Apple Event: Αυτά είναι τα τρία νέα iPhone

Το iPhone XR έχει πλέον τον άξιο αντικαταστάτη του,  το iPhone 11. Στα βασικά χαρακτηριστικά, θα έχει την ίδια οθόνη Liquid Retina 6.1″ με τον προκάτοχό του χρησιμοποιώντας LCD τεχνολογία, και μάλιστα την καλύτερη που κυκλοφορεί σε iPhone σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ θα ενσωματώνει το νέο A13 Bionic chip της Apple, το οποίο σε μερικές εικόνες-benchmarks (;) που είδαμε, αφήνει τον αναταγωνιστή, 855, αρκετά πίσω.

Μεγάλη αλλαγή έρχεται όμως στην κάμερα, η οποία είναι διπλή. Έτσι έχουμε μία 12MP κύρια κάμερα με f/1.8 και οπτικό σταθεροποιητή και ακόμα μία ultra-wide στα 12MP με4ευρυγώνιο στις 120 μοίρες. Με χρήση software βελτιώνεται η επεξεργασία της εικόνας, εντοπίζοντας αυτόματα το subject και το φωτίζει κατάλληλα για μεγαλύτερη λεπτομέρεια

Το iPhone 11 διαθέτει ακόμη και Night Mode, επιτέλους, κάνοντας πραγματικά την νύχτα μέρα στις λήψεις μας και το συγκεκριμένο mode μπαίνει αυτόματα μόλις εντοπίσει το περιβάλλον.

Στο video υπάρχει δυνατότητα λήψης 4K στα 60fps με extended dynamic range και από τις δύο κάμερες. Μπορούμε να έχουμε και την δυνατότητα γρήγορης καταγραφής βίντεο από το μενού της φωτογραφίας, σαν να βγάζουμε ένα insta story, απλά κρατώντας πατημένο το shutter button. Τέλος, η Apple μόλις δημιούργησε νέα μόδα, με το όνομα “slofie”, πρόκειται για λήψεις φώτο-video σε super slo-mo.

Επίσης, για πρώτη φορά έχουμε τόσες  χρωματικές επιλογές σε iPhone, καθώς το πράσινο, μωβ και κίτρινο, γυαλί με αλουμίνιο στην κατασκευή, κάνει την γκάμα περισσότερο έγχρωμη ενώ υπόσχεται μεγάλη αντοχή καθώς και μεγαλύτερη αδιαβροχοποίηση από περισσότερα υγρά. Φυσικά και υπάρxει υποστήριξη Dolby Atmos, ασύρματη φόρτιση και reverse φόρτιση για τα AirPods.

Μέσα σε όλα αυτά, η έκπληξη ήταν στην τιμή, καθώς  η Apple το έριξε στα $699! Μπορείτε να βάλετε τα preorders σας, την Παρασκευή και να το παραλάβετε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Δεν είχαμε μόνο το iPhone 11, καθώς δύο ακόμα μοντέλα παρουσιάστηκαν όπως αναμενόταν. Πέσαμε μεσα και στο όνομα, όπου για πρώτη φορά η Apple ονομάζει Pro τα νέα της iPhone και έτσι έχουμε τα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max.

Και τα δύο έρχονται στις 5.7″ και 6.5 ” αντίστοιχα, ενώ η OLED οθόνη, πλέον “Super Retina XDR” λόγω βελτιωμένης υποστήριξης dynamic range, μας δίνει τρομερή φωτεινότητα στα 1.200 nits και αντίθεση 2.000.000/1. Το iPhone 11 έτσι μαζί με τα Pro μοντέλα έχουν ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή, A13 Bionic.

Στην πλάτη θα βρούμε ένα νέο  “ισχυρότερο γυαλί”, με ματ υφή και νέα χρώματα, που προστατεύει τις συσκευές από έντονες πτώσεις, για να το δούμε, ενώ πλεόν είναι  αδιάφροχο μέχρι και 4 μέτρα βάθος.

 

Tα iPhone 11 Pro και Pro Max, διαθέτουν ένα νέο σύστημα καμερών, καθώς έχουμε μία τριπλέτα από αυτές.  12MP η κάθε μία. Η κύρια διαθέτει οπτική σταθεροποίηση με f/1.8, η δεύτερη κάνει την δουλειά μιας ultra-wide με 120 μοίρες πεδίο και f/2.4 , ενώ η τρίτη είναι η telephoto και έχει οπτική σταθεροποίηση και διάφραγμα f/2.0.

Είδαμε ότι μέσα από ένα ξεχωριστό app, το Filmic Pro, μπορούν να λειτουργούν η κάθε μία ξεχωριστά στην λήψη βίντεο, καθώς και συνδυαστικά δύο από αυτές, με πολύ ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Διαθέτει και εδώ την λειτουργία Night Mode, ενώ σύντομα θα προστεθεί και η λειτουργία “Deep Fusion”, όπου το iPhone θα μπορεί να καταγράφει εννέα συνολικά φωτογραφίες και να τις συνδυάζει με τη χρήση ΑΙ για να αποτυπώνει ένα αποτέλεσμα μεγαλης λεπτομέρειας.

Ακόμα ένα στοιχείο, είναι ότι και οι τρες κάμερες θα μπορούν να καταγράφουν video 4K στα 60fps, ενώ το να δημιουργήσει κανείς εύκολα και χρήγορα ένα αρτιο αποτέλεσμα σε βίντεο, μπορεί να το κάνει με τα νέα ερηαλεία που προστέθηκαν. Τέλος, η μπαταρία είναι all day long για πλάκα, καθώς στο Pro Μax μοντέλο, έχουμε επιπλέον 5 ώρες χρήσης, ενώ το iPhone 11 Pro υπόσχεται 4 ώρες.

Φυσικά και δεν λέιπει το Face ID, το οποίο σκανάρει πλεόν από περισσότερες και μεγαλύτερες γωνίες. Έκπληξη για τους χρήστες iPhone αποτελεί το γεγονός πως μέσα στο κουτί,  θα υπάρχει ένας 18W φορτιστής, για ταχεία φόρτιση.

Οι τιμές παραμένουν υψηλές για ακόμα μια χρονιά, αλλά όχι μακριά από τον ανταγωνισμό, όπου το iPhone 11 Pro θα ξεκινά από τα $999 και το iPhone 11 Pro Max από τα $1.199. Μπορείτε να βάλατε την παραγγελία σας την Παρασκευή και να το παραλάβετε με το νέο iOS 13 στις 20 Σεπτεμβρίου.

Πως σας φάνηκαν τα νέα iPhone; Θα θέλατε να δείτε κάτι παραπάνω από τις νέες συσκευές; Αφήστε μας το σχόλιό σας από κάτω.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

 

More Stories
H Samsung τα κάνει μαντάρα, κάνοντας tweet για το Galaxy A9 από iPhone συσκευή!