Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Για όσους περιμένουν ΜΕΓΑΛΑ αποκλειστικά στο PS5 | Game Recap #154»
Google
Google

Η Google προχώρησε σε 12 χιλιάδες απολύσεις!

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Microsoft

Η Google έγινε η πιο πρόσφατη εταιρεία τεχνολογίας που ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις καθώς ανέφερε στους υπαλλήλους ότι καταργεί 12.000 θέσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις απολύσεις μέσω email, μέσα από ένα μήνυμα από το αφεντικό της Google και της Alphabet, Sundar Pichai, το οποίο αναρτήθηκε επίσης στο blog της εταιρείας.

Με τίτλο «δύσκολη απόφαση να προετοιμαστούμε για το μέλλον», η ανάρτηση κατηγόρησε τις απώλειες θέσεων εργασίας στους «δύσκολους οικονομικούς κύκλους». Η Google προσέλαβε στο παρελθόν προσωπικό με βάση τη «δραματική ανάπτυξη» που είχε δει τα τελευταία δύο χρόνια, δήλωσε ο Pichai, η οποία τώρα δεν αντικατοπτρίζει την «οικονομική πραγματικότητα» του σήμερα.

Δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις ακριβείς θέσεις που θα χαθούν, εκτός από το ότι «περιλαμβάνουν και την Alphabet». Η ανακοίνωση της Google ισοδυναμεί με απώλεια περίπου έξι τοις εκατό του συνολικού εργατικού δυναμικού της – παρόμοια με την απώλεια 10.000 θέσεων εργασίας της Microsoft που ισοδυναμεί με λιγότερο από το 5 τοις εκατό του συνολικού προσωπικού της. Αυτά τα νέα, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, περιλάμβαναν δυστυχώς πολλές θέσεις στο Xbox και στα στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών του.

Να υπενθυμίσουμε ακόμα πως πριν λίγα 24ωρα, συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου μπήκε και επίσημα και καθολικό τέλος και στο Google Stadia.

Διάφορες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Amazon, της μητρικής Facebook, Meta και της Unity, ανακοίνωσαν μεγάλης κλίμακας περικοπές τις τελευταίες εβδομάδες, ως απάντηση στις προβλέψεις για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση μέσα στο έτος.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!