Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «ΠΩΣ να αντέξεις τέτοια ΞΕΝΕΡΑ σε τέτοιο παιχνίδι | Game Recap #160»

H Microsoft προλαβαίνει να επενδύσει σε first party τίτλους

Όλοι γνωρίζουν ότι η Microsoft είχε αργό ξεκίνημα σε αυτή την γενιά. Για τον ένα ή τον άλλο λόγο, η ανάπτυξη first party παιχνιδιών έμεινε πίσω και ο Spencer προσπαθεί να μαζέψει τα σπασμένα. Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος στο παρελθόν, θα έπρεπε ήδη να υπάρχει μια μεγάλη γκάμα παιχνιδιών να συνοδεύουν τις κονσόλες. Ένα τέτοιο πάθημα είναι και μάθημα και ο Phil Spencer έχει δείξει ότι δεν επαναλαμβάνει τα λάθη του.

Ο Michael Pachter, αναλυτής στην εταιρία Wedbush Securities, έχει διαφορετική άποψη υποστηρίζοντας ότι οι αποκλειστικότητες δεν είναι τόσο σημαντικές όσο κάποτε. Ο ίδιος αναφέρει: “Όχι, δεν είναι πολύ αργά. Δεν είμαι σίγουρος ότι οι αποκλειστικότητες έχουν σημασία τόσο πολύ όσο είχαν κάποτε“. Συνεχίζει, “Εννοώ, όταν η Sony κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το PlayStation, έπρεπε να έχουν πολλά αποκλειστικά, γιατί έπρεπε να αποδείξουν γιατί ήθελες να αλλάξεις από τη Nintendo σε αυτά. Αυτά τα πράγματα είναι τόσο καλά εδραιωμένα πλέον, όμως δεν νομίζω ότι χρειάζεται τεράστια first party υποστήριξη πια. Στην πραγματικότητα, δεν είμαι καν βέβαιος ότι η υποστήριξη first party είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι αγοράζουν κονσόλες PlayStation. Νομίζω ότι αγοράζουν ένα PS4 επειδή είναι μια εξαιρετική συσκευή και επειδή τους αρέσει το PSN περισσότερο από το Xbox Live και επειδή έχει πολύ καλό περιεχόμενο, third και first party. Νομίζω ότι ένας σημαντικός οδηγός είναι το χρονικά αποκλειστικό περιεχόμενο Call of Duty DLC για την mainstream αγορά. Νομίζω ότι αυτό βοήθησε“.

Ο Pachter έχει ένα δίκιο. Όσο πιο γνωστή είναι μια κονσόλα, δεν χρειάζεται τόσους fp τίτλους για να κερδίσει τον κόσμο, αλλά αρκετούς για να μην χάσουν το ενδιαφέρουν τους. Ακόμα προσθέτει, “Έτσι, όχι, νομίζω ότι η Microsoft είναι εντάξει. Η ποιότητα των first party τους δεν είναι απαραιτήτως κακά παιχνίδια, νομίζω ότι έχουν μόνο μικρότερες διευθυντικές αγορές, επειδή δεν έχουν την ευρεία έκκληση που έχει ένα παιχνίδι της Sony ή Nintendo. Και, ξέρετε, προσωπικά πιστεύω ότι η Sony έχει κάνει μεγάλη δουλειά εστιάζοντας στα παιχνίδια single player. Και η Microsoft είναι τόσο αποφασισμένη να εστιάσει στο multiplayer, έτσι δεν έχουν κάνει μεγάλη δουλειά με τα single player. Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτή είναι η πρωταρχική διαφορά μεταξύ της Sony και της Microsoft, όχι η ποιότητα, τα παιχνίδια της Microsoft είναι καλά“.

Κανείς δεν αμφισβήτησε την ποιότητα των παιχνιδιών. Όλα έχουν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους. Όμως ας το δούμε από άλλη οπτική. Αυτή την στιγμή οι πωλήσεις είναι 2 προς 1 υπέρ της Sony. Το προηγούμενο έτος η Nintendo πούλησε 18 εκατομμύρια tablet με κατώτερα χαρακτηριστά από τον ανταγωνισμό. Αυτό δεν γίνεται από τα third party παιχνίδια που είναι μετρημένα και απουσιάζουν μεγάλα ονόματα. Αυτό είναι παράδειγμα first party υποστήριξης, παιχνίδια που ο κόσμος θέλει να παίξει και δεν μπορεί αλλού παρά στην κονσόλα σου. Έτσι ανεβαίνουν και οι πωλήσεις ανάλογα. Εσείς τι πιστεύετε; Θεωρείτε ότι τα fp παιχνίδια είναι εξίσου σημαντικά, περισσότερο ή λιγότερο;

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!