Δείτε εδώ το νέο επεισόδιο Game Recap #100 | «Η Μεγάλη Έκπληξη του PlayStation, το Silent Hill»

Animal Crossing 2.0 & Happy Home Paradise DLC

Ο Σπύρος Σούλης της Nintendo

Release Date
05/11/2021
Played On
Nintendo Switch OLED
Platforms
Nintendo Switch
Developer
Nintendo Entertainment Planning & Development
Publisher
Nintendo

Καλώς ήρθατε όλοι εσείς που περιμένατε πως και πως το καινούργιο update και DLC του Animal Crossing. Ναι, σε εσάς τους δεκάδες (ή εκατοντάδες, who knows) αναφέρομαι που σαν κι εμένα ανυπομονούσατε. Γι’ αυτό ξεσκονίστε τα Nintendo Switch σας και πάμε να δούμε τι νέα μας περιμένουν. Στις 5 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το μεγαλύτερο και τελευταίο free update (το οποίο τελικά κυκλοφόρησε 2 μέρες νωρίτερα, έκπληξη!) , μαζί με το Happy Home Paradise DLC.

Θα ξεκινήσω λοιπόν με τα νέα που έχει να μας προσφέρει το update και συγκεκριμένα με κάτι που μόνο όσοι έχουν παίξει τα προηγούμενα Animal Crossing θα χαρούν ιδιαιτέρως. Ο Blathers κάνει επιτέλους την επιστροφή του και θα μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε τον φρέσκο καφέ του στο The Roost το οποίο θα βρίσκεται στον χώρο του μουσείου. Αυτό όμως για να γίνει εφικτό θα χρειαστούμε τη βοήθεια του Kapp’n, ο οποίος θα βρίσκεται στην αποβάθρα του νησιού σας, περιμένοντας να σας κάνει κάποιο τουρ σε μυστηριώδη νησιά με τη συντροφιά των τραγουδιών του. Σε αυτά τα νησιά θα συναντήσουμε διαφορετικές καιρικές συνθήκες, ώρες της μέρας και εποχή. Θα έχουμε την ευκαιρία να συλλέξουμε άγνωστα υλικά για DIY, φρούτα, καθώς επίσης και κομμάτια από gyroids, τα οποία θα μπορούμε να φυτέψουμε στο νησί μας. Τα gyroids παράγουν ήχους και αν συλλέξετε αρκετά, μπορείτε να πειραματιστείτε μαζί τους για να δημιουργήσετε κάτι μοναδικό και εύηχο.

Ας κάνουμε μία βόλτα από το νησί του Harv, το Photopia. Θα παρατηρήσουμε πως το νησί έχει μεγαλώσει, αφού θα μπορούμε πλέον να επενδύσουμε σε μόνιμα μαγαζάκια για τους NPC, τους οποίους μέχρι τώρα τους βλέπαμε κάποια τυχαία μέρα στο νησί μας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να αγοράζουμε οποιαδήποτε στιγμή από τον Leif (τον οποίο θα πρότεινα να ξεκλειδώσετε πρώτο, καθώς έχει να προσφέρει περισσότερα), τον Redd, την Saharah κ.α. Επιπλέον θα είναι διαθέσιμα και μερικά καινούργια μαγαζάκια, όπως αυτό της Katrina όπου μπορείς να μάθεις τη μοίρα σου. Μην ξεχάσετε να περάσετε και από την Harriet, η οποία θα σας προσφέρει καινούργια κουρέματα για τον παίκτη σας.

Η Nintendo φροντίζει να έχουμε την καλύτερη φυσική κατάσταση, γι’ αυτό και μας προσφέρει μία νέα προσθήκη όπου μπορούμε να κάνουμε το πρωινό μας ζέσταμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στο κασετόφωνο, το οποίο βρίσκεται έξω από το κτήριο υπηρεσιών του νησιού. Αφού τελειώσετε τη γυμναστική σας, πηγαίνετε να μιλήσετε με τoν Tom Nook και τη Isabelle. Πλέον μπορείτε να αναβαθμίσετε το εξωτερικό μέρος του σπιτιού σας και να επεκτείνετε τον μέγιστο χώρο αποθήκευσης σας από 2.400 κομμάτια, σε 5.000. Επίσης μπορούμε πλέον να ρυθμίσουμε τις ώρες που επιθυμούμε να ξυπνάνε οι υπόλοιποι κάτοικοι και να δουλεύουν τα μαγαζιά, αναλόγως με τις ώρες που μπορούμε να παίζουμε (ναι, ακόμα και βράδυ).

Μην ξεχνάμε και τα Nook Miles μας, μιας και θα μας χρειαστούν αρκετά τώρα. Μπορούμε πλέον να μαγειρεύουμε (τρέμε Πετρετζίκη!), με υλικά τα οποία εμείς έχουμε φυτέψει, να αναβαθμίσουμε τις ικανότητες διακόσμησης μας και να προσθέτουμε αντικείμενα και φωτιστικά στο ταβάνι ή να αλλάζουμε χρώμα σε ξεχωριστό τοίχο, δίνοντας μας έτσι περισσότερες επιλογές. Ο αριθμός γεφυρών και σκαλιών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο νησί, αυξήθηκε κατά 2, φτάνοντας έτσι στα 10 το καθένα και έχουμε πλέον μεγαλύτερη γκάμα σε φράχτες και σε πολλά καινούργια έπιπλα και είδη διακόσμησης. Το app της κάμερας έχει και αυτό το update του και τώρα θα τραβάμε φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες, μέχρι και selfie. Καλό θα ήταν να μην αφήνουμε τα μαλλιά μας ατημέλητα, τώρα που προστέθηκαν 11 νέες κομμώσεις (μαζί με εκείνες της Harriet που προανέφερα) για να είμαστε πάντα ντυμένοι στην τρίχα (συγγνώμη…).

Αυτά και άλλα πολλά θα μπορείτε να τα βρείτε δωρεάν με ένα μόνο update στο παιχνίδι σας. Για όσους όμως θέλουν να τα έχουν όλα και να κάνουν την υπέρβαση δίνοντας ένα χρηματικό ποσό, τότε φτιάξτε καφέ γιατί σας έχω κι άλλα νέα.

Το Animal Crossing: Happy Home Paradise πρόκειται για ένα DLC το οποίο μπορεί να προσφέρει πολλά, αλλά ταυτόχρονα και να περιορίσει κάποιους. Ο λόγος είναι ότι το παιχνίδι έχει εστιάσει καθαρά στη διακόσμηση, αφού πλέον ο παίκτης μας πιάνει δουλειά σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, ώστε να χτίζει εξοχικά σπίτια για διάφορους επισκέπτες. Αν δεν είσαι από τα άτομα που του αρέσουν τα παιχνίδια σχεδιασμού και διακόσμησης, τότε ίσως να μην είναι και το καταλληλότερο παιχνίδι για σένα. Οι υπόλοιποι όμως που περνούσατε ώρες ατελείωτες για να χτίσετε το σπίτι σας στο Sims, όπως και εγώ, συνεχίστε το διάβασμα.

Όλα ξεκινάνε από μία πρόταση για δουλειά ως σχεδιαστής εξοχικών σπιτιών, χάρη σε μία σύσταση που έκανε ο Tom Nook για εσάς. Για να βρεθείτε λοιπόν στο προαναφερόμενο παραθαλάσσιο θέρετρο, θα πρέπει να πάτε στο αεροδρόμιο του νησιού σας και να διαλέξετε την επιλογή “I want to go to work“. Θα συναντήσετε ένα αρχιπέλαγος το οποίο θα αποτελείται από περίπου 20 νησιά και 30 σημεία για εξοχικά σπίτια. Μόλις φτάσετε θα σας υποδεχτούν τα μέλη της γλυκύτατης ομάδας του Paradise Planning: Lottie, Niko και Wardell και από εκεί ξεκινάει η καριέρα σας. Ο στόχος του Paradise Planning είναι να βοηθήσει να φέρει στη ζωή, το σπίτι των ονείρων του κάθε πελάτη, οι οποίοι μπορεί να είναι απλοί επισκέπτες, κάτοικοι του νησιού σας, ακόμα και χαρακτήρες amiibo. Ο πελάτης θα σας δίνει κάθε φορά μία περιγραφή για το ιδανικό του σπίτι, μαζί με μερικά αντικείμενα που θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν. Αφού διαλέξετε μία τοποθεσία που εσείς θεωρείτε ιδανική, βάσει των αναγκών του πελάτη, μπορείτε επιτέλους να αρχίσετε να σχεδιάζετε και να διακοσμείτε. Όπως και στα Sims, έτσι και εδώ θα σας δίνεται ένας κατάλογος με διάφορα έπιπλα και αντικείμενα, ο οποίος σε κάθε παραγγελία νέου πελάτη, θα ανανεώνεται με νέα κομμάτια. Κάτι που δεν μου άρεσε είναι πως δεν μπορείς να κάνεις ποτέ λάθος και ο πελάτης θα μείνει ευχαριστημένος με ό,τι κι αν του δώσεις. Ίσως αυτό για κάποιους να είναι ένα πλεονέκτημα, όμως εγώ θα προτιμούσα να έχει μία πρόκληση παραπάνω.

Όσο θα προχωράτε στο παιχνίδι, θα ξεκλειδώνονται καινούργιες λειτουργίες, τεχνικές, εγκαταστάσεις και αύξηση του μισθού σας. Ναι σωστά ακούσατε, θα πληρώνεστε κανονικά και με το νόμο, δυστυχώς όμως δεν θα είναι σε Bells αλλά σε Poki, ένα νέο νόμισμα που χρησιμοποιούν στο συγκεκριμένο νησί και θα μπορείτε να τα αξιοποιήσετε σε έπιπλα, αντικείμενα και φαγητά τα οποία μπορείτε να πάρετε πίσω στο νησί σας. Θα μπορούμε να διακοσμούμε όχι μόνο το εσωτερικό του σπιτιού, αλλά και την εξωτερική όψη του κτηρίου καθώς επίσης και το κομμάτι του κήπου προσθέτοντας πολύχρωμα λουλούδια, έπιπλα εξωτερικού χώρου, φράχτες, αλλάζοντας ακόμα την εποχή και την ώρα της ημέρας. Επιπλέον σας δίνεται η ευκαιρία να χτίσετε σχολείο, καφετέρια, εστιατόριο, νοσοκομείο και μαγαζί με ρούχα, που όπως είπα θα είναι διαθέσιμα όσο προχωράτε στο παιχνίδι το οποίο θεωρώ είναι καλό που δεν μας δίνεται η ευκαιρία να τα χτίσουμε από την αρχή γιατί έτσι θα έχανε τη μαγεία του και θα βαριόμασταν πολύ πιο γρήγορα. Αφού ολοκληρώσετε 30 σπίτια και έχετε ξεκλειδώσει λειτουργίες όπως, να αλλάζετε το μέγεθος του δωματίου, να προσθέσετε διαχωριστικά, να αλλάξετε τον φωτισμό κ.α. , θα μπορείτε να επιστρέψετε στους παλιούς πελάτες και να ανακαινίσετε το σπίτι τους ή να σας προτείνουν κάποια αλλαγή που θα ήθελαν να γίνει, πράγμα το οποίο εκτίμησα ιδιαίτερα, μιας και ποτέ δεν ήμουν ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και πάντα ήθελα να αλλάξω κάτι ή να προσθέσω. Όλες οι γνώσεις σας όμως δεν θα πάνε χαμένες, μιας και θα μπορείτε να αξιοποιήσετε ότι μάθατε στο σπίτι σας και στα σπίτια των υπόλοιπων κατοίκων του νησιού σας.

Το Happy Home Paradise DLC, θα το βρείτε διαθέσιμο αποκλειστικά στο Nintendo eShop, στην τιμή των 24.99€ (μην ξεχνάτε ότι χρειάζεστε και την αρχική εκδοχή του παιχνιδιού).

Καταλήγοντας στο συμπέρασμα το Animal Crossing 2.0 & Happy Home Paradise DLC προσθέτει μία ευχάριστη νότα στο κλασσικό παιχνίδι New Horizons, κάνοντας έτσι αρκετό κόσμο να ξαναπιάσει το παιχνίδι στα χέρια του και να εξερευνήσει ξανά, όλα όσα έχει να του προσφέρει και ακόμα περισσότερα. Όπως ανέφερα και πριν, αν δεν σου αρέσουν τα παιχνίδια σχεδιασμού και διακόσμησης τότε ίσως το DLC να μην καταφέρει να τραβήξει νέο κοινό. Ίσως κάποιοι να έχουν καταδικάσει τη σειρά Animal Crossing ως “παιχνίδια για παιδιά“, όμως η χαλάρωση που σου προσφέρει μετά από μία δύσκολη μέρα και η ευχαρίστηση του να δημιουργείς τα πάντα όπως επιθυμείς εσύ, μαζί με άπειρους συνδυασμούς, είναι από τους λόγους που θεωρώ τη σειρά Animal Crossing τόσο επιτυχημένη.

Ευχαριστούμε τη CD Media για τη διευκόλυνση πραγματοποίησης του Review.

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Πολύχρωμο
Χαλαρωτικό
Νέες Προσθήκες
Επιστροφή παλιών χαρακτήρων
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Επαναλαμβανόμενο
Έλλειψη Προκλήσεων
8
ΥΠΕΡΟΧΟ