Busted.gr

Assassin’s Creed Chronicles: Russia

Assassin’s Creed Chronicles: Russia

Πόσο καλά “λειτουργεί” ένας 2D τίτλος Assassin’s Creed;

Το τρίτο μέρος της 2D τριλογίας του Assassin’s Creed Chronicles, η οποία βασίζεται στα graphic novels του παιχνιδιού και έχει τον τίτλο Russia. Το Assassin’s Creed Chronicles: Russia λοιπόν σε αντίθεση με τα άλλα δύο είναι περισσότερο “γκρίζο” και μεταφέρει επιτυχημέντα το συναίσθημα ότι βρισκόμαστε στη Ρωσία, όπου και φυσικά μεταφερόμαστε. Το έτος είναι 1918 και διεξάγεται ο Ρωσικός Εμφύλιος Πόλεμος, ακολουθούμε τον Nikolai Orelov στην προσπάθεια του να εγκαταλείψει την χώρα μαζί με την οικογένειά του και να βγάλει εις πέρας την τελευταία του αποστολή στους Assassins, η οποία είναι να ανακτήσει ένα αντικείμενο από τους Μπολσεβίκους όπου βρίσκεται στην κατοχή του Τσάρου. Ο Nikolai γίνεται μάρτυρας στην δολοφονία της οικογένειας του Τσάρου και καταφέρνει να σώσει την κόρη του, την Πριγκίπισσα Αναστασία που πλέον πρέπει να προστατέψει τόσο αυτή όσο και το αντικείμενο από τους Templars.

Το παιχνίδι είναι ένα κοινότυπο 2D παιχνίδι, 2.5D αν μου επιτρέπεται για την ακρίβεια και δεν μοιάζει με τα κλασσικά Assassin’s Creed παιχνίδια. Μπορείς να προσεγγίσεις τα επίπεδα είτε παίζοντας stealth είτε “βάρα και τρέχα”. Έχει μεγάλη δυσκολία και με το παραμικρό λάθος θα ξεκινήσετε πάλι από το checkpoint. Θα βαρεθείτε να βλέπεται το loading screen καθώς ο Orelov ξεκινάει το παιχνίδι με μια μόνο ζωή η οποία χάνεται σχετικά εύκολα. Για να παίξει κάποιος το παιχνίδι σωστά πρέπει να έχει υπομονή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι διασκεδαστικό. Έχει αρκετές προκλήσεις οι οποίες θέλουν γερό στομάχι. Δυσκολία υπάρχει ακόμη και στους αντιπάλους οι οποίοι χρειάζονται 5 έως 6 χτυπήματα για να πέσουν κάτω ενώ όσο πιο πολύ προχωράτε θα συναντάτε δυσκολότερους αντιπάλους. Ένα συν που μου άρεσε πολύ είναι τα Sniper Points, όπου “καθαρίζεις” αντιπάλους με ένα sniper σε στυλ FPS.

Όταν γίνεται η αλλαγή χειρισμού στην Anastasia η μηχανισμοί κάπως σώζονται. Μόλις η ακουμπήσει το αντικείμενο που φρουρεί, το οποίο αποτελεί ένα Piece of Eden, γίνεται Assassin στιγμιαία και την κυριαρχεί η Assassin Shao Jun όπου και είδαμε στον προηγούμενο τίτλο του AC Chronicles. H Anastasia έχει την ικανότητα να περνάει απαρατήρητη ή να γίνεται για λίγο αόρατη χάρις στο helix energy καθώς και να χρησιμοποιήσει μια λεπίδα με μεγάλη δεξιότητα.

Την έλλειψη της πλοκής, δεν την βοηθάει ούτε το voice acting καθώς είναι φτωχό. Οι διάλογοι είναι κρύοι και δεν σου δημιουργούν την αγωνία ή τα διάφορα συναισθήματα που κατακλύζουν τους πρωταγωνιστές μας δίνοντας ώθηση να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη διάθεση το παιχνίδι. Από την πλευρά των γραφικών και γενικότερα της παρουσίασης του Assassin’s Creed Chronicles: Russia δεν είμαι δυσαρεστημένος, πολύ αρτιστικά με gritty χρώματα και κόκκινες λεπτομέρειες που συμβόλιζουν επιβλητικά την Ρωσία του 1918 ενώ εύκολα μπορείς να ξεχωρίσεις τα objects ή κάποια hiding spots. Το περιβάλλον και τα κτήρια επίσης καλοσχεδιασμένα. Τα γραφικά του παιχνιδιού το σώζουν και προσθέτουν εδώ που τα λέμα μία με δύο μονάδες της τελικής βαθμολογίας.

Για να κλείσω, το παιχνίδι είναι καλό για να περάσεις την ώρα σου, αν το δεις σαν 2D Platform παιχνίδι και όχι σαν κοινό Assassin’s Creed. Δεν είναι ικανό όμως κουβαλήσει τον μύθο του ονόματος που κουβαλά. Δεν ξέρω τι προσπαθεί να πετύχει η Ubisoft με την κυκλοφορία του. Ίσως να κρατήσει σε εγρήγορση τους hardcore fans της σειράς, ίσως ήθελε πάλι απλά να μεταφέρει τα graphic novels στις κονσόλες. Το μόνο που πετυχαίνει και το αναγνωρίζω αυτό είναι το πόσο καλά θα λειτουργούσε ένα παιχνίδι Assassin’s Creed στην πιο σύγχρονη εποχή. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερο σαν σύνολο. Οπότε, εάν σας αρέσουν τα δύσκολα, τα επαναλαμβανόμενα και μονότονα παιχνίδια και είστε σκληροπυρηνικός φαν της σειράς, τότε το Assassin’s Creed Chronicles: Russia σας περιμένει να το αγοράσετε.

assassins-creed-chronicles-russia_29pr

Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PlayStation 4
Είδος: Platform – Περιπέτεια
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox One, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 09/02/2016
Εκδότρια εταιρία: Ubisoft
Εταιρία ανάπτυξης: Climax Studios
Διάθεση: CD Media

6.8 ΑΝΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ

The Good

  • Ατμοσφαιρικά γραφικά
  • Gameplay
  • Περιβάλλον

The Bad

  • Φτωχή Ιστορία
  • Για έμπειρους
  • Γενικότερα δύσκολο
6.8 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr