Busted.gr

Hyrule Warriors Definitive Edition

Hyrule Warriors Definitive Edition

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 η Nintendo κυκλοφόρησε για το Wii U τον τίτλο Hyrule Warriors, ένα hack ‘n’ slash που έμελλε να προκαλέσει το θαυμασμό των απανταχού gamers, φίλων του Link και όχι μόνο, και να αποδείξει ότι ο τολμών νικά. Φτάσαμε μετά από 3 χρόνια και 8 μήνες στις 18 Μαΐου 2018 που το παιχνίδι επανακυκλοφορεί πλέον στο Switch ως Hyrule Warriors Definitive Edition.

Την εξαιρετική περιγραφή και παρουσίαση του Χρήστου Χατζησάββα για το Wii U μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ με κάθε λεπτομέρεια. Επομένως θα πούμε μερικά λόγια για την Switch έκδοση και δε θα αναλωθούμε σε λεπτομέρειες τις οποίες κάλυψε άψογα ο Χρήστος. Ο πυρήνας του παιχνιδιού παραμένει ίδιος και αναλλοίωτος όπως και στο προηγούμενο. Για όσους δεν γνωρίζουν να αναφέρουμε ότι πρόκειται για έναν hack ‘n’ slash τίτλο που βασίζεται στους ήρωες των τίτλων Zelda και στον κόσμο του. Έχοντας στη διάθεσή μας έναν ήρωα προσπαθούμε σε κάθε χάρτη να επικρατήσουμε έναντι των εχθρικών στρατευμάτων και να φέρουμε σε πέρας τον εκάστοτε στόχο κάθε φορά, είτε αυτός είναι main story είτε κάποιος άλλος άθλος. Στη βασική ιστορία καλούμαστε να σώσουμε την πριγκίπισσα Zelda περνώντας από πίστες εμπνευσμένες από το Legend of Zelda όπως το περίφημο Hyrule Field μπροστά στο κάστρο, το Faron Woods εμπνευσμένο από το Twilight Princess σπίτι της Μεγάλης Νεράιδας και του Deku Tree και άλλες όμορφες περιοχές τις οποίες όμως περίμενα να είναι περισσότερες αν αναλογιστεί κανείς τον πλούτο των παιχνιδιών Zelda. Ο στρατός της Cia έχει εισβάλει παντού και πρέπει να σώσουμε την κατάσταση. Πριν την έναρξη της κάθε μάχης μπορούμε να εποπτεύσουμε τον χάρτη της μάχης, να διαβάσουμε και να συγκεντρώσουμε πληροφορίες, να καταστρώσουμε στρατηγική ακόμα και να αλλάξουμε μουσική επιλέγοντας από τα Zelda θέματα.

Ο χειρισμός είναι άμεσος και ποικίλος αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με 29 χαρακτήρες και κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του στυλ μάχης και τις δικές του ειδικές κινήσεις. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι μπορούμε να διαλέξουμε διαφορετικό εξοπλισμό για κάθε παίχτη, να τον αναβαθμίσουμε ξεκλειδώνοντας νέες κινήσεις,  αλλά και να συνδυάσουμε όπλα εύκολα καταλαβαίνουμε πως έχει πολύ ψωμί! Και εδώ κάνει την εμφάνισή του το local co-op αλλά όχι το online co-op, πράγμα που θεωρώ φάουλ μετά από τόσο καιρό.

Στο Hyrule Warriors Definitive Edition θα συναντήσουμε τις παρακάτω βασικές επιλογές:

 • Legend Mode που αποτελεί τη βασική ιστορία μας.
 • Adventure Mode όπου κάνουμε αποστολές σε έναν παλιό κλασσικό 8-bit χάρτη του κλασσικού Zelda, όπου μπορούμε να ξεκλειδώσουμε νέους χαρακτήρες και όπλα.
 • Free Mode όπου μπορούμε να επιλέξουμε οποιοδήποτε επίπεδο και ήρωα έχουμε ξεκλειδώσει στα προηγούμενα 2 modes και να παίξουμε ξεκλειδώνοντας μυστικά αντικείμενα.
 • Challenge Mode με battle challenges, Boss challenge και Ganon’s Furry που πρέπει να φέρουμε σε πέρας τα tasks που μας ορίζει το παιχνίδι.
 • My Fairy όπου μπορούμε να εξελίξουμε την προσωπική μας νεράιδα ώστε να χρησιμοποιούμε δυνατά μαγικά στο πεδίο.
 • Gallery όπου βρίσκονται μαζεμένα όλα όσα έχουμε συλλέξει.
 • Settings για τις απαραίτητες ρυθμίσεις, απλά και λειτουργικά.

Σε αυτό το σημείο κρίνουμε αναγκαίο να πούμε ότι το Hyrule Warriors Definitive Edition περιέχει κοστούμια από το Legend Of Zelda: Breath of the Wild ενώ όλα τα παλιότερα modes κάνουν την εμφάνισή τους και εδώ μαζί με όλα τα DLC.

Προηγουμένως αναφερθήκαμε στην ποικιλία των χαρακτήρων. Οι Χαρακτήρες δε μένουν στάσιμοι αλλά εξελίσσονται είτε κατά τη διάρκεια της μάχης όσο παίζουμε παίρνοντας lvl είτε χειροκίνητα μετά τη μάχη από το μενού τους στην επιλογή Bazaar. Εκεί μπορούμε να πειράξουμε το Skill tree του κάθε παίχτη με άμεσα αποτελέσματα στη μάχη.

Τα γραφικά στο νεότερο, έναντι του Wii U, Switch δείχνουν ανανεωμένα, αν και τα περίμενα περισσότερο βελτιωμένα, με το tv mode να αποδίδει 1080p και να τρέχει αρκετά ομαλά χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα ενώ σε handheld mode συνάντησα πέραν της χαμηλότερης ανάλυσης κάποια έντονα frame drops σε αρχικά βίντεο πίστας τα οποία προς στιγμήν με προβλημάτισαν. Ο στόχος ήταν τα 60fps έναντι των 30 στην έκδοση του Wii U αλλά δεν είναι σταθερό το framerate και έχει μεγάλες διακυμάνσεις, ευρισκόμενο πάνω όμως από τα 30 fps πάντα. Συνολικά όμως έχουμε μια πιο ομαλή εμπειρία σε σχέση με το Wii U. Εν γένει όμως το παιχνίδι αποδίδει καλά και η συνολική εμπειρία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Οι εχθροί και τα τοπία είναι ωραία σχεδιασμένα ενώ ώρες ώρες θα πάθετε πλάκα με τον αριθμό των εχθρών στην οθόνη. Η δράση είναι καταιγιστική και πρέπει να έχετε κάποια στρατηγική, ειδάλλως αν και φαίνεται απλό και εύκολο αρχικά θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι και ότι θέλει την δέουσα προσοχή.

Για τα μουσικά θέματα του τίτλου τι μπορώ να σχολιάσω; Zelda ήχοι και μουσικές σε όλο τους το μεγαλείο με δυνατότητα εναλλαγής σε κάθε πίστα. Αναλογιζόμενοι το ρόστερ και τις πίστες, ο ήχος αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

Ανακεφαλαιώνοντας θα λέγαμε με λίγα λόγια ότι η Nintendo αναβιώνει και φρεσκάρει το προηγούμενο παιχνίδι του Wii U μεταφέροντας το πλήρες στο Switch προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία και κάποιες καινούριες πινελιές από το Zelda Breath of the Wild. Είμαι βέβαιος ότι όπως σε εμένα, έτσι και σε εσάς ο τίτλος θα σας εκπλήξει και θα περάσετε πολύ όμορφες στιγμές μαζί του, σε ένα Zelda λίγο διαφορετικό μα συνάμα συναρπαστικό.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: Nintendo Switch
Είδος: Action, Adventure, Fighting, HacknSlash  
Κυκλοφορεί για: Nintendo Switch
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19/09/2014 Wii U, 18/05/2018 Switch
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Εκδότρια εταιρία: Nintendo
Εταιρεία ανάπτυξης: Omega Force, Team Ninja
8 ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

The Good

 • Πολύ ωραίο Hack 'n' Slash
 • Ποικιλία χαρακτήρων, όπλων και skills
 • Θέλει στρατηγική
 • Μεγάλη διάρκεια
 • Πολλά modes
 • Όλα τα προηγούμενα DLC περιέχονται
 • Μουσικές
 • Υποστήριξη Amiibo
 • Local Co-op που όμως....

The Bad

 • ....δε συνοδεύεται από online co-op
 • Γραφικά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα
 • Frame drops
 • Λίγες πίστες-battlefields
8 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα αλλά και pure gamer από το 1990 μέχρι σήμερα. Πρώτη κονσόλα του το Sega Master System Ι μέσα στο 1990. Του αρέσουν όλες σχεδόν οι κατηγορίες παιχνιδιών ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Παρακολουθεί στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις σε ότι αφορά το gaming,τους υπολογιστές τα κινητά, τα tablets, το διαδίκτυο αλλά και τα gadgets. Αγαπημένο παιχνίδι το Skyrim. “I used to be an adventurer like you, then I took an arrow in the knee”

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr