Ινδός χάκερ, εκθέτει το Facebook με κενό ασφαλείας!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο εκτίθεται στον κόσμο και μάλιστα πάλι για την ασφάλειά του!

Ο Anand Prakash είναι ένας Ινδός χάκερ από το Μπανγκαλόρ (το Googλαρα να πω την αλήθεια) ανακάλυψε κενό ασφαλείας κατά την είσοδό του στο Facebook! Το συγκεκριμένο bug, σε όποιον  το έβρισκε, έδινε πληροφορίες, τηλεφωνικών αριθμών, πιστωτικών καρτών καθώς και μηνυμάτων που αντάλλασε ο χρήστης.

Ο Anand λοιπόν, όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαρία να κάνει φύλλο και φτερό, κάθε λογαριασμό του Facebook, αλλά το ανέφερε μάλιστα στα σαΐνια του Μαρκ, τα οποία αμέσως διόρθωσαν το πρόβλημα. Αυτή την φορά μάλιστα ο Μαρκ ήταν περισσότερο λογικός και έδωσε ένα μποναμά της τάξεως των 15.000$.

Σε αντίθεση με την περίπτωση του ομογενούς του Anald, Khalil Shreateh, όπου ο τελευταίος ανακάλυψε bug το οποίο άφηνε τον χρήστη-χάκερ, να ποστάρει στον τοίχο του άλλου, ακόμα και αν αυτός δεν ήταν φίλος του.

shreateh_zuckerberg_post

Όπως έκανε ο Khalil στον τοίχο του Μαρκ, και το Facebook τον επιβράβευσε με το εξοργιστικά μεγάλο ποσό των 500$. Δεν ξέχασα κανένα μηδενικό, αλήθεια τόσα πήρε.

Αν νομίζετε ότι ακόμα και αν αλλάξετε κωδικό ότι θα είστε ασφαλείς, θα υπάρχουν πάντα κάποιοι σαν τους Anand και Khalil να μας υπενθυμίζουν ότι η ιδιωτικότητά μας πηγαίνει περίπατο… Έχετε κάτι να συμπληρώσετε; Θα χαρούμε να διαβάσουμε το σχόλιό σας από κάτω.

More Stories
Το Resogun έρχεται και για το PlayStation Vita