Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το Xbox θέλει να εισβάλει στο PlayStation | Game Recap #147»

Apple: Νέα πατέντα για τα ακουστικά της

Τα νέα ακουστικά θα καταλαβαίνουν τις κινήσεις του κεφαλιού σου!

H Αμερικάνικη εταιρεία κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών USPTO έκανε διαθέσιμη σήμερα μια νέα πατέντα της Apple για ένα «σύστημα ελέγχου ακουστικών».

Το σύστημα θα έχει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται και να δρα σε κινήσεις του κεφαλιού.

H ευρεσιτεχνία παρουσιάζει και μια σειρά αισθητήρων στο εσωτερικό των ακουστικών που θα μπορούν να παρέχουν μετρήσεις υγείας και σωματικής κατάστασης καθώς και θερμοκρασία μέχρι και καταμέτρηση καρδιακών χτύπων. Το έγγραφο αναλυτικά αναφέρει το πως αυτοί οι αισθητήρες θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος των earbuds. Τα ακουστικά θα έχουν ακόμη και την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται την κίνηση.

Η Apple επίσης χαρακτηριστικά παρουσιάζει την εν λόγω πατέντα πως θα μπορεί να γίνει η εναλλαγή τραγουδιών ή διαβάθμιση του ήχου απλά κινώντας το κεφάλι μπρος, πίσω, δεξιά, αριστερά ακόμη και κυκλικά. Δεν ξέρουμε κατά πόσο θα βολέψει η συγκεκριμένη λειτουργία ειδικά όταν περαπτάς και περάσει μια αιθέρια ύπαρξη από δίπλα σου.

Η πατέντα έχει κατοχυρωθεί στους μηχανικούς της Apple Christopher Prest και Quin C. Hoellwarth και η αίτηση για κατοχύρωση έγινε το 2008 κάτι το οποίο σημαίνει πως η Apple κάνει έρευνα στον χώρο της υγείας/σωματικής κατάστασης εδώ και 5,5 χρόνια.

app2

app1

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!