Δείτε εδώ το νέο επεισόδιο Game Recap: «Δύο χρόνια PS5 και Xbox Series X με τα ΩΡΑΙΑ και τα ΑΣΧΗΜΑ»

Death’s Door

Release Date
23/11/2021
Played on
PS5
Platforms
PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Developer
Acid Nerve
Publisher
Devolver Digital
Our Score
8

Ένας από τα παιχνίδια που ήταν υποψήφιο για έναν από τους καλύτερους Best Indepedent τίτλους ήταν και το Death’s Door από το Studio Acid Nerve όπου παλιότερα είχε γίνει γνωστό από το indie παιχνίδι Titan Souls. Μαζί με την βοήθεια της Devolver Digital μας φέρνουν έναν αξιόλογο action adventure τίτλο όπου δανείζεται στοιχεία από πολλούς τίτλους εκεί έξω. Το ότι δανείζεται στοιχεία δεν σημαίνει ότι και αναγκαίο κακό, ειδικά αν έχουν υλοποιηθεί σωστά.

Η ιστορία του τίτλου ξεκινά με τον μικρό μας φίλο, ένα μικρό κοράκι το οποίο εργάζεται για ένα γραφείο Συλλογής Ψυχών. Σε μια τυπική καθημερινή αποστολή ρουτίνας όμως και αφού το μικρό κοράκι είναι έτοιμο να συλλέξει ακόμη μια  ψυχή από ένα πλάσμα ξαφνικά το βλέπουμε λιπόθυμο με την ψυχή να έχει δραπετεύσει και να έχει εξαφανιστεί. Στην ουσία από αυτό το σημείο ξεκινά και η περιπέτεια μας η οποία θα μας φέρει μπροστά και στην πόρτα του θανάτου όπως άλλωστε το φανερώνει και ο τίτλος του παιχνιδιού.

Ξεκινώντας με τον μικρό μας φίλο θα αρχίσουμε να εξερευνούμε διάφορες περιοχές όπου ο χάρτης στην ουσία της κάθε περιοχής είναι ένα ενιαίο κομμάτι και μέσα από μία πλειάδα puzzles ή αν ακολουθήσετε συγκεκριμένες διαδρομές θα ξεκλειδώνεται σιγά σιγά ο χάρτης όπου θα κάνετε και progress στην εκάστοτε περιοχή. Φυσικά θα υπάρξουν και τα shortcuts μέσω μεγάλων πορτών όπου σας βοηθά να γυρίσετε πίσω στο Γραφείο Ψυχών. Μέσα από το Γραφείο Ψυχών όποια περιοχή ξεκλειδώνετε μέσω της πόρτας θα μπορείτε να την επισκεφθείτε ξανά. Τα αρχικά σας όπλα είναι ένα σπαθί και ένα τόξο και οι μάχες θέλουν μια προσοχή για να μην καταλήξετε με την σήμανση DEATH στην οθόνη. Να τονίσουμε πως ο τίτλος έχει μια μικρή δυσκολία αλλά δεν φτάνει σε επίπεδα των Souls παιχνιδιών ούτε τον metroidvania παιχνιδιών. Αναφέροντας τις εξής κατηγορίες θέλουμε να σταθούμε πως ο τίτλος δανείζεται στοιχεία από πολλούς τίτλους της συγκεκριμένης κατηγορίας όμως προσφέρει μια διαφορετική χροιά καθώς θα έχουμε μια πιο εύκολη σχετικά εμπειρία.

Η συνολική εξερεύνηση θα μας φέρει λίγο στην μνήμη και το Zelda. Kάθε περιοχή είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένη και τα γραφικά του τίτλου έχουν μια ιδιαίτερη παλέτα χρωμάτων και παίζοντας το στο PS5 η εμπειρία ήταν πάρα πολύ όμορφη. Μπορεί να χαθείτε αρκετές φορές όπου αυτό αυτόματα θα σας κάνει να ψάξετε για την επίλυση κάποιων puzzles ή να ξεκλειδώσετε κάποιες περιοχές αφού βρείτε το κατάλληλο κλειδί. Ο χάρτης θα σας προσφέρει πολλά collectibles τα οποία εν γένει θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε και τον χαρακτήρα σας μέσα από συγκεκριμένες κατηγορίες αναβαθμίσεων. Η αναβάθμιση του χαρακτήρα δεν προσφέρει κάτι σε βάθος αλλά ούτε και ενοχλεί έτσι όπως είναι η δομή του. Οι εχθροί μέσα στον χάρτη κυρίως με τρία ή τέσσερα χτυπήματα  σκοτώνονται αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς ο καθένας έχει το δικό του στυλ. Τα mini bosses και τα bosses έχουν συγκεκριμένο pattern όπου αν τα μελετήσετε καλά θα μπορείτε να τα φέρετε εις πέρας χωρίς να σας φάει την ψυχούλα.

Εκτός από τα πολύ όμορφα γραφικά, το Soundtrack του τίτλου είναι εκπληκτικό και σίγουρα την ώρα που παίζετε θα σας ταξιδέψει. Ένα αρνητικό του τίτλου είναι η έλλειψη του χάρτη και έτσι λίγο θα αποπροσανατολίζεστε κάποιες φορές.

Επιγραμματικά το Death’s Door μέσα από την διάρκεια των δώδεκα – δεκαπέντε ωρών (μπορεί και παραπάνω ανάλογα την ικανότητα του κάθε παίχτη), θα μας προσφέρει μια ωραία εμπειρία και η συνταγή δανεισμού πραγμάτων στο gameplay από άλλους τίτλους θα κριθεί εν τέλει πετυχημένη. Φυσικά οι δημιουργοί έχουν προσθέσει τις δικές τους πινελιές και στο γενικότερο art direction του τίτλου καθιστώντας το ένα must για την συλλογή μας. Στα αρνητικά μόνο του τίτλου η απουσία του χάρτη που προαναφέραμε και πιο πάνω.

Ευχαριστούμε την AVE για τη διευκόλυνση πραγματοποίησης του Review.

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Gameplay
Δομή Χάρτη
Γραφικά
Soundtrack
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Απουσία χάρτη
8
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ