Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Η Naugthy Dog Σοκάρει και Εντυπώσεις από Hellblade ΙΙ | Game Recap #166»

Devil May Cry (DmC) – Vergil’s Downfall Review

Έχεις θέματα, ψυχολογικά!

Πριν λίγο καιρό σας  παρουσιάσαμε το εξαιρετικό σε γενικές γραμμές reboot της σειράς Devil May Cry (DmC) με πρωταγωνιστή τον εκκεντρικό και γεμάτο μαγκιά, Dante. Ιστορικά το DmC της Ninja Theory τοποθετείται στη πρώτη γνωριμία των δύο νεφελίμ αδερφών,  με τον Vergil να ηγείται μίας οργάνωσης που σκοπό έχει να απελευθερώσει την ανθρωπότητα από τον έλεγχο του δαίμονα Mundus και για την επιτυχή έκαβαση της προσπάθειάς του επιθυμεί να στρατολογήσει τον έταιρο αδερφό του, Dante.

  • Ιστορία μου, αμαρτία μου.
  • Gameplay
  • Να το δώσω το ρολόι, για να πάρω DLC;

Το Vergil’s Downfall στη περίπτωσή μας πρόκειται για ένα DLC που προσθέτει νέο περιεχόμενο στο αρχικό DmC, όπως συνηθίζεται για όλα τα games πλέον, το οποίο θα το βρείτε στην τιμή των 8.90 ευρώ περίπου σε XBLA, PSN και Steam.

dmc-vergil-gameplay

  • Ιστορία μου, αμαρτία μου.

[Spoiler! Alert ON] -μην διαβάσετε την παρακάτω παράγραφο αν δεν έχετε τερματίσει το αρχικό DmC.

Στο νέο αυτό κεφάλαιο του παιχνιδιού έχουμε τον έλεγχο του εγωιστή και υπερόπτη Vergil, ο οποίος τα έχει βάλει με τους εσωτερικούς του δαίμονές που του κατατρώνε την ψυχή στη προσπάθεια να ικανοποιήσει την ανάγκη του για εκδίκηση από τον αδερφό του Dante, καθώς του έπεσε λίγο βαριά στο στομάχι η ήττα απο τον τελευταίο στο finale της κεντρικής ιστορίας του DmC. Με συντροφιά του σπαθί του “Yamato” και τα αρκετά ψυχολογικά που έχει αποκομίσει αρχίζει το περιπλάνημα στη limbo και της αναζήτησης του απώτερου σκοπού που θα ακολουθήσει στο υπόλοιπο της ζωής του.

[Spoiler! Alert OFF]

  • Gameplay

Έντονες διαφορές συναντούμε στους μηχανισμούς gameplay του παιχιδιού. Ο Vergil κινείται πιο αργά σε σχέση με το Dante και το animation των χτυπημάτων με το σπαθί (το θρυλικό Yamato) φαίνεται λίγο πιο “πλαστικό” σε σχέση με την ομαλότητα των κινήσεων του αδερφού του. Τα πιστόλια Ebony & Ivory του Dante έχουν αντικατασταθεί από τα εικονικά ιπτάμενα σπαθάκια του Vergil που κάνουν όμως μια χαρά τη δουλειά τους για εξ αποστάσεως επιθέσεις. Παρά το υποδεέστερο σύστημα μάχης του Vergil, οι κινήσεις του είναι ιδιαίτερα δυναμικές αλλά μόλις κατακτήσετε τις τεχνικές που περιέχουν κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες και ισχυρές ικανότητες το παιχνίδι τελειώνει αφηνοντάς μας με την όρεξη. Ακόμη σημαντικό πλήγμα έχει δεχθεί και το platforming κομμάτι του τίτλου καθώς στο Vergil’s Downfall περιοριζόμαστε στη μονοτονία του να πηδάμε από τη μία πλατφόρμα στην άλλη σκοτώνοντας κατά διαστήματα αρκετούς εχθρούς που θυμούνται να μας προκαλέσουν.

Vergil-dmc

  • Να το δώσω το ρολόι, για να πάρω DLC;

Ας δουμε όμως αν αξίζει το συγκεκριμένο DLC τα χρήματα που μας ζητάει η εταιρία. Αρχικά να επισημάνουμε πως η διάρκεια του Vergil’s Downfall δεν ξεπερνά κατά πολύ τις 2 ώρες σε ένα μεσαίο επίπεδο δυσκολίας περιλαμβάνοντας 6 επίπεδα ενώ αν θέλετε να συλλέξετε όλα τα collectibles μπορεί να υπερβείτε τις 3 ώρες gameplay άνετα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το φινάλε της ιστορίας του και το πως συνδέεται με το τέλος του κυρίως DmC αλλά και σε αυτή τη περίπτωση τα cut-scenes που μεσολαβούν έχουν δυστυχώς αντικατασταθεί από cartoon like αισθητική , όπως για παράδειγμα στα Infamous αν θυμόσαστε. Αυτό που έχουμε να προτείνουμε είναι πως αν είστε fan της σειράς, σαν και του λόγου μας και σας περισσεύουν σχεδόν 9 ευρώ τότε δώστε του μια ευκαιρία, ειδάλλως περιμένετε κάποιες εκπτώσεις που είμαστε σίγουροι ότι θα ‘ρθουν.

Θετικά

– Η ιστορία και η σύνδεση της με το τέλος του DmC
– Ότι χειριζόμαστε το Vergil
Κάποιες ενδιαφέρουσες και ισχυρές ικανότητες…

Αρνητικά

– …που μόλις τις συνηθίσετε θα τελειώσει το παιχνίδι
– Τα cartoon like cutscenes
– Το αργό gameplay
– Το μονότονο platforming

b5.5

Βαθμολογία: 5.5
Κονσόλα που χρησιμοποιηθήκε για Review: XBOX 360
Είδος: Action
Κυκλοφορεί για: XBOX 360,  PS3, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15/01/2013
Εκδότρια εταιρία: Capcom
Εταιρία ανάπτυξης: Ninja Theory
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.devilmaycry.com/

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!