Δείτε εδώ το νέο μας Βίντεο: «Το πιο χρήσιμο αξεσουάρ του PS5»
Blacktail
Blacktail

Blacktail

Με «φόντο» τη Σλαβική μυθολογία

Release Date
15/12/2022
Played on
PS5
Platforms
PS5, Xbox Series X|S, PC
Developer
The Parasight S.A.
Publisher
Focus Entertainment

H Focus Entertainment και το studio ανάπτυξης The Parasight φέρνουν στο προσκήνιο τον τίτλο Blacktail όπου πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα μας ταξιδέψει σε έναν όμορφο περίεργο κόσμο βασισμένο κυρίως σε μύθους της Σλαβικής κουλτούρας. Ο Indie τίτλος επηρεασμένο από την τάση της εποχής είναι ένα open world παιχνίδι και η αλήθεια είναι πως στην φιλοσοφία του δανείζεται και στοιχεία από παιχνίδια όπως το Zelda.

Στο Blacktail πρωταγωνίστρια είναι η 16χρονη Yaga όπου την έχουν εκδιώξει από το χωριό της αφού την κατηγόρησαν πως είναι μάγισσα. Στο ταξίδι της και στην πορεία της ιστορίας προσπαθεί να βρει και να θυμηθεί τις χαμένες της μνήμες μέσα σε έναν όμορφο αλλά και παράλληλα πολύ περίεργο κόσμο. Στην περιπέτεια της θα συναντήσει περίεργους εχθρούς θα συνομιλήσει με μανιτάρια, βατραχάκια κλπ. Είναι ένας σουρεαλιστικός θα έλεγα κόσμος όπου είναι αφιερωμένος όπως προανέφερα στη Σλαβική μυθολογία .

Από τα πρώτα λεπτά ενασχόλησης με τον τίτλο αυτό που σε κερδίζει είναι η ατμόσφαιρά του σε συνδυασμό με την μουσική του. Από την μια πλευρά έχει και μια παραμυθένια αισθητική αλλά από την άλλη κρύβεται και μια σκοτεινή πλευρά όπου καθώς εξερευνούμε τον χάρτη θα δούμε φιλικά πλάσματα, παράξενα πλάσματα αλλά και εχθρικά πλάσματα. Ομολογουμένως το Studio ανάπτυξης κατάφερε και δημιούργησε έναν πολύ ωραίο κόσμο όπου θα πρέπει να ζηλέψουν μεγαλύτερα Studio εκεί έξω.

Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι γεμάτος και αξίζει η εξερεύνηση του. Θα αρχίσουμε να εξερευνούμε για να συλλέξουμε αντικείμενα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα θα συνομιλούμε με δέντρα θα αλληλεπιδρούμε με ήχους. Γενικώς δεν θα βαρεθούμε να εξερευνούμε τον χάρτη και αυτό είναι παρά πολύ θετικό για τον τίτλο. Εκτός όμως από την εξερεύνηση όπως προαναφέραμε πιο πάνω θα συναντήσουμε και εχθρούς όπου καλούμαστε να τους αντιμετωπίσουμε. Το σύστημα μάχης αν και λειτουργικό θα το χαρακτηρίζαμε κάπως απλοϊκό καθώς θα χρησιμοποιούμε το τόξο μας και κάποια μαγικά Spells. Οι εχθροί όμως θα λέγαμε ότι από ένα σημείο και μετά είναι επαναλαμβανόμενοι και ίσως αυτό κουράσει κάποιους.

Πέρα από τον κόσμο του παιχνιδιού όμως το Studio έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην ανάπτυξη του χαρακτήρα καθώς το Skill tree δεν βασίζεται μόνο από τους πόντους και την εμπειρία που συλλέγουμε από τους εχθρούς. Πρέπει επίσης να συλλέξουμε και αντικείμενα τα οποία θα πρέπει να επιστρέψουμε στο κεντρικό μας σημείο, όπου είναι μια περίεργη καλύβα και από εκεί να ξεκλειδώσουμε νέα Skills .

Επίσης, εκτός από το Skill tree ένα σημαντικό κομμάτι για τον χαρακτήρα μας είναι και το Morality όπου θα διαμορφώνουμε την “ηθική” της πρωταγωνίστριας μας. Η ηθική όμως δεν διαμορφώνεται μέσα από ορισμένα σημαντικά σημεία κατά την διάρκεια του gameplay αλλά αλλάζει γενικώς από τις πράξεις μας μέσα στον κόσμο του παιχνιδιού. Φυσικά ανάλογα για το πως θα διαμορφωθεί το Morality μας αυτό θα μας δώσει και διαφορετικές ιδιότητες όπου διαφοροποιεί και την εμπειρία

Αφήνοντας το gameplay πάμε στο τεχνικό κομμάτι του Blacktail που αν και δεν θα μας εντυπωσιάσει με τα γραφικά του, εξακολουθεί να είναι ένας πολύ όμορφος τίτλος χωρίς να δημιουργεί καμία δυσαρέσκεια. Εγώ θα έλεγα πως θα έπρεπε να υπάρχει και ένα Photomode. Η μουσική υπόκρουση στο background είναι υποδειγματική και το voice acting των χαρακτήρων θυμίζει ΑΑΑ τίτλο.

Εν κατακλείδι, το Blacktail θα έλεγα είναι μια ευχάριστη έκπληξη καθώς μπορεί να πρόκειται για έναν Indie σχετικά τίτλο όμως έχουμε να κάνουμε με ένα πανέμορφο παιχνίδι και οπτικά και ακουστικά και με έναν κόσμο όπου θα ζήλευαν και μεγαλύτεροι developers. To gameplay του τίτλου θα το χαρακτηρίζαμε απλοϊκό μεν αλλά χωρίς να ενοχλεί την συνολική εμπειρία. Το σύστημα ανάπτυξης επίσης προκαλεί ενδιαφέρον αλλά ένα αρνητικό σημείο στο παιχνίδι είναι οι επαναλαμβανόμενοι εχθροί.

Ευχαριστούμε τις Focus Entertainmentκαι και AVE για τη διευκόλυνση πραγματοποίησης του Review.

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

Blacktail
ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Οπτικοακουστικός τομέας
Σύστημα ανάπτυξης χαρακτήρα
Πανέμορφος κόσμος για εξερεύνηση
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Απλοϊκό σύστημα μάχης
Επαναλαμβανόμενοι εχθροί
8
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ