Δείτε εδώ το νέο επεισόδιο Gaming Αμαρτίες #4 στο κανάλι μας στο YouTube

The Last of Us: Left Behind Review

Αξίζει τα λεφτά του; Πάμε να το μάθουμε.

the_last_of_us__left_behind-2441589

Το The Last of Us: Left Behind είναι το πρώτο Single Player DLC της Naughty Dog και για το παιχνίδι καθώς και για την ίδια την εταιρία.

Το Left Behind κυκλοφόρησε στις 14 Φεβρουαρίου του 2014 στην τιμή των €14,99.

Αφού το κατεβάσαμε βάλαμε το CD του The Last of Us, το τρέξαμε και στο μενού έχει εμφανιστεί πλέον μια νέα κατηγορία “Left Behind”. Πατώντας το, το πρώτο πράγμα που μας ρωτάει το παιχνίδι είναι άμα θέλουμε να συνδεθούμε στο Facebook μιας και υπάρχει μια ωραία λειτουργία του παιχνιδιού με το Facebook από την ιστορία του Left Behind. Παραπάνω δεν μπορώ να πω μιας και αποτελεί Spoiler για την ιστορία. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως άμα έχετε Facebook αξίζει να το δοκιμάσετε και όταν αναφέρει κάτι η Ellie για Facebook μέσα στην ιστορία να είστε θετικοί.

IMG_5294

Ιστορία

Η Ιστορία του Left Behind χωρίζεται σε 2 μέρη. Το πρώτο μέρος είναι όταν είναι η Ellie μικρή μαζί με την φίλη της την Riley και το δεύτερο μέρος εξελίσσεται σε ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του κύριου παιχνιδιού όπου μας δείχνει τι έκανε η Ellie στο συγκεκριμένο διάστημα. Η ιστορία και στα 2 μέρη σε συναρπάζει βγάζοντας στον παίχτη πολλά συναισθήματα με την κορύφωση να έρχεται στο τέλος όπου η Naughty Dog συνδέει και τις 2 ιστορίες με έναν πολύ έξυπνο τρόπο. Επίσης υπάρχει μια μεγάλη ανατροπή στην ιστορία της Ellie όπου πραγματικά δεν θα το περιμένετε!

LastofUs_THUMB

Διάρκεια

Η διάρκεια του DLC είναι κάπου στις 2μιση με 3 ώρες. Έκανα και ένα Playthrough περνώντας όλα τα Cut Scenes καθώς και οποιαδήποτε ομιλία με το περιβάλλον όπου και το τερμάτισα στην 1 ώρα και 15 λεπτά. Υπάρχουν 6 Chapters όπου και το τελευταίο είναι το πιο μικρό. Το παιχνίδι σου προσφέρει 10 νέα Trophies για να ασχοληθείς όπου τα 4 από αυτά είναι οι δυσκολίες που πρέπει να το τερματίσεις (Easy, Normal, Hard, Survivor), τα άλλα 4 είναι κρυφά και αποτελούν σημαντικό μέρος της ιστορίας του DLC και τα άλλα 2 είναι Collectibles και συνομιλίες. Σε σχέση με το κύριο παιχνίδι, το DLC μπορείς να το ξεκινήσεις κατευθείαν στο Survivor.

Last_of_us_left_behind

Gameplay

Το Gameplay εκτός από το γνωστό Gameplay που όλοι ξέρουμε από το κύριο παιχνίδι, προσθέτει ένα νέο τρόπο να προσεγγίσεις τους εχθρούς. Στο κύριο παιχνίδι δεν θα συναντήσουμε ποτέ μια μάχη ανάμεσα σε Infected και κανονικούς ανθρώπους μαζί. Σε αυτό το DLC συναντάμε τέτοιες μάχες όπου υπάρχει ένας πολύ έξυπνος τρόπος να τελειώνουμε γρήγορα με τους εχθρούς και τους Infected κάνοντας τον “προδότη”.

Screen Shot 2014-02-19 at 16.46.46

Screen Shot 2014-02-19 at 16.50.56

Γραφικά

Τα γραφικά όπως ξέρουμε από το κύριο παιχνίδι είναι απίθανα. Ειδικά σε κλειστούς χώρους τα γραφικά δίνουν ρεσιτάλ δίνοντας μια απίστευτη εμπειρία για ακόμη μια φορά.

Screen Shot 2014-02-19 at 16.53.19

last-us-left-behind-review

Συμπέρασμα

Το The Last of Us: Left Behind είναι ένα πολύ όμορφο DLC όπου σου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Το μόνο αρνητικό που μπορούμε να πούμε για το συγκεκριμένο DLC είναι η τιμή του σε σχέση με την διάρκεια του. Είναι must για τους fan της σειράς.

Θετικά

– Τρομερή Ιστορία.
– Διαφορετική προσέγγιση του Gameplay
– Γραφικά

Αρνητικά

– Μικρή διάρκεια
– Η τιμή του

Ταυτότητα Παιχνιδιού

 
Βαθμολογία: 9 / 10
Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS3
Είδος: Third-Person Shooter / Action Game
Κυκλοφορεί για:  PS3
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14/02/2014
Εκδότρια εταιρία: Sony
Εταιρία ανάπτυξης: Naughty Dog
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.thelastofus.playstation.com/left-behind.html