Έχετε αναρωτηθεί ποιο θα είναι το μέλλον του gaming;

Τροφή για (gaming) σκέψη

Ζούμε σε μία εποχή όπου μας κατακλύζουν κυκλοφορίες διάφορων εταιρειών. AAA games, ΑΑ games, indies, πειραματικά και άλλα κάνουν την εμφάνισή τους συνεχώς. Άλλα σε Retail, άλλα σε Digital. Εταιρείες δοκιμάζουν τα πάντα με στόχο πάντα να επιβιώσουν και να κερδίσουν. Το ένα φέρνει το άλλο άλλωστε. Esports, Mobile Gaming, Vr games. Άλλες κατηγορίες που προσπαθούν να ”εισβάλλουν” στη gaming κοινότητα. Που όμως οδεύουμε; Ποιος καθοδηγεί τις νέες τάσεις; Που θα επικεντρωθούν οι εταιρείες; Έχει αναρωτηθεί κανείς τι πραγματικά επιδιώκει ένας gamer στη σύγχρονη εποχή;

Αμέτρητες ώρες δουλειάς και υποχρεώσεις, αφήνουν λίγες ώρες για πραγματικό gaming. Έχω δει άτομα να παίζουν παιχνίδια στο mobile της επιλογής τους στο διάλειμμα της δουλειάς. Έχω δει κόσμο να παίζει 1 φορά τη βδομάδα γιατί τρέχει να προλάβει υποχρεώσεις καθημερινά. Η ζωή είναι δύσκολη. Χωρά όμως το gaming στη ζωή μας;

Αν δείτε τις πωλήσεις θα καταλάβετε τι εννοώ. Σε χώρες όπως η Αμερική και η Κίνα το Mobile Gaming κερδίζει συνεχώς οπαδούς. Μπορεί για αρκετούς το mobile gaming να μην ανήκει στο ”σοβαρό” gaming αλλά μήπως όλο αυτό πηγάζει από αλλού; VR gaming ακούω να φωνάζει κάποιος. Ναι σίγουρα. Πόσα προβλήματα είδαμε όμως; Πόσα προβλήματα αντιμετωπίσαμε από αυτά; Lack of simplicity είπε ένας σοφός. Καλώδια από εδώ – καλώδια από εκεί. 1998 ήταν και ήθελα να παίζω Pokemon με ολόγραμμα. Είχα πει τότε ότι ίσως σε 20 χρόνια από τότε να μπορώ να καλώ τον Raichu και να τον βλέπω 3D μπροστά μου απλά φορώντας ένα ζευγάρι γυαλιά. Έτσι το είχα φανταστεί.

Όλα είναι σχετικά κύριοι. Όλα μα όλα είναι θέμα επιλογών και θέμα timing. Πόσες ιδέες καίγονται. Το σίγουρο είναι ότι οι εταιρείες μας οδηγούν εκεί που θέλουν (εκεί που θέλουν;). Τι πρέπει να έχει η κοινότητα ως άμυνα όμως; Κρίση, βούληση, επεξεργασία. Το τρίπτυχο που πρέπει να έχει η gaming κοινότητα αν θέλει να δει άσπρη μέρα από τις εταιρείες. Ξέρετε που καταλήγω; Δεν νοιάζονται οι εταιρείες σε τόσο μεγάλο βαθμό για πράγματα που ίσως όλοι εμείς νοιαζόμαστε. Τι είπα πιο πάνω. Το μέλλον του gaming.

Αναλογιστείτε το εξής; Γιατί να βελτιωθεί έστω και σε μικρό βαθμό μια εταιρεία όταν εμείς κάθε χρόνο πηγαίνουμε και αγοράζουμε τις μετριοτητές της. Γιατί να κουνήσει ο developer έστω και το μικρό του δαχτυλάκι αν έχει κλείσει εισιτήριο για της Μπαχάμες πριν καν κυκλοφορήσει ο τίτλος του; Το μέλλον του gaming είμαστε εμείς. Και το πόσο ώριμοι είμαστε να δεχθούμε ιδέες και να κρίνουμε έξω από κουτιά και καλούπια. Η κάθε εταιρεία δημιουργεί αλλά εμείς επιμένουμε σε φράσεις όπως ”PC Master Race” ή ”Console Peasants” ή ”To PC είναι για πλούσιους” ή ” η δική μου πλαστική κονσόλα είναι καλύτερη απο τη δική σου” και άλλα. Ανώριμες καταστάσεις. Όσο υπάρχουν αυτά, όλοι ξέρετε ποιο θα είναι το μέλλον του gaming. Όλοι κατά βάθος ξέρετε, ότι η εταιρεία σε βλέπει στη τσέπη. Όμως εμείς μπορούμε να τη δούμε στα μάτια. Καλό gaming σε όλους.

 

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Han Solo: Star Wars Story – Ξεκίνησε η παραγωγή της ταινίας