Η E3 2021 θέλει να επιστρέψει ψηφιακά αλλά οι Publishers δεν πείθονται

Θα καταφέρει να τους πείσει όμως;

Θυμόσαστε την E3; Το μεγαλύτερο ετήσιο event εορτασμού του gaming με διάρκεια ζωής πάνω από δύο δεκαετίες, το οποίο όμως τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να χάνει την αίγλη του (ειδικά με την αποχώρηση της Sony) μέχρι που ήρθε ο κορωνοϊός και έδωσε το τελικό χτύπημα. Η ESA (ο οργανισμός πίσω από την E3) περνάει όπως καταλαβαίνετε δύσκολες στιγμές καθώς βλέπει ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει ξανά κοινό δια ζώσης στο Los Angeles από την άλλη σκέφτεται να επανέλθει ψηφιακά.

Σύμφωνα λοιπόν με το VGC, η ESA προτίθεται να προβάλει μερικά πολύωρα keynotes από συνεργάτες της βιομηχανίας του gaming, ένα σόου βραβείων, ένα προεόρτιο σόου στις 14 Ιουνίου και πολλά ακόμη μικρότερα streams από game publishers, δημιουργούς περιεχομένου (influencers 😛 ) και media partners. Επίσης η πρόταση της ESA περιέχει και τη διάθεση demos κατά τη διάρκεια του event.

Αλλά για να λειτουργήσουν όλα αυτά, πρέπει να περιλαμβάνονται και οι publishers, οι οποίοι (μεγάλοι παίκτες) δεν φαίνεται να ξετρελαίνονται από τα σχέδια της ESA. Αυτή τη στιγμή μάλιστα υπάρχει απόλυτο σκοτάδι για το αν έστω και ένας publisher έχει συνταχθεί για την υλοποίηση της E3 2021 και αμφιβάλλουμε αν οι ήδη αποχωρήσαντες Sony και EA ανυπομονούν για την E3.

Στην τελική, το χρήμα είναι το παν και μία διοργάνωση σαν την E3 κοστίζει πολλά έστω και ψηφιακά για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη και σε περίοδο κορωνοϊού και πανδημίας τα έσοδα είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να προβλεφθεί. Σε κάθε περίπτωση, εκπρόσωπος της ESA δήλωσε στο VGC: «Έχουμε καλές συζητήσεις με publishers, developers και εταιρείες και ανυπομονούμε να μοιραστούμε λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή τους σύντομα».

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν τελικά δούμε E3 2021 ψηφιακά περισσότερο θα είναι κάτι σαν… E3.

Εσείς ανυπομονείτε για την E3 2021; Θα σας στοιχίσει εάν τελικά δεν πραγματοποιηθεί καθόλου;

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!