Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το Xbox θέλει να εισβάλει στο PlayStation | Game Recap #147»

Batman: Arkham Origins Review

Κατά βάθος… ένα έπος μέσα στα τόσα games

batman-arkham-origins-24

Το 2009 θα λέγαμε ότι ήταν μια σημαντική χρονιά για το χώρο του gaming καθώς μία νέα σειρά που τελικά αποδείχθηκε διαμάντι έκανε την εμφάνιση της. Βασικά κανείς δεν περίμενε το Batman: Arkham Asylum να βγει ένας τόσο εξαιρετικός τίτλος και φυσικά ούτε η ίδια η WB δεν θα περίμενε τέτοια ανταπόκριση από το κοινό της. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Rocksteady Studios θα λέγαμε ότι έπεσε με τα μούτρα στον επόμενο τίτλο της σειράς. Το Batman: Arkham City δεν μάγεψε μόνο τους fans και τους κριτικούς αλλά και όσους έτυχε να το πιάσουν στα χέρια τους. Το δεύτερο μέρος της σειρά θα χαρακτηριζόταν ως μια υπερπαραγωγή που όμοια της λίγοι τίτλοι έχουν την τύχη να έχουν. Πολλοί γνωστοί Villains, ένα απίστευτο σενάριο και ένα θεαματικό φινάλε ήταν αρκετά για να ανεβάσουν τις προσδοκίες μας για τον επόμενο τίτλο της σειράς Περίπου τέτοιο καιρό πέρυσι, ανακοινώθηκε το Batman: Arkaham Origins το οποίο όπως υποψιαζόμασταν και από το άκουσμα του τίτλου ήταν Prequel. Από εκείνη την στιγμή και μετά ένα αίσθημα χαράς και ανησυχίας κυρίευσε όλους τους Fans. Η χαρά προερχόταν επειδή κατά βάθος ξέραμε ότι το παιχνίδι θα είναι ένα ακόμα έπος αλλά η ανησυχία δημιουργήθηκε επειδή συνήθως τα prequel βάση ιστορίας δεν ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις μας.

batman-arkham-origins-5

Ιστορία

Το παιχνίδι μας τοποθετεί στην εποχή που ο Batman βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του βήματα με αποτέλεσμα να είναι γνωστός μόνο από ιστορίες και φήμες στον κόσμο του Gotham. Το παιχνίδι χωρίς άχρηστες εισαγωγές μας τοποθετεί στην πρωτοχρονιά με τον Black Mask να έχει καταφέρει να δραπετεύσει από την φυλακή προξενώντας το χάος σε ολόκληρο το Gotham. Βέβαια ο Batman δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την απόδραση του Black Mask αλλά και ένα συμβόλαιο επικήρυξης με αμοιβή τα 50.000.000$ για όποιον σκοτώσει τον Batman. Έτσι λοιπόν 8 μεγάλοι δολοφόνοι καταδιώκουν τον Batman δημιουργώντας έτσι ένα  εθιστικό σενάριο. Πολύ σπουδαίο χαρακτηριστικό του σεναρίου ότι αναφέρεται πριν ο Batman γνωρίσει τον Joker με αποτέλεσμα να έχετε την χαρά να αντικρίσετε την “συνάντηση κορυφής”

 batman-arkham-origins-4k-2

Gameplay

Γενικά πλέον οι καιροί θα λέγαμε ότι ευνοούν τους noob gamers και όχι τους παλιούς γνώριμους hardcore gamers. Πιο συγκεκριμένα, ποτέ δεν θα χάσετε τον δρόμο σας σε κάποιο quest καθώς η WB Games Montreal φρόντισε να βάλει παντού φωτεινά αντικείμενα που τραβάνε την προσοχή του παίκτη έτσι ώστε να του επισημάνεται ο σωστός δρόμος. Το επίπεδο δυσκολίας στην μάχη παραμένει το ίδιο χαμηλό με τους προηγούμενους τίτλους κάνοντας έτσι τον Batman ανίκητο αρκεί να ακολουθείτε το συνδυασμό των κουμπιών που πρέπει. Παρόλα αυτά το gameplay παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα που καθιέρωσαν οι δύο προηγούμενοι τίτλοι.

Βέβαια, όπως γίνετε σε κάθε prequel έτσι και εδώ υπάρχουν ιστορικές ανακρίβειές όπως το ότι το παιχνίδι περιέχει το grib accelerator που στο Batman Arkham City πρωτοπαρουσιάστηκε ως ένα αξεσουάρ που ακόμα δεν είχε περάσει τις δοκιμές και ο Alferd δίσταζε να το δώσει στον Batman. Επιπλέον, τα εντυπωσιακά τα Gadgets που θα πάρετε αργότερα απλά εξαφανίζονται στα επόμενα παιχνίδια χωρίς καμιά αναφορά σε αυτά.

modded41-pcgh_zoomed4697_1_1_200

Γραφικά – Ήχος

Η βελτίωση του ήχου και των γραφικών είναι από μικρή έως και ανύπαρκτη καθώς κατα τη γνώμη μας δεν χρειαζόταν οι συγκεκριμένοι τομείς κάποια ιδιαίτερη βελτίωση. Τα εφέ και η ηχητική υπόκρουση, μας ικανοποιούν στο μέγιστο βαθμό όπως καριβώς το έκανε και το Arkham City. Για μια ακόμα φορά με διαφορά τα γραφικά στο PC ξεπερνούν κατά πολύ αυτών των εκδόσεων των Xbox 360 και PS3. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι τo frame rate διατηρείται πάντα σε σταθερό επίπεδο όσο αφορά το PC κάνοντας έτσι την περιπέτεια μας πιο ρεαλιστική.

Ετυμηγορία

To Origins θα λέγαμε ότι αποτελεί ένα ακόμα έπος στο χώρο του gaming σχεδόν ισάξιο του Arkham City. Σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει ούτε θα σας κάνει να μετανιώσετε που το αγοράσετε ή το νοικιάσετε. Το Origins μάλιστα μας θέτει και το ερώτημα για το τι πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια από αυτή τη σειρά στην επόμενη γενιά.

 Θετικά

– Κλασσική εμπειρία Akham
– Κλασσικό και απλό σύστημα μάχης
– Οι ανατροπές στο σενάριο

Αρνητικά

– Ανακρίβειες στο σενάριο
– Λείπει το “δράμα” από το σενάριο όπως είχε το Arkham City
– Ο Joker δεν έφερνε εμφανισιακά τον παλιό κλασσικό Joker των προηγούμενων 2 τίτλων

Ταυτότητα Παιχνιδιού

 

Βαθμολογία:  8.5/ 10
Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PC
Είδος: 
 Action
Κυκλοφορεί για: PC, PS3, XBOX 360, Wii U
 Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25/10/2013
 Εκδότρια εταιρία:
  Warner Bros. Interactive
Εταιρία ανάπτυξης:  WB Games Montreal, Human Head Studios
Διάθεση για την Ελλάδα:
Zegetron
Επίσημη ιστοσελίδα: 
 http://www.batmanarkhamorigins.com/

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!