Η Nintendo πούλησε πάνω από 4 εκ. Switch το μήνα Μάρτιο.

Άλλο ένα σημαντικό milestone

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του Nintendo Switch. Η κονσόλα έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, παίρνοντας εύκολα τη θεσή μιας από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς κονσόλες που έχει δημιουργήσει ποτέ η Nintendo. Ωστόσο, από τον Μάρτιο του 2020, η κονσόλα απέκτησε ένα ακόμη επίτευγμα ως μέρος της τρέχουσας ιστορίας του.

Το Nintendo Switch κυκλοφόρησε αρχικά τον Μάρτιο του 2017, αφού αναφερόταν απλώς ως NX για αρκετούς μήνες. Από την κυκλοφορία του το 2017, έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς κονσόλες που υπήρξαν ποτέ, παρά τις ανάμεικτες αντιδράσεις που υπήρχαν πριν την κυκλοφορία του, πουλώντας δεκάδες εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια τριών ετών.

Το Μάρτιο του 2020, το Switch ξεπέρασε το Nintendo Wii ως η κονσόλα της Nintendo με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ιαπωνία. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι πωλήσεις του Nintendo Switch σημείωσαν τεράστια ανάπτυξη, κυρίως λόγω του ξεσπάσματος του COVID-19.

Ωστόσο, ανακοινώθηκε πρόσφατα πόσα συστήματα πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου. Οι συνολικές πωλήσεις κατά το μήνα Μάρτιο ανήλθε στο εντυπωσιακό νούμερο των 4,2 εκατομμυρίων. Από τον Απρίλιο του 2019 έως το Μάρτιο του 2020, το Nintendo Switch πούλησε πάνω από 21 εκατομμύρια. Αυτά τα 4,2 εκατομμύρια αποτελούν το 20% των ετήσιων πωλήσεων της κονσόλας της Nintendo.

Δεν αποτελεί έκπληξη σε αυτό το σημείο δεδομένης της προσωρινής έλλειψης στις κονσόλες Switch κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο επιτυχημένο είναι το Nintendo Switch από το λανσάρισμά του το 2017. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, το Switch ξεπέρασε τις πωλήσεις του Wii U. Με τους δυνατούς του τίτλους να πωλούν πάνω από δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα. Μόνο το Mario Kart 8 Deluxe πούλησε πάνω από είκοσι εκατομμύρια αντίτυπα.

Με τόσα πολλά νέα αποκλειστικά παιχνίδια  στον ορίζοντα, η κονσόλα δεν δείχνει καθόλου σημάδια επιβράδυνσης και είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι fans είναι απίστευτα ενθουσιασμένοι για αυτό που θα έρθει. Εδώ να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το VGCHARTZ αυτά τα νούμερα αφορούν τελικούς καταναλωτές και όχι μονάδες shipped.

Το Nintendo Switch είναι μια κονσόλα όγδοης γενιάς που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από τη Nintendo σε συνεργασία με την nVidia. Από την κυκλοφορία του τον Μάρτιο του 2017, η κονσόλα συναντήθηκε με ευρεία κριτική και εμπορική επιτυχία, πουλώντας περίπου 56 εκατομμύρια μονάδες. Χάρη στην κυκλοφορία παιχνιδιών όπως το Animal Crossing: New Horizons, οι πωλήσεις του Nintendo Switch φαίνεται να συνεχίζουν να αυξάνονται με αύξοντες ρυθμούς.

Δείτε επίσης και το μίνι Editorial θέμα

Πέντε παιχνίδια του Nintendo Switch ιδανικά για το καλοκαίρι

 

 

More Stories
Sword Coast Legends: Το D&D RPG που έρχεται φέτος