Astro Bot: Rescue Mission

Βρήκαμε την Μασκότ του PlayStation VR


ASTRO BOT Rescue Mission_20181005002323

Το PlayStation VR είδε το 2018 να έχει μία μόνιμα ανοδική πορεία στα παιχνίδια του με κάθε ένα τίτλο να ανεβαίνει σε επίπεδο από τον προκάτοχό του. Τίτλοι όπως το The Persistence και το Firewall Zero Hour είναι πράγματι δείγματα γραφής ότι είμαστε στο δεύτερο κύμα παιχνιδιών Virtual Reality. Tο Astro Bot: Rescue Mission από την Japan Studio όμως ξεχωρίζει πραγματικά και μάλιστα προτείνεται αν είστε κάτοχος PlayStation VR να σταματήσετε το Review αυτό, να το αγοράσετε και μετά να επιστρέψετε. Και αυτό γιατί πολύ απλά το Astro Bot: Rescue Mission ότι κάνει το κάνει πολύ καλά έως άριστα μιας έχει φτιαχτεί εξ’ολοκλήρου με το VR κατά νου, δηλαδή να εκμεταλεύεται την οπτική VR για να καθορίσει το Gameplay.
Το Astro Bot: Rescue Mission είναι ένα καθαρά Platform παιχνίδι με το κλασικό ρεπερτόριο κινήσεων άλμα και επίθεση και πολλές καινοτομίες. Εμείς βοηθάμε τον Astro Bot να βρει και να σώσει τους φίλους του που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα διάφορα Levels με σκοπό να ξεκλειδώσουμε το εκάστοτε Boss. Γράφω βοηθάμε και όχι ελέγχουμε διότι εμείς σαν οντότητα μαζί με το DualShock είμαστε μέσα στο παιχνίδι και έχουμε ενεργό ρόλο. Εχθροί κάποιες φορές επιτίθενται σε εμάς και εμείς πρέπει να αποφύγουμε τις επιθέσεις με κίνηση του σώματός μας ή σπάμε διάφορα εμπόδια που στέκονται μπροστά μας ή και άλλα που δε θέλω να σας χαλάσω. Στο δε Dualshock που το βλέπουμε μπροστά μας σε αναπαράσταση 1 προς 1, κάποιες φορές μέσω Power Up προσκολλάται ένα Gadget πάνω του έως το υπόλοιπο του Level, όπως ένας γάντζος-σκοινί για να σκαρφαλώσει ο Αstro Βot. Υπάρχει δηλαδή μία διαδραστικότητα μεταξύ εμάς του Astro Βot και του κόσμου του παιχνιδιού.
Και τα 25 Levels των 5 κόσμων είναι έξυπνα κατασκευασμένα και καταφέρνουν συνεχώς να εκπλήσσουν καθώς εισάγονται νέα σενάρια, Mechanics και προπάντων VR εκπλήξεις. Το Astro Bot: Rescue Mission αρέσκεται πολύ να μας πετάει πράγματα πάνω μας όχι με σκοπό την τρομάρα αλλά στο πλαίσιο του Gameplay. Κάθε Boss αν και σχετικά εύκολο (κανόνας των 3 Hits φυσικά), έχει τη δική του στρατηγική και είναι αρκετά ευφάνταστο. Στο 5 Boss του παιχνιδιού προσωπικά ήθελα να χτυπήσω παλαμάκια. To Astro Bot: Rescue Mission δεν είναι όμως καθόλου ένα δύσκολο παιχνίδι και αυτό λόγω των κοντινών Checkpoints και των άπειρων ζωών. Αυτό όμως δεν θα μας στερήσει τίποτα από την διασκέδασή μας.

Κάτι που είναι αδύνατον να καταλάβετε βλέποντας Screenshots η βίντεο είναι η παρουσία μας και το πως είναι το κάθε Level. Ενώ στα παραδοσιακά Platform παιχνίδια το “κάτω” η το “πάνω” είναι απλά “κάτω άκρο” η “πάνω άκρο” της τηλεόρασης,  εδώ είναι κυριολεκτικά κάτω η πάνω με το κεφάλι μας να κάνει τη φυσική κίνηση. Στο Astro Bot είμαστε μέσα στο Level. Όταν ο Astro Bot πέφτει στο κενό τότε πέφτει όντως στο κενό. Θα νιώσουμε παίζοντας ότι όλα είναι δίπλα μας, με τον γλυκύτατο πρωταγωνιστή μας να έχει το μέγεθος παιχνιδιού Robot και τα τεράστια Bosses να έχουν το μέγεθος σπιτιού. H κλίμακα έχει μεγάλο εύρος και δεν ακολουθείται το μοτίβο “χαρακτήρας στο κέντρο της οθόνης και προχωράμε”. Το παιχνίδι παίζει πολύ με την κάμερα που βλέπουμε  και ξέρει ότι υπάρχουν 2 πρωταγωνιστές (εμείς και ο Astro Bot). Για παράδειγμα κάποιες φορές είμαστε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με τον Astro Bot να επιπλέει από πάνω μας ή εμείς βλέπουμε τον Astro Bot μέσα από μία κουφάλα δέντρου.
Η κάμερα του παιχνιδιού είναι κατά κόρον στατική και ακολουθεί το χαρακτήρα μόνο όταν προχωράει μπροστά και έτσι είναι ιδανικό παιχνίδι για νεοεισερχόμενουςΔεξιός μοχλός δεν υπάρχει και όταν θα πηδάμε στους διάφορους χώρους αριστερά και δεξιά θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να γυρίζουμε να κοιτάμε αντίστοιχα. Ένα μικρό αρνητικό για κάποιους θα είναι όταν πρέπει να κοιτάξουμε πίσω μας μιας και η κάμερα δε γυρίζει πίσω παρόλο που ο Αstro Βot μπορεί να πάει όσο πίσω βλέπουμε.
Θεματικά οι κόσμοι δε διατηρούν ο καθένας ένα θέμα ξεχωριστά, δηλαδή υπάρχει ποικιλία ανά Level και όχι ανά κόσμο. Κανένα level δεν μοιάζει με το προηγούμενο και οι επιρροές είναι ξεκάθαρες από άλλα κλασικά Platforms όπως το Μario 64. Υπάρχουν μέχρι και σωλήνες που εκτοξεύουν πουλιά – βλήματα. Σας θυμίζει κάτι; Παρόλα αυτά ο τίτλος έχει καθαρά την δική του ταυτότητα και ξεχωρίζει καθώς εισάγει πολλά νέα στοιχεία.

Τα γραφικά είναι υπέροχα και σίγουρα ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το PlayStation VR. Όπως χαρακτηριστικά είπα στους συναδέλφους μου: η Japan Studio το τερμάτισε το VR στα γραφικά. Στο PlayStation 4 Pro διατηρείται μία μόνιμα καθαρή εικόνα, όλες οι υφές είναι εξαιρετικές και από σχετικά κοντά δεν υπάρχει ούτε ένα πίξελ. Τα Αnimations είναι πολύ καλοδουλεμένα, όλα τα φυτά που ακουμπάμε κουνιούνται, οι εχθροί κουνιούνται όμορφα με κωμικές ρουτίνες, και όλα έχουν προσωπικότητα. Tα χρώματα είναι έντονα και οι συνδυασμοί αυτών φαντάζουν πανέμορφα μέσα στην Oled οθόνη του Headset. Kάτι που συνοδεύει αρμονικά τα εξαιρετικά γραφικά είναι το πανέμορφο Artstyle που φέρει ένα σκανδαλιάρικα αστείο θέμα από bots. Μέχρι και τα δελφίνια στα Water Levels είναι ρομποτικά. Και μιλώντας για Water levels, εδώ θα τα ευχαριστηθείτε παρά την κακοφημία τους, με τη θάλασσα να είναι γύρω σας και τις διάφορες VR εκπλήξεις που υπάρχουν. Η μουσική του παιχνιδιού είναι πολύ καλή με κάποια Themes να μας μενού στο νου. Ο 3D ήχος δουλεύει άψογα και μας δείχνει την κατεύθυνση που φωνάζουν βοήθεια οι φίλοι του Astro Bot.
Εκτός από την κύρια ιστορία που δυστυχώς κάποια στιγμή τελειώνει υπάρχει και έξτρα περιεχόμενο με τη μορφή Extra Time Challenges που ξεκλειδώνουμε από το κυρίως παιχνίδι βρίσκοντας τους κρυμμένους χαμαιλέοντες  μέσω της όρασής μας. Υπάρχει ακόμα και το διαστημόπλοιό μας όπου παίζουμε με τα Bots μας και εξαργυρώνουμε εκεί τα νομίσματα που συλλέγουμε στα Levels. Είναι καλοδεχούμενοι αντιπερισπασμοί για να βγάλουμε έξτρα ώρες και βρίσκονται στο παιχνίδι ενώ θα μπορούσαν να ήταν DLC. Κλείνοντας, η Japan Studio κατάφερε πολλά με το παιχνίδι της αυτό και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα ΑΑΑ παιχνίδια διότι στο κάτω κάτω το Astro Bot: Rescue Mission είναι ένας ΑΑΑ τίτλος σε ΑΑ τιμή (40 ευρώ).

Tο Astro – Bot είναι πιθανόν για το Virtual Reality ότι ήταν το Super Μario Bros για το NES. Θα πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους για το τι μπορεί να προσφέρει το VR ως μέσο. Είναι κρίμα που δε θα το παίξουν οι μη κάτοχοι VR. Θα χάσουν.

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column][vc_column width=”1/2″]

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος Παιχνιδιού: Platform
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 03/10/2018
Κυκλοφορεί για:  PlayStation VR
Εταιρεία Ανάπτυξης: Japan Studio
Εκδότρια Εταιρεία: Sony Interactive Entertainment

Ευχαριστούμε θερμά την Sony Hellas για τη παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του review.

[/vc_column][/vc_row]
More Stories
Νέο Humble Weekly Sale “Multimedia Fusion 2”, PC – Δώσε όσα θες