Επεξεργαστής AMD Ryzen 12 πυρήνων βρέθηκε στο UserBenchmark

Το ενδιαφέρον με την AMD Zen 2 αρχιτεκτονική και τους επερχόμενους Ryzen 3000 ‘Matisse’ επεξεργαστές γίνεται όλο και πιο μεγάλο, καθώς στη γνωστή ιστοσελίδα UserBenchmark, βρέθηκε ένα 12πύρηνο μοντέλο με 24 νήματα.

Όσοι μας παρακολουθούν, θα θυμούνται πως είχαμε αναφερθεί στο συγκεκριμένο μοντέλο αρχές Δεκέμβρη, όπου είχαμε μια αρκετά μεγάλη διαρροή/φήμη, που σιγά-σιγά φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Επίσης το ίδιο μοντέλο βρήκε και ο γνωστός leaker δοκιμαστικών μοντέλων APISAK, ο οποίος μας έδωσε και την πρώτη ματιά στην APU του PlayStation 5.

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δοκιμάστηκε σε δοκιμαστική μητρική AMD Myrtle-MS, socket AM4, που προορίζεται για το απλό καταναλωτικό κοινό. Ο κάθε πυρήνας τρέχει στα 3.4GHz και έφτασε μέσο όρο τα 3.6GHz με Boost. Η κωδική ονομασία του μοντέλου μας δείχνει ότι το μέγιστο boost clock φτάνει τα 4.7GHz, με την κατανάλωση να είναι στα 105Watt. Τονίζουμε πως πρόκειται για δοκιμαστικό μοντέλο το οποίο θα υποστεί επιπλέον αλλαγές και βελτιστοποιήσεις.

Το System Memory Latency Ladder της σελίδας μας δείχνει την καθυστέρηση των L1, L2, και L3 caches του δοκιμαστικού μοντέλου, καθώς και τα 32MB L3 μνήμης. Επίσης η δοκιμή έγινε με DDR4 Hynix μνήμη σε μόλις 1333MHz, κάτι που είναι κοινό για πρώιμη σιλικόνη.  Από την άλλη, βλέπουμε ότι στην ίδια συχνότητα με τον 2700X, υπάρχει περίπου 13% βελτίωση σε single-core απόδοση (IPC).

Το μόνο που λείπει πλέον από την διαρροή που μοιραστήκαμε μαζί σας, είναι να δούμε και τον πολυπόθητο 16πύρηνο επεξεργαστή της AMD. Και φυσικά, οι κάρτες γραφικών Navi.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Τα ψώνια του Σαββατοκύριακου (10/01): Οι καλύτερες προσφορές