Δείτε εδώ το νέο μας Βίντεο: «Αυτή είναι ΣΟΒΑΡΗ αναβάθμιση στο PS5 + GIVEAWAY | Game Recap #114»
Dead Cells_20180811161643

Dead Cells

Dead Cells_20180811161947

Το Dead Cells είναι ένα rogue-lite παιχνίδι, εμπνευσμένο από το Castelvania. Συγκεκριμένα φέρει το χαρακτηρισμό RogueVania που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα 2D action παιχνίδι που σας ανεβάζει την αδρεναλίνη υπό την απειλή του μόνιμου θανάτου μέσα σε ένα κάστρο γεμάτο εχθρούς. Σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε ένα κάστρο το οποίο συνεχώς αλλάζει. Μέσα στο κάστρο αυτό υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί εχθροί αλλά και πολλές εκπλήξεις. Ο ήρωας μας είναι ένας ακέφαλος του οποίου το σώμα πήρε πάλι ζωή.

Το Dead Cells αποτελεί ένα εθιστικό παιχνίδι. Χρειάζεται προσοχή αλλά και στρατηγική, τύχη και θάρρος για να προχωρήσετε. Το παιχνίδι ακολουθεί τη συνταγή σκότωσε-πέθανε-μάθε-επανέλαβε χωρίς να υπάρχουν πουθενά checkpoints. Αν χάσετε τη ζωή σας δεν έχετε δεύτερη και ξεκινάτε πάλι από την αρχή, σε έναν όμως random generated χάρτη, όπου μπορείτε να επιλέξετε ένα θα πάτε προς τα πάνω, σε σκεπές ή κάτω σε υπόγεια. Στη διαδρομή σας θα συναντήσετε αρχικά εύκολους εχθρούς. Όσο όμως χάνετε και αρχίζετε από την αρχή θα δείτε ότι οι εχθροί εμπλουτίζονται συνεχώς ενώ ο χάρτης σας ποτέ δε θα είναι ο ίδιος. Έτσι παρά την απογοήτευση της ήττας, η λαχτάρα για εξερεύνηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Θα ξεκλειδώσετε νέα επίπεδα πολύ απλά χάνοντας τη ζωή σας στο παιχνίδι, θα ανακαλύψετε μυστικά δωμάτια και κρυμμένα σεντούκια με δωράκια αλλά και κατάρες, μυστικά περάσματα.

Dead Cells_20180811162419

Τα τοπία στο κάστρο εναλλάσσονται όμορφα. Θα συναντήσετε πολλές πύλες που θα ξεκλειδώσετε για teleportation σε κάθε ζωή σας μόνο. Αν χάσετε τα χάνετε όλα. Συλλέξετε Cells σε κάθε run και μόλις βγείτε από την εκάστοτε περιοχή ζωντανοί,τότε και μόνο τότε μπορείτε σε κάποιους vendors να τα εξαργυρώσετε και να ξεκλειδώστε όπλα και ικανότητες μόνιμα. Μπορείτε για παράδειγμα να ξεκλειδώσετε την εμφάνιση τυχαίου όπλου στην αρχή και όχι προκαθορισμένου. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το Dead Cells στην αρχή σας δίνει κάποια όπλα να επιλέξετε, αυτά είναι ένα συγκεκριμένο σπαθί και μετά ένα τόξο ή μια ασπίδα. Στα τέσσερα κενά slots που έχουμε και που αντιστοιχούν σε τέσσερα κουμπιά μας μπορούμε να βάλουμε ένα βασικό όπλο, ένα δευτερεύον καθώς και δύο εναλλακτικά όπως

παγίδες, χειροβομβίδες κτλ. Ακόμα και το healing potion είναι πολυτέλεια και πρέπει να ξεκλειδωθεί με Cells. Στη διαδρομή σας μαζεύετε επίσης και gold τον οποίο εξαργυρώσετε σε vendors που υπάρχουν σε διαφορά μυστικά σημεία σε κάθε περιοχή. Θα συναντήσετε επίσης και recipes τις οποίες, εφόσον επιβιώσετε και φτάσετε στον vendor, μπορείτε να τις εξαργυρώσετε ώστε να είναι μόνιμα διαθέσιμα τα καλά που προσφέρει, όπως για παράδειγμα ένα όπλο. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Αν χάσετε χωρίς να φτάσετε σε ασφαλές σημείο στο τέλος μιας περιοχής με τους vendors , τότε θα χάσετε ότι έχετε μαζέψει ή αγοράσει. Ωραία προσθήκη αποτελούν τα mutations που μπορείτε να εξοπλιστείτε πριν κάθε run και τα οποία μπορείτε να κάνετε και reset.

Τα γραφικά του Dead Cells είναι pixelated. Τώρα τελευταία παρατηρούμε ότι πολλά παιχνίδια ακολουθούν αυτό το μονοπάτι, ίσως για να δώσουν έναν τόνο ρετρό και μια δόση νοσταλγίας ή ίσως και λόγω πόρων και απλότητας. Φυσικά αυτό δεν κρίνεται, κατά τη γνώμη μου, ως αρνητικό αλλά στο κατά πόσο καταφέρνει να δέσει με το όλο σύνολο  συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας μας. Ο χάρτης είναι άμεσα προσβάσιμος, ξεκλειδώνει σε κάθε run καθώς προχωράτε, ενώ οι χρόνοι φορτώματος είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Ο ήχος δένει με την όλη εμπειρία ενώ υπάρχουν και μερικοί υποτυπώδεις θα έλεγα διάλογοι σε μερικά σημεία μυστήριο που κάποια στιγμή θα καταλάβετε πώς να τα χειριστείτε για να προχωρήσετε παρακάτω στο συγκεκριμένο μονοπάτι.

Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε συνοπτικά πως πρόκειται για ένα αρκετά γρήγορο RogueVania παιχνίδι με ρυθμό που θέλει όμως υπομονή. Μη σας ξεγελάει η απλότητά του. Φυσικά πρέπει να διαθέτετε αρκετή υπομονή καθότι σε αρκετά σημεία θα νιώσετε όπως στη σειρά Dark Souls, αφού χάνοντας τη ζωή σας χάνετε τα πάντα και φτου και από την αρχή που λέμε. Πρόκειται για ένα κρυφό διαμαντάκι θα λέγαμε που όμως δεν είναι για όλους.

[vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″]Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Action, Platform, 2D
Κυκλοφορεί για: PS4, PS4 Pro, Xbox One, Xbox One X, PC, MacOs, Linux, Nintendo Switch
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 07/08/2018
Εκδότρια εταιρία: Motion Twin
Εταιρίες ανάπτυξης: Motion Twin[/vc_column][/vc_row]