Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»

Γιατί το NX είναι ίσως η σημαντικότερη κονσόλα της Nintendo

Nintendo, μία εταιρεία σταθμός για τον χώρο του gaming και εταιρεία που ακόμη, μετά απο πόσα χρόνια, σου ζωγραφίζει ένα χαμόγελο οταν παίζεις τα παιχνίδια της όσο ετών κι να είσαι. Ίσως και ο λόγος που υπάρχουνε Sony και Microsoft στο συγκεκριμένο χώρο (Sony απο το SNES AddOn που “απέτυχε” λόγω εσωτερικών διαφορών, Microsoft απο το “άκυρο” που της έριξε η Sony για συνεργασία με το PS2 και αποφάσισαν να κάνουν κατά μέτωπο επίθεση).

Σήμερα όμως, δεν θα ασχοληθούμε τόσο πολύ με το τι προσέφερε στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά ποιός πρόκειται να είναι ο ρόλος της με το πολυαναμενόμενο project NX και πώς θα αλλάξει σαν εταιρεία στα μάτια του κόσμου.

Ίσως ο βασικότερος λόγος που το NX θα καθορίσει την εικόνα της Nintendo, είναι το γεγονός οτι πλέον τις αποφάσεις της εταιρείας δεν τις λαμβάνει ο πολυαγαπημένος μας Satoru Iwata (που μας άφησε νωρίς), αλλά ο Tatsumi Kimishima που κατά 99.9% θα έχει μια άλλη Nintendo στο μυαλό του, διαφορετική απο αυτή του κ. Iwata. Πώς το εννούμε αυτό; Απλά δείτε τις διάφορες φήμες γύρω απο το NX, που αναφέρουν για μια κονσόλα πιο “κοινή” στο hardware για να προσελκύσει εταιρείες, με εύκολη ανάπτυξη παιχνιδιών, κονσόλα χωρίς gimmicks και αισθητά δυνατότερη απο τον ανταγωνισμό.

nintendo si

Πέρασαν αρκετά χρόνια και δύο κονσόλες, απο την τελευταία φορά που η Nintendo πρόσφερε ένα PowerHouse στην αγορά και στον καταναλωτή που υποστηριζόταν πλήρως απο third-party εταιρίες, και συγκεκριμένα πρόκειται για το GameCube. Συνεπώς η πρώτη αλλαγή που βλέπουμε με την αλλαγή προέδρου, είναι το “χτύπημα” στη δύναμη του ανταγωνισμού, κοινή/παραδοσιακή κονσόλα και υποστήριξη απο τρίτες εταιρείες.

Άλλο ένα σημάδι με τεράστια έμφαση, είναι το online κομμάτι στο οποίο, η Nintendo έχει μείνει πολύ πίσω. Πλέον μιλάμε για Cloud Backup των save, σοβαρό multiplayer κομμάτι απο την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της κονσόλας, υποστήριξη της Nintendo στις ανάγκες των εταιρειών και CrossPlatform multiplayer μεταξύ NX και WiiU, έναν λογαριασμό Nintendo για όλες τις υπηρεσίες της εταιρίας και άλλες βελτιώσεις.

nx

Όλα τα παραπάνω, δείχνουν οτι ο κ. Kimishima θέλει να επαναφέρει την εταιρεία στο image που είχε τα παλαιότερα χρόνια. Μια κονσόλα που θα πάρεις όχι μόνο για τα διαμάντια της ίδιας της εταιρίας, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγοράς. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που επέστρεψε το κόκκινο χρώμα της εταιρίας απο το πιο “απλό” άσπρο που είχε τα τελευταία χρόνια υπό την διοίκηση του κ. Iwata, να είναι ένας τρόπος που προμηνύει την αλλαγή πορείας της εταιρείας σε μια πιο ανταγωνιστική και επιθετική Nintendo.

Για πολλούς όμως, το benchmark τελευταία είναι το PS4, με αποτέλεσμα πολλοί να λένε πως, αν δεν πουλήσει όσο το PS4 θα θεωρηθεί “αποτυχία”. Δυστυχώς το παραπάνω είναι λάθος απο τόσες πολλές μεριές, αλλά θα ασχοληθούμε με τα κυριότερα. Για αρχή, με την ίδια λογική το PS4 είναι αποτυχία σε σχέση με το Wii το οποίο πούλησε πολλά περισσότερα κομμάτια την ίδια περίοδο ζωής. Κατά δεύτερο, οι περισσότεροι που λένε το παραπάνω, πολύ πιθανόν να έχουνε συγκεκριμένη προτίμηση στην επιλογή κονσόλας (aka fanboys) και να καμαρώνουν με τον αριθμό πωλήσεων της “πλατφόρμας τους”. Τέλος, δεν μπορείς να ακυρώνεις έτσι απλά μια πλατφόρμα και να την θεωρείς αποτυχία, επειδή δεν πούλησε όσο η Χ πλατφόρμα. Σε αυτό όμως φταίει και η ίδια μας η βιομηχανία, αλλά και εμείς οι ίδιοι (δεν το συνεχίζω όμως, καθώς ήδη ξεφύγαμε αρκετά).

Θέλοντας απλά να ακυρώσω το παραπάνω (και “τους παραπάνω”), απο πότε θεωρείται αποτυχία μια πλατφόρμα που προσελκύει πάλι υποστήριξη απο τρίτες εταιρείες για όλους τους μεγάλους τους τίτλους, χτίζει και βελτιώνει το online κομμάτι καθιστώντας το συγκρίσιμο με αυτό του ανταγωνισμού και παρέχει στους αγοραστές την δυνατότητα να απολαύσουν και τους αποκλειστικούς τίτλους της εταιρίας παραγωγής, αλλά και όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου; Βάση λογικής, αυτό όχι απλά δεν θεωρείται αποτυχία, αλλά είναι αρκετά βήματα μπροστά.

nintendo_logo_red1

Εν κατακλείδι, αν όντως ισχύουν τα όσα διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό απο NeoGAF, reddit και άλλες πηγές, βλέπουμε μια αποφασιστική και διαφορετική Nintendo, με σκοπό να επανέλθει στο status και κύρος που είχε και να αποδείξει πως δεν είναι μόνο “για παιδάκια”.

‘Οπως κάθε χρόνο, αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την E3 τον Ιούνιο!

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα editorials.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!