Busted.gr

LocoRoco 2 Remastered

LocoRoco 2 Remastered

LocoRoco™ 2 Remastered_20171218205605

Αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία του Locoroco remastered στην πλατφόρμα της Sony, κάνει την εμφάνισή του ο διάδοχος του, το Locoroco 2 remastered. Πάμε λοιπόν να το εξερευνήσουμε.

Η ομάδα προγραμματισμού της Japan Studio συνεχίζει λοιπόν την ιστορία στον χρωματιστό κόσμο του Locoroco 2 remastered (του αρχικού παιχνιδιού που είχε κυκλοφορήσει στα τέλη του 2008). Ο στρατός Moja επιστρέφει. Το τραγούδι του έχει σκοτώσει οτιδήποτε ζωντανό, ενώ τα Locoroco δηλώνουν έτοιμα να επαναφέρουν την τάξη και την αρμονία και πάλι στον κόσμο παρέα με τη ζωή. Τα Locoroco, όπως είχαμε περιγράψει και στο παρελθόν, είναι μικρά στρογγυλά μουσικά πλασματάκια τα οποία είναι εύπλαστα, τρώνε, κυλάνε και ορμάνε στους εχθρούς. Ξεκινάμε με ένα Locoroco και στην πορεία, με το τάισμα, το μέγεθος αυξάνεται συνεχώς και νέα Locoroco δημιουργούνται. Έτσι έχουμε στη διάθεσή μας το αρχικό μεγάλο Locoroco ή τα πολλά μικρότερα του, που το απαρτίζουν, ανάλογα την περίσταση και το εμπόδιο που καλούμαστε κάθε φορά να περάσουμε.

Ο χειρισμός απλός και γνώριμος από παλιά, L1/2 για να περιστρέψουμε το επίπεδο και να κυλήσουμε, L1+L2 για το άλμα, με το Ο συμπιεζόμαστε για να περάσουμε από στενά μέρη

LocoRoco™ 2 Remastered_20171218210015

σπάζοντας σε κομμάτια ενώ πατώντας το πάλι συνεχώς ενοποιούμαστε στην αρχική μας μορφή. Στην πορεία μας τρώμε λουλουδάκια και ζουζούνια αυξάνοντας το μέγεθός μας. Τα MuiMui φίλοι των Locoroco και συνεπώς μπορούμε να τα αναζητήσουμε μέσα στο κάθε επίπεδο και να αμειφθούμε ανάλογα, καθότι είναι καλά κρυμμένα. Τα Moja muck, ο στρατός δηλαδή που προαναφέραμε, έχουν γεμίσει τον κόσμο (μαύρα στίγματα μόλυνσης) και πρέπει να τα καθαρίσουμε για να επανέλθει η ισορροπία και η υγεία. Στην πορεία μας μαζεύουμε επίσης και τα Locoroco stamps. Στο τέλος του επιπέδου υπάρχει το σκορ, η χρονομέτρηση, το καλύτερο μας ρεκόρ καθώς και το ποσά και ποια αντικείμενα συλλέξαμε. Οι 25 ,τον αριθμό, πίστες πλέον έχουν εμπλουτιστεί με περισσότερους γρίφους, μυστικά και σημεία που

LocoRoco™ 2 Remastered_20171221205652

χρειάζεται συγχρονισμός, χωρίς βέβαια να απαιτείται κάποια ειδική δεξιότητα. Ο βαθμός πρόκλησης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ενώ θετική προσθήκη αποτελούν τα μίνι παιχνίδια που έχουν προστεθεί και είναι πραγματικά εθιστικά.

Το παιχνίδι διαθέτει 12 γλώσσες αλλά δυστυχώς τα Ελληνικά δεν συμπεριλαμβάνονται. Η πλοήγηση στο βασικό μενού γίνεται πατώντας  L1/2 για επιλογή κόσμου ή για αναμνήσεις. Γενικά είναι παιχνίδι απλό σε υλοποίηση αλλά και σε εκτέλεση χωρίς όμως αυτό να μειώνει την αξία του αφού απευθύνεται σε μεγάλη γκάμα παιχτών ξεκινώντας από τις πολύ μικρές ηλικίες.

Τα γραφικά του Locoroco 2 remastered και ο εικαστικός τομέας δεν κουράζουν και η απλότητα και εδώ είναι το βασικό στοιχείο. Τα χρώματα είναι

τόσο καθαρά και εναλλάσσονται αρμονικά πολλές φορές καθώς τα Locoroco κινούνται αρμονικά μέσα στο 2D τοπίο μας, δημιουργώντας μια ευφορία. Ο όμορφος λιτός σχεδιασμός συμπληρώνεται από τα όμορφα μουσικά θέματα, που θα ενθουσιάσουν ειδικά τους μικρότερους φίλους μας, και όχι μόνο. Ευχάριστη επίσης κρίνεται και η λειτουργία του ηχείου του χειριστηρίου μας ειδικά στο τραγούδι των Locorocos δίνοντας μια ευχάριστη νότα όπως ο προκάτοχός του. Η απόδοση στο ps4 pro που έγινε η δοκιμή ήταν εξαιρετική χωρίς προβλήματα.

Συνοπτικά θα λέγαμε ότι το Locoroco 2 remastered έρχεται χωρίς να ιδρώσει και πατώντας στο πρώτο remaster, χωρίς αυτό να είναι αναγκαστικά κακό. Το μεγάλο κοινό που απευθύνεται, ο χαμηλός βαθμός πρόκλησης και η απλότητά του του δίνουν πόντους ενώ οι λίγες, αλλά σημαντικές προσθήκες σε σχέση με τον προκάτοχό του, το πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro 
Είδος: Music, Rythm, Action, Platform
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4 
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 09/12/2017
Εκδότρια εταιρία & εταιρία ανάπτυξης: SIEE/Japan Studio

8.5 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

The Good

 • Διασκεδαστικό με ωραία χρώματα
 • Remastered γραφικά
 • Προσθήκη mini games
 • Πολλά επίπεδα και μυστικά
 • Απευθύνεται σχεδόν σε όλους
 • Χρήση ηχείου χειριστηρίου
 • Εθιστικό
 • Βελτιωμένο του προκατόχου του

The Bad

 • Παραείναι απλό σε μερικά σημεία
 • Λίγο επαναλαμβανόμενο
 • Αμεσότητα χειρισμού
8.5 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr