό άλμα. Έχοντας αυτά τα “όπλα” στη διάθεσή μας πρέπει να φτάσουμε στο τέλος του επιπέδου μαζεύοντας όσο πιο πολύ φαγητό και να ενσωμαρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μπαλίτσες. Θα ήθελα να πω ότι το θέμα τύχη είναι διάχυτο σε αρκετά σημεία ενώ αν γίνει κάποιο λάθος η μόνη λύση είναι η επανάληψη του επιπέδου, τις περισσότερες φορές. Στη διαδρομή προς το πέρας της κάθε πίστας υπάρχουν οι γνωστοί μαυροφορεμένοι εχθροί, ονόματι Moja Corps, έτοιμοι να πέσουν πάνω μας και να μας αποσυνθέσουν μειώνοντας το μέγεθος του παίχτη μας. Αν προλάβουμε βέβαια να τους χτυπήσουμε με φόρα αυτοί εξαλείφονται. Σκοπός μας να σώσουμε τον πλανήτη μας από τα Moja Corps. Υπάρχουν επίσης και δύο μίνι παιχνιδάκια, το Chuppa Chuppa και το Mui Mui Crane που μπορείτε να δοκιμάσετε και να εθιστείτε, ενώ είναι πολλά τα κρυφά σημεία που πρέπει να ανακαλύψετε. Τέλος, μέσα από τη διαδρομή σας στο κάθε επίπεδο συλλέγετε κομμάτια τα οποία μπορείτε να τa χρησιμοποιήσετε ώστε να χτίσετε το σπίτι σας, το Loco house.

LocoRoco™ Remastered_20170515132158

LocoRoco™ Remastered_20170515132158

Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε κόσμους με διαφορετική γραφική θεματολογία ενώ κάθε επίπεδο απαρτίζεται από επιμέρους πίστες. Συνολικά θα συναντήσουμε 40 όμορφα επίπεδα με έντονα χρώματα και λουλούδια. Ο χειρισμός είναι τουλάχιστον απλοϊκός ενώ τα γραφικά του είναι επίσης απλά. Η απόδοση του στο PS4 είναι αξιόλογη χωρίς κανένα θέμα ενώ η μουσική του είναι ευχάριστη. Θετικά με εξέπληξαν τα ηχητικά εφέ και τα τραγουδάκια που λένε τα Locorocos ενίοτε και που ακούγονται και από το μικρόφωνο του χειριστηρίου δίνοντας μια πολύ όμορφη νότα. Η απόδοση στο PS4 Pro είναι εξίσου πολύ καλή ενώ δεν συνάντησα τεχνικά θέματα.

Ως επιστέγασμα κρατάμε ότι πρόκειται για ένα πολύ διασκεδαστικό και εθιστικό παιχνιδάκι για κάθε ηλικία, είναι εύκολα προσιτό σε παιδιά, είναι αξιοπρεπές ενώ δε διεκδικεί δάφνες στα γραφικά του.

Ωστόσο το συνιστώ σίγουρα σε όσους θέλουν να περάσουν ευχάριστα μερικές ώρες και ειδικά στους μικρότερους ηλικιακά φίλους μας. Τίμιο και αποκλειστικό σε καλή τιμή. Τι άλλο θέλετε;

Locoroco remastered PS4 cover
Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Platform, Puzzle
Κυκλοφορεί για: PS4
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 09/05/2017
Εκδότρια εταιρία: SIEE
Εταιρία ανάπτυξης: Japan Studio, SIEE
8 ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

The Good

  • Για όλες τις ηλικίες
  • Εθιστικό
  • mini games
  • 40 επίπεδα
  • Τιμή

The Bad

  • Τα λάθη δε συγχωρούνται
  • Ηχητικά θέλει βελτίωσεις
  • Παραείναι ίσως απλό σε γραφικα
8 ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr