Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Οι ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΕΣ των TGA 2023 και το νέο God of War Ragnarök: Valhalla | Game Recap #148»

H Microsoft προχώρησε σε 10.000 απολύσεις εργαζομένων με το τμήμα του Xbox και της Bethesda να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές

Η Μicrosoft προχώρησε στην απόλυση 10.000 εργαζομένων όπως επιβεβαίωσε ο CEO της εταιρίας, Satya Nadella, σχολιάζοντας ότι “πρόκειται για εποχές με σημαντικές αλλαγές”. Οι απολύσεις όπως μαθαίνουμε από το Bloomberg αφορούν και εργαζομένους του τμήματος του Xbox αλλά και της Bethesda.

Σύμφωνα με τον Nadella τα 10.000 αυτά άτομα αποτελούν λιγότερο από το 5% της εταιρείας που έχει περισσότερους από 220.000 εργαζομένους. Ο CEO δεν αναφέρθηκε στα τμήματα που έγιναν οι περικοπές αλλά πληροφορίες του Bloomberg, που προήλθαν από εργαζομένους της Microsoft, αναφέρουν ότι τόσο το Xbox όσο και η Bethesda “χτυπήθηκαν” σε κάποιο ποσοστό από αυτές. Μάλιστα πολλοί ανέφεραν ότι η 343 Industries που ανέπτυξε το Halo Infinite “χτυπήθηκε πολύ δυνατά από τις απολύσεις”.

Τέλος, ο Nadella ανέφερε ότι οι απολύσεις ήταν “δύσκολες, αλλά απαραίτητες” συνεχίζοντας με την διευκρίνηση ότι οι υπάλληλοι που απολύθηκαν θα λάβουν κάποια έξτρα χρήματα και ασφάλεια υγείας για τους επόμενους μήνες. Να πούμε εδώ ότι όλα αυτά γίνονται λίγο πριν την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Zenimax με 7.5 δισ. δολάρια και προκαλεί αρκετά ερωτήματα ο τρόπος με τον οποίο συνέβη κάτι τέτοιο σε έναν από τους μεγαλύτερους “παίκτες” εκεί έξω.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!