iPhone 13: Επίσημα η νέα σειρά της Apple που… ρίχνει σαγόνια

Ακούσαμε πολλά ένα χρόνο τώρα, διαβάσαμε ακόμα περισσότερα αλλά αυτήν τη φορά έχουμε το… real thing! Τα νέα, κορυφαία smartphones της Apple ανακοινώθηκαν επίσημα και έρχονται να εντυπωσιάσουν τους… φανατικούς της εταιρείας και όχι μόνο!

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά συνολικά τέσσερα νέα μοντέλα παρουσίασε η Apple στο event που έλαβε τέλος πριν από λίγη ώρα. Αναφερόμαστε στα iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Χωρίς πολλές χρονοτριβές σας τα παρουσιάζουμε.

iPhone 13 Pro & iPhone 13 Pro Max

Μπορεί ο τίτλος του άρθρου να σας φάνηκε λίγο τραβηγμένος αλλά οι συσκευές έχουν κάποια χαρακτηριστικά που όντως εντυπωσιάζουν. Ένα από αυτά είναι ο βελτιωμένος A15 Bionic επεξεργαστής στα 5nm που -σύμφωνα με την εταιρεία- καθιστά τις συσκευές της τα γρηγορότερα smartphones της αγοράς. Συγκεκριμένα έως και 50% πιο γρήγορα. Επίσης εντυπωσιακές είναι οι νέες Super Retina XDR οθόνες με 1000 nits φωτεινότητα κάνοντάς τα iPhones με τις πιο φωτεινές οθόνες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Συγκεκριμένα 25% πιο φωτεινές. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία συμπεριλαμβάνει την τεχνολογία ProMotion στα smartphones της, φέρνοντας το adaptive refresh rate έως τα 120Hz στα Pro μοντέλα. Όταν ο χρήστης κοιτάει στατικές εικόνες ο ρυθμός ανανέωσης πέφτει στα 10Hz ώστε να μην καταπονείται ο επεξεργαστής και κατεπέκταση η μπαταρία.

Το μέγεθος των panels είναι 6,1″ και 6,7″ και υποστηρίζουν τη λειτουργία Always Οn (όπως στα Apple Watches). Η εγκοπή του notch έχει μικρύνει κατά 20% προσφέροντας περισσότερη ωφέλιμη οθόνη. Tα νέα iPhones θα είναι αδιάβροχα αλλά και κατά της σκόνης.

Η εταιρεία αναβάθμισε το σύστημα καμερών των Pro μοντέλων, με εξελιγμένο hardware όπως τον νέο telephoto φακό των 77mm με 3x οπτικό zoom αλλά και τον νέο ultrawide αισθητήρα με autofocus και διάφραγμα f/1.8 δίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα σε φωτογραφίες τραβηγμένες σε χαμηλό φωτισμό. Η κύρια κάμερα είναι “wide” με διάφραγμα f/1.5 και 1.9-micron pixels. Ο μέχρι τώρα πιο μεγάλος αισθητήρας της Apple. Και οι τρεις κάμερες είναι στα 12MP.
Όλο αυτό το set up σε συνδυασμό με τον βελτιωμένο τρόπο επεξεργασίας του A15 Bionic καθιστούν δυνατά τα iPhone 13 Pro να τραβήξουν φωτό και βίντεο με έως και 6x οπτικό zoom και υποστήριξη macro φωτογραφιών.
To iPhone 13 Pro Max θα αντέχει 2,5 ώρες περισσότερο από τα περσινά μοντέλα χάρη στον επεξεργαστή που κάνει πολύ καλή διαχείριση της κατανάλωσης. Το iPhone 13 Pro θα αντέχει για 1,5 ώρα παραπάνω σε σχέση με το iPhone 12 Pro.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις των δύο συσκευών είναι τέσσερις με 128GB, 256GB, 512GB αλλά επιπλέον και με 1TB αποθηκευτικού χώρου ενώ οι τιμές διαμορφώνονται στα επίπεδα των περσινών μοντέλων με το iPhone 13 Pro να κοστολογείται στα 999 δολάρια και το iPhone Pro Max στα 1099 δολάρια. Μένει να δούμε τις τιμές για όλες τις εκδόσεις και στην Ελλάδα.

Τα iPhone 13 Pro και Pro Max αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις Η.Π.Α μετά τις 24 Σεπτεμβρίου.

 

This slideshow requires JavaScript.

iPhone 13 & iPhone 13 mini

Για άλλη μία χρονιά η Apple διατηρεί το “mini” μοντέλο ενώ συνολικά όλες οι συσκευές μοιάζουν με τους προκατόχους τους.

Στο εσωτερικό και των δύο υπάρχει ο ίδιος επεξεργαστής με τα πιο ακριβά μοντέλα ενώ οι διαστάσεις των οθονών εδώ είναι 5,4″ και 6,1″ αντίστοιχα. Τα panels είναι OLED (LPTO) και συγκεκριμένα Super Retina XDR με υποστήριξη Always Οn. Τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν υποστηρίζουν γρήγορο ρυθμό ανανέωσης. Το notch είναι ελαφρώς μειωμένο και εδώ.

Όσον αφορά στις κάμερες, έχουμε δύο αισθητήρες στα 12MP, η μία wide και η δεύτερη ultrawide σε διαγώνια διάταξη. Η υπερευρυγώνια κάμερα υποστηρίζει OIS και έχει διάφραγμα f/1.6 για έως και 40% πιο φωτεινές και καθαρές φωτογραφίες σε καταστάσεις χαμηλού φωτισμού.

This slideshow requires JavaScript.

Η μπαταρία του iPhone 13 mini δίνει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το περσινό μοντέλο κατά 1,5 ώρα ενώ και το iPhone 13 αντέχει για 2,5 ώρες περισσότερο σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Το iPhone 13 mini κοστίζει 699 δολάρια στην έκδοση των 128GB (διπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με το περσινό μοντέλο) με το iPhone 13 των 128GB να τιμολογείται στα 799 δολάρια.

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από τις 17 Σεπτεμβρίου.

 

 

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!