Far Cry New Dawn

Η Hope County επιστρέφει για ακόμη μια περιπέτεια!


Το Far Cry New Dawn είναι το πρώτο sequel της σειράς, δια στόματος Ubisoft και αυτή την φορά θα πρέπει να καθαρίσουμε την πασίγνωστη πλέον Hope County του Far Cry 5 από μια νέα απειλή. Ο τίτλος διαδραματίζεται μερικά χρόνια μετά τα γεγονότα του Far Cry 5 αλλά σε μια κίνηση που συμβαίνει πρώτη φορά στην σειρά θα πρέπει να μάθουμε τι συνέβη στην Hope County για να φτάσουμε στο παρόν και το New Dawn. Εννοείται πως εδώ δεν θα σας χαλάσω την εμπειρία και θα σας προτείνω να παίξετε το Far Cry 5 μιας και πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Αν εν τέλει δεν θέλετε να μάθετε κάτι παραπάνω για το backstory του New Dawn θα σας πω να προχωρήσετε, καθώς η εταιρία εξηγεί στον πρόλογο επιφανειακά τα γεγονότα και συνεχίζει σε έναν νέο post apocalyptic κόσμο που ακόμη και για εμένα ήταν δύσκολο να τον αναγνωρίσω.

Στο Far Cry New Dawn βρισκόμαστε στην Hope County, 17 χρόνια μετά τα γεγονότα του Far Cry 5, τα οποία την κατέστρεψαν και η φύση έχει πάρει τον χρόνο της και έχει αλλάξει τοπία και περιβάλλον. Πολύχρωμα λουλούδια έχουν κατακλύσει τον κόσμο και η ζωή των κατοίκων έχει γίνει πιο δύσκολη από ποτέ καθώς διάφορες επικίνδυνες συμμορίες έχουν εμφανιστεί. Οι επιζώντες στην προσπάθεια τους να ζήσουν μια ήρεμη ζωή χτίζουν από το μηδέν κοινότητες για να μπορέσουν να κοινωνικοποιηθούν και πάλι. Στην ιστορία μπαίνουμε στα παπούτσια του “Captain”, που ανήκει στην ομάδα τουThomasRush, ο οποίος πηγαίνει στην κοινότητα Prosperity ύστερα από μια επίθεση που δέχεται το τραίνο της ομάδας και έχει ως στόχο να βοηθήσει την κοινότητα να ορθοποδήσει. Μια από τις συμμορίες που είπαμε και πιο πριν, με το όνομα Highwaymen έχουν διαφορετική άποψη και θέλουν να ελέγχουν την Montana. Όπως είναι φυσικό, για την σειρά Far Cry, οι διαφορετικές ιδεολογίες συγκρούονται και εμείς βρισκόμαστε ανάμεσα σε αυτή την μάχη με σκοπό να ηγηθούμε στην αντίσταση της κοινότητας Prosperity. Η ιστορία είναι πολύ απλοϊκή και θα έπρεπε να εμβαθύνει η εταιρία περισσότερο στα γεγονότα που μας έφεραν στο New Dawn. Τέλος, πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να θέλω να κάνω skip κάποια κουβέντα με τους πρωταγωνιστές καθώς μου φαίνονταν αδιάφορες οι πληροφορίες που μου έδιναν.

Νομίζω ότι και μόνο από την ιστορία καταλαβαίνετε ότι το New Dawn θα μπορούσε να ήταν και ένα standalone Far Cry που θα άφηνε την δική του πινελιά. Η Ubisoft κατά την γνώμη μου όμως σε αυτό το κομμάτι έξυπνα το διαμόρφωσε ως sequel αλλά έβαλε και νέες ιδέες που θα σας εντυπωσιάσουν ευχάριστα. Καθ’όλη την διάρκεια της ιστορίας οι περιοχές μου ήταν οικείες και άγνωστες ταυτόχρονα δίνοντάς μου την εντύπωση ότι βλέπω ένα παιχνίδι που κάτι μου θυμίζει από τα παλιά αλλά το remake του είναι πανέμορφο! Τέλος, το New Dawn δεν είναι τόσο δαιδαλώδες σε έκταση όσο το Far Cry 5 κάτι που το κάνει ακόμη πιο ελκυστικό στα μάτια μου. Όλα είναι μαζεμένα και δίνουν την ιστορία που πρέπει να δώσουν χωρίς πολλές υπερβολές που είχε το πρώτο παιχνίδι.

Στα του gameplay τώρα η Ubisoft ακολούθησε την επιτυχημένη φόρμουλα του Far Cry 5 και γιατί να μην το κάνει άλλωστε μιας και πρόκειται για sequel. “Καθαρίζουμε” Outposts και προχωράμε την ιστορία χωρίς να μας κουράζει με στόχο να αναστηλώσουμε την Prosperity. Γι’ αυτούς όμως που φοβούνται ότι θα παίξουν ένα από reskin του Far Cry 5 να πω ότι ναι δεν ανακαλύπτει τον τροχό η Ubisoft καθώς όντως μοιάζει ως ένα τύπου extreme makeover το παιχνίδι αλλά βάζει και κάποια νέα στοιχεία για να δούμε και κάτι διαφορετικό. Τα “Light RPG” mechanics είναι κάτι καινούργιο στην σειρά και παραδόξως λειτουργεί σωστά. Όπλα και εχθροί έχουν ranks τα οποία διαμορφώνονται ανάλογα με του που βρισκόμαστε στην ιστορία. Μην περιμένετε να δείτε κάτι πρωτοποριακό αλλά και μόνο που τολμούν σε κάτι καινούργιο νομίζω ότι είναι πολύ θετικό για την σειρά. Επίσης, βλέπουμε νέα post apocalyptic όπλα τα οποία craftάρουμε και δείχνουν εντελώς cyberpunk μέσα στο παιχνίδι. Ότι όπλο υπάρχει στο παιχνίδι μπορούμε να το κάνουμε craft και ευτυχώς δεν υπάρχει loot system καθώς πιστεύω ότι δεν ταιριάζει στο Far Cry. H αίσθηση των όπλων και οι grapple μηχανισμοί δεν έχουν πολλές διαφορές από το Far Cry 5, κάτι που πιστεύω ότι έπρεπε να δουλέψουν παραπάνω. Μπορεί να είναι πολύ καλοί και οι δύο μηχανισμοί αλλά νομίζω ότι το απλό reskin των όπλων και η απλή αντιγραφή του grapple θα μπορούσαν να εμπλουτιστούν.

Μια ακόμη προσθήκη που είναι καλή και βοηθάει στην επιστροφή μας στο New Dawn αφού το ολοκληρώσουμε, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το mode και κατά την διάρκεια του campaign, είναι τα Expeditions. Στα Expeditions μπαίνουμε σε randomised αποστολές και στόχος μας είναι να επιβιώσουμε από τις ορδές εχθρών που μας επιτίθενται. Σκεφτείτε το σαν μια μορφή survival mode που μας οδηγεί σε πασίγνωστες περιοχές των ΗΠΑ όπως η φυλακή του Alcatraz κ.α.! Εννοείται ότι σε co-op οι συγκεκριμένες αποστολές είναι ότι καλύτερο και γιατί να μην τις δοκιμάσουμε άλλωστε μιας και για ακόμη μια φορά το co-op είναι μέρος του τίτλου.

Εμφανισιακά το Far Cry New Dawn είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από όλα τα post apocalyptic παιχνίδια που έχετε δει. Ο κόσμος δεν είναι ποτέ σκοτεινός και μουντός αλλά χαρακτηρίζεται από τα πολύχρωμα χρώματά του και την άγρια ζωή του. Είναι μια πολύ φρέσκια ιδέα που ελπίζουμε να δούμε και σε άλλα παιχνίδια, καθώς ένας post apocalyptic κόσμος δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό και σκοτεινό. Ήχοι και μουσική συνδέονται άμεσα με την αίσθηση που θέλουν να μας περάσουν οι δημιουργοί αν και θα ήθελα λίγο μεγαλύτερο αριθμό cyberpunk τραγουδιών στα ραδιόφωνα της Hope County. Τέλος, όπως είπα και στην αρχή οι διάλογοι μεταξύ των χαρακτήρων πολλές φορές μου φάνηκαν αδιάφοροι και υπήρχαν απλά για να υπάρχουν χωρίς να φαίνεται στην φωνή των πρωταγωνιστών ο φόβος, η ανησυχία ή οποιοδήποτε συναίσθημα ήθελαν να μου περάσουν εκείνη την στιγμή.

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column][/vc_row]

Το Far Cry New Dawn αν και sequel δίνει το δικό του στίγμα στην σειρά των Far Cry. Βάζει νέες ιδέες στον κόσμο του και η ξέφρενη πορεία του μέχρι την ολοκλήρωση της ιστορίας με εξέπληξε ευχάριστα. Η επιλογή της ομάδας ανάπτυξης των Far Cry στέφεται με επιτυχία και νομίζω ότι θα συνεχίσουμε για πολύ καιρό ακόμη να βλέπουμε δουλειές τους. Στα θετικά του τίτλου συγκαταλέγεται και η τιμή του! Θα τον βρείτε στα καταστήματα στα 45€ σαφώς πολύ λιγότερα από όσα αξίζει όντας ΑΑΑ. Τέλος, Expeditions και “light RPG” μηχανισμοί δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας σε έναν κόσμο που έχουμε ξαναδεί και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ευχαριστηθείτε κάθε λεπτό ενασχόλησης σας με αυτόν.

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column][vc_column width=”1/2″]

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Action-adventure game, first person shooter
Κυκλοφορεί για: PS4Xbox One και PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15/02/2019
Εκδότρια εταιρία: Ubisoft
Εταιρία ανάπτυξης: Ubisoft

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review.

[/vc_column][/vc_row]
More Stories
Η DICE αποκαλύπτει ένα νέο χάρτη για το Battlefield 4