Επίσημο το OnePlus 7 Pro. Μία συσκευή που ταράζει τα νερά!

Μέσα από μία απλή παρουσίαση που έλαβε χώρα ταυτόχρονα σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Μπανκαλόρ, είδαμε την ναυαρχίδα της OnePlus, το OnePlus 7 Pro. Παρόλο που τα περισσότερα τα γνωρίζαμε από διαρροές, πρόκειται πραγματικά για ένα κορυφαίο τηλέφωνο!

Το εντυπωσιακό είναι ότι σε σχέση με το OnePlus 6T που είδαμε πέρυσι, είναι εμφανώς διαφοροποιημένο τόσο σε specs (όπως ήταν λογικό) όσο και σε εμφάνιση αφού το OnePlus 7 Pro έρχεται με οθόνη χωρίς εγκοπές, τρύπες και notch οποιασδήποτε μορφής αλλά με πρόσοψη όλο οθόνη και pop up κάμερα! Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, σας παρουσιάζουμε το OnePlus 7 Pro!

Η OnePlus εξόπλισε τη συσκευή της με ό,τι πιο κορυφαίο μπορούσε να διαθέσει, κρατώντας όσο μπορούσε πιο χαμηλά το κόστος. Ξεκινώντας από την οθόνη, τοποθετήθηκε panel τεχνολογίας Fluid AMOLED ανάλυσης QuadHD+, με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και φωτεινότητα 800 nits! Ουσιαστικά αφού δεν υπάρχει notch, το aspect ratio είναι 19.5:9 με 516ppi. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο κορυφαίος επεξεργαστής Snapdragon 855 και συνοδεύεται από 6GB, 8GB ή και 12GB μνήμη RAM. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός του χώρος είναι 128GB ή 256GB UFS 3.0, αναλόγως την έκδοση που θα διαλέξει ο χρήστης. Η εταιρεία διάλεξε να εφαρμόσει μία πρακτική που συνηθίζουν πολλοί κατασκευαστές τελευταία και πήγε στη λύση μηχανισμού pop up για τη selfie κάμερα η οποία έχει φακό 16MP και, σύμφωνα με την OnePlus, μπορεί να αντέξει περισσότερα από 300.000 άνοιξε-κλείσε. Φυσικά η απολαυστική οθόνη χωρίς notch και η λύση pop up κάμερας για τη selfie δημιουργεί παραχωρήσεις και μία από αυτές είναι η μη ύπαρξη IP πιστοποίησης κατά του νερού και της σκόνης.

 

Στο πίσω μέρος υπάρχουν τρεις κάμερες. Ο κύριος φακός είναι στα 48MP, ο δεύτερος εκτελεί χρέη wide κάμερας και είναι στα 16ΜP ενώ ο τρίτος της σειράς είναι στα 8MP και χρησιμεύει ως telephoto. Μάλιστα ο συγκεκριμένος φακός μπορεί να φτάσει τα 3X zoom. Η OnePlus έχει χρησιμοποιήσει τρία είδη εστίασης (phase-detect AF, contrast AF και laser focusing) για βελτιωμένο focusing τόσο σε καλές όσο και σε δύσκολες συνθήκες με χαμηλό φωτισμό. Όσον αφορά στο βίντεο, το OnePlus 7 Pro μπορεί να καταγράψει 4Κ βίντεο στα 60fps όπως και slow motion βίντεο ανάλυσης 1080p@240fps. Ο αγναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει ενσωματωθεί στην οθόνη όπως συμβαίνει σε όλες τις κορυφαίες συσκευές πλέον και είναι διπλάσιος σε μέγεθος από αυτόν του OnePlus 6T.

699 δολάρια

Η μπαταρία του είναι στα επίπεδα των περισσότερων ναυαρχίδων, αγγίζοντας τα 4000mAh και υποστηρίζοντας γρήγορη φόρτιση ( Warp Charge για φόρτιση της μισής μπαταρίας σε μόλις 20 λεπτά) αλλά δυστυχώς απουσιάζει η ασύρματη φόρτιση. Η εταιρεία παρόλα αυτά ενσωματώσε για πρώτη φορά stereo ηχεία και με υποστήριξη Dolby Atmos, κάτι που πολλοί χρήστες ζητούσαν έντονα εδώ και χρόνια. Τέλος, αναμένεται να κυκλοφορήσει με Android 9 Pie και το skin της OP, OxygenOS.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα γίνει διαθέσιμο αλλά κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε είναι η τιμή του. Σίγουρα είναι χαμηλότερη από τις άλλες ναυαρχίδες με το βασικό μοντέλο (6/128GB) να ανέρχεται στα 669 δολάρια αλλά αν κάνουμε σύγκριση με το πώς ξεκίνησε να τιμολογεί η OnePlus πριν πέντε χρόνια (στα $299 η πρώτη συσκευή της) βλέπουμε την διαφορά. Οι μεγαλύτερες εκδόσεις θα κοστίζουν  και 749 δολάρια για τα 8/256GB και 12/256GB ανστίστοιχα.

Πώς σας φαίνεται η νέα πρόταση της OnePlus;

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

More Stories
Steep: Το νέο παιχνίδι της Ubisoft μας πάει στο βουνό