ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN_20190127152324

Ace Combat 7: Skies Unknown

ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN_20190127153635

Στις δεκαοχτώ Ιανουαρίου κυκλοφόρησε μετά από πολλά χρόνια ανάπτυξης το Ace Combat 7: Skies Unknown για PS4, Xbox One και PC. Ένα παιχνίδι που αποτελεί συνέχεια της ομώνυμης σειράς παιχνιδιών που έρχεται ανανεωμένο και φρέσκο σε όλους τους τομείς. Ας το ανακαλύψουμε λοιπόν.

Τα γεγονότα του Ace Combat 7 λαμβάνουν χώρα σε μια φανταστική πραγματικότητα αποτελώντας συνέχεια των γεγονότων του  Combat 4 & 5. Η Ομοσπονδία της Osean σπάει την ειρηνική συμφωνία ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις της Erusea και του υπολοίπου της ηπείρου της Usean. Ο IUN σχηματίστηκε για να διασφαλίσει την ειρήνη στην Usean, ενώ ο Πρόεδρος Vincent Harling διατάσσει την κατασκευή ενός διαστημικού ανελκυστήρα στις όχθες της Erusea προκειμένου να τονώσει την οικονομία. Αυτό όμως αποτελεί πηγή καχυποψίας στους κατοίκους της Erusea που βλέπουν μια προσπάθεια για παρέμβαση της Osean στην περιοχή τους.

ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN_20190127160804

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την Avril Mead η οποία είναι μηχανικός αεροσκαφών και κατάγεται από οικογένεια πιλότων όπου μέσα από τα βιώματά της μας διηγείται τα τεκταινόμενα. Η Erusea κάνοντας μια ξαφνική μεγάλη επίθεση εναντίον της Osea και IUPF, καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της Usean συμπεριλαμβανομένου και του διαστημικού ανελκυστήρα. Ο Πρόεδρος Harling αγνοείται. Η Avril καταρρίπτεται με το αεροσκάφος της με την αιτιολογία ότι πετούσε σε απαγορευμένη ζώνη, και αφού καταδικάζεται, οδηγείται στην αεροπορική βάση 444  της Osean για υποχρεωτική εργασία. Ταυτόχρονα στις φυλακές της ίδια βάσης βρίσκεται ο «Trigger» ένας πιλότος της Osean IUPF που ανήκει στην Mage Squadron που ανταπέδωσε τα πυρά στην εισβολή της Erusea. Ευρισκόμενος στη θέση του λοιπόν ζείτε τα γεγονότα που περιγράφει η Avril. Τα γεγονότα εξελίσσονται και η ιστορία μας δίνει πολλά στοιχεία και ανατροπές κάνοντας την αρκετά ενδιαφέρουσα. Δε θα επεκταθούμε άλλο όμως στην ανάλυση της ιστορίας έτσι ώστε να την ανακαλύψετε μόνοι σας. Ξανά τονίζουμε ότι ο κόσμος των γεγονότων αποτελεί μια εναλλακτική πραγματικότητα, ας πούμε, στο σήμερα.

ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN_20190127161920

Οι επιλογές που σας δίνει το βασικό μενού όταν ανοίξετε το παιχνίδι είναι οι ακόλουθες:

 • Control type Standard ή Expert. Standard επιτρέπει να στρίβετε με τον αριστερό αναλογικό ενώ η επιλογή Expert για πιο ρεαλιστικό έλεγχο αεροσκάφους. Η διαφορά είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση επιτρέπει με τον αριστερό μοχλό το roll.
 • Κατόπιν επιλέγετε το Voice over με επιλογές ανάμεσα σε Αγγλικά και Ιαπωνικά, γλώσσα υποτίτλων  εάν θέλετε ανάμεσα σε εφτά διαθέσιμες και φτάνετε στο κεντρικό μενού επιλογών με τις ακόλουθες επιλογές:
 • Campaign για να παίξετε ακολουθώντας την ιστορία του παιχνιδιού επιλέγοντας δυσκολία ανάμεσα σε easy, normal, hard.
 • Multiplayer για μάχες με άλλους παίχτες μέσω Διαδικτύου
 • VR, ένα αποκλειστικό mode για το PlayStation VR για τον πρώτο χρόνο, όπου παίζετε μόνο με expert controls
 • Data Viewer για να βλέπετε όλα τα στατιστικά του παιχνιδιού σας, ξεκλειδωμένα βίντεο, στοιχεία αεροσκαφών αλλά και στοιχεία από κάθε mode του παιχνιδιού σας.
 • PlayStation Store για την σύνδεση με την υπηρεσία αυτή, στην πλατφόρμα δοκιμής μας
 • Options με πλήρεις επιλογές για παραμετροποίηση χειρισμού είτε με χειριστήριο είτε με χρήση ειδικού Controller (flight stick), ρυθμίσεις για τον ήχο αλλά όχι για γραφικά.
 • Credits, copyright και quit game συμπληρώνουν τις επιλογές σας.
 • Campaign, new game με χειρισμό στο expert και απογειωνόμαστε για τους Busted αιθέρες.

“Θα θέλαμε να υπήρχε ένα mode παιχνιδιού με πλήρη εξομοίωση αεροσκάφους, έστω ενός, με απλή εκμάθηση ώστε να το απογειώσεις και να το προσγειώσεις αλλά και να μάθεις μερικά βασικά πράγματα για τα όργανα του πιλοτηρίου αλληλεπιδρώντας με αυτά.”

Πριν από κάθε αποστολή  υπάρχει διαθέσιμο το briefing για την ενημέρωση της αποστολής, το aircraft tree για να ξεκλειδώσετε αεροσκάφη, ειδικά όπλα και αναβαθμίσεις, επιλογή Quit για να βγείτε και Start mission για επιλογή αεροσκάφους και οπλισμού. Το Ace Combat 7 μας βάζει αρχικά στη θέση ενός Fighting Falcon 16C, ευρέως γνωστό ως F-16C παρέα με πυραύλους αέρος-αέρος 4ΑΑΜ που μπορούν να κλειδώσουν 4 στόχους ταυτόχρονα. Απογείωση λοιπόν.

ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN_20190127130454

Ο χειρισμός είναι γνώριμος από τα παιχνίδια της σειράς και μπορώ να πω ότι αισθάνεσαι την πίεση στο χειριστήριο αλλά και πάνω σου. Η απόκριση είναι καλή αν και αρκετά γρήγορη θα έλεγα, αλλά ας μην ξεχνάμε τον arcade χαρακτήρα του παιχνιδιού. Η λογική απλή. Ακούτε καθαρά το briefing και βλέπετε τα διαγράμματα που βοηθάνε. Απογειώνεστε και πλησιάζετε στο στόχο σας είτε εναέριος στόχος είτε επίγειος. Ολοκληρώνετε την αποστολή σας και παίρνετε τα εύσημα. Το να ακολουθήσετε ένα άλλο αεροσκάφος και να το καταρρίψετε με τα πολυβόλα σας φαντάζει εύκολο αλλά στην πράξη είναι αρκετά δύσκολο και θέλει προσαρμογή. Επιμένουμε αρκετά στη χρήση πολυβόλων καθότι αν χρησιμοποιείτε συνεχώς αυτόματους πυραύλους θα τελειώσουν (ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας) και μετά θα είστε αναγκασμένοι να κάνετε τα πάντα με τα απλά πυροβόλα σας πράγμα που θα σας δυσκολευτεί αρκετά έως πολύ. Βέβαια μετά από λίγα δευτερόλεπτα εμφανίζονται ως δια μαγείας 2 πύραυλοι εάν σας έχουν τελειώσει, ενώ θα μπορούσε εδώ να ήταν λίγο πιο ρεαλιστικό αναγκάζοντάς μας να πάμε για ανεφοδιασμό σε κάποια γειτονική μας βάση. Ο χειρισμός συνηθίζεται μετά από λίγες αποστολές.

ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN_20190128181029

Μπορείτε να παίξετε είτε με κάμερα 3ου προσώπου πίσω από το αεροσκάφος, είτε μέσα από την κάσκα του πιλότου βλέποντας το HUD είτε με κάμερα τέρμα μπροστά βλέποντας μόνο το HUD. Δοκιμάσαμε όλες τις κάμερες. Η κάθε μια έχει τη χάρη της. Πιο διαδραστική όμως και πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι η κάμερα μέσα από την κάσκα του πιλότου μέσα στο πιλοτήριο. Εκεί πραγματικά θα το απολαύσετε. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι ξεκινήστε με εξωτερική κάμερα. Οι μάχες είναι έντονες και σίγουρα θα αναφωνήσετε φράσεις του τύπου : “Θα τον ξεσκίσω το μπινέ”, ενώ μετά από κάθε κατάρριψη αντιπάλου θα αισθανθείτε μια ψυχική ευφορία. Οι αντίπαλοι σας είναι αεροσκάφη, πλοία, τανκ, πυροβόλα και αντιαρματικά εδάφους αέρος, αντιαεροπορικά καθώς επίσης και drones που αποτελούν το κορυφαίο επίτευγμα με τρομερή ικανότητα ελιγμών, δίνοντας έτσι μεγάλη ποικιλία. Οι αντίπαλη ΑΙ είναι αρκετά καλά ρυθμισμένη και τα αντίπαλα αεροσκάφη προσπαθούν συνεχώς να πάρουν θέση πίσω σας και να σας καταρρίψουν με κάθε τρόπο. Πολύ συχνά θα πρέπει να κάνετε ακροβατικές κινήσεις προκειμένου να αποφύγετε έναν πύραυλο που έχει “κλειδώσει” πάνω σας, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη σας κατακόρυφα. Εδώ κρίνεται αναγκαίο να αναφέρουμε ότι η μάχες στα σύννεφα και πολύ εντυπωσιακές αλλά ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνες καθότι ο αποπροσανατολισμός είναι πολύ πιθανός και τότε ίσως καταλάβετε τι σημαίνει να μην βλέπεις καθόλου που πηγαίνεις και τι εστί απώλεια ορίζοντα.

Το πιλοτήριο είναι γεμάτο όργανα που δείχνουν διάφορες ενδείξεις που μπορούν να σας κατευθύνουν, αλλά κακά τα ψέμματα σε αυτό το αρκετά arcade παιχνίδι ίσως περάσει στα ψιλά. Αν και δεν γνωρίζω τα πάντα, ειδικά για τα F16C τα όργανα φαίνονται αληθοφανή και να δουλεύουν αλλά δεν μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με αυτά. Δεν ξέρω αν υπάρχουν όλα όπως στην πραγματικότητα. Σημαντική βοήθεια το aircraft tree που αναφέραμε δια μέσου του οποίου μπορείτε να αποκτήσετε νέα αεροσκάφη και να κάνετε αναβαθμίσεις συλλέγοντας τα MRP από αποστολές σας, που αποτελούν την οικονομία του παιχνιδιού σας. Έτσι μπορείτε να ξεκλειδώσετε με MRP έξτρα δυνατότητες. Έχετε κατά νου ότι υπάρχουν αεροσκάφη πολύ καλά για εναέριες μάχες, αεροσκάφη μέτρια παντού αλλά και αεροσκάφη πιο κατάλληλα για επίγειους στόχους. Η επιλογή δίκη σας και ανάλογα και με την εκάστοτε αποστολή σας. Πρέπει να δίνετε βάση στις παραμέτρους κάθε αναβάθμισης ή οπλισμού καθότι επηρεάζεται το αεροσκάφος σας ποικιλοτρόπως. Μπορεί να επηρεαστεί η ταχύτητα του, η ικανότητα ελιγμών και η ευελιξία του, η ανθεκτικότητα του σε πυρά, αλλά και η επιχειρησιακή του ικανότητα εναντίον εναέριου ή επίγειων στόχων. Πριν από κάθε απογείωση καλό είναι να αφιερώνετε λίγο χρόνο στον εξοπλισμό του αεροσκάφους σας με τα όπλα που θέλετε αλλά και με έξτρα αναβαθμίσεις που έχετε κάνει μέσω του aircraft tree.

ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN_20190129003618

Υπάρχουν αναβαθμίσεις για το κύριο σώμα του αεροσκάφους, για τα οπλικά συστήματά του καθώς και άλλες αναβαθμίσεις ( Body, Arms, Misc). Οι αναβαθμίσεις που δέχεται το αεροσκάφος σας δεν είναι απεριόριστες. Υπάρχουν συγκεκριμένα slots στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε ισάριθμες αναβαθμίσεις είτε λιγότερες εάν κάθε μια καταλαμβάνει περισσότερα του ενός slot.  Πρόκειται για ένα ωραίο σύστημα που δίνει ποικιλομορφία, αρκετή ελευθερία και φαίνεται να έχει αποτέλεσμα μέσα στο παιχνίδι. Το aircraft tree όμως, ενώ έχει πολλές επιλογές και αναβαθμίσεις είναι απόλυτο κάπως καθότι έχει συγκεκριμένους κλάδους οι οποίοι δε συνδέονται μεταξύ τους. Εμείς επιλέξαμε τον κλάδο του F14 και στη συνέχεια το παιχνίδι δεν επέτρεπε να πάρουμε ένα Suchoi ίδια γενιάς με το F22 που ξεκλειδώσαμε παρακάτω, καθότι ήταν σε άλλο κλαδί του δέντρου. Έπρεπε λοιπόν να γυρίσουμε στην αρχή σχεδόν του δέντρου και αφού μαζέψουμε αρκετά χρήματα να πάρουμε αρκετά αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς ώστε τελικά να φτάσουμε σε αυτό που θέλουμε. Δεν είναι ανέφικτο να τα αποκτήσετε όλα απλά θα πρέπει να παίξετε πραγματικά πολύ κάνοντας πισωγυρίσματα. Θα θέλαμε το aircraft tree πιο ελεύθερο. Οι αποστολές έχουν συγκεκριμένο χρόνο που πρέπει να εκτελεστούν. Καταλαβαίνουμε ότι σε μερικές υπάρχει λόγος αλλά σε αρκετές δεν έχει νόημα ο περιορισμός του χρόνου που είναι συνήθως στα 15 λεπτά. Θα θέλαμε επίσης να αναφέρουμε την μη σωστή χρήση των checkpoints σε κάποια σημεία και θα βρεθείτε αρκετές φορές να γυρνάτε μέχρι και 15 λεπτά πίσω επειδή ένας πύραυλος αστόχησε σε έναν τελευταίο στόχο και είδατε το γνωστό Mission Failure.

ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN_20190131235624

Τα γραφικά του Ace Combat 7 είναι πολύ όμορφα κάνοντας χρήση της Unreal Engine 4. Ειδικά μετά την κάθε απογείωση θα νιώθετε ένα με τους αιθέρες. Οι νεφώσεις, με volumetric clouds, είναι πανέμορφα σχεδιασμένες και καθώς περνάτε από μέσα τους γεμίζει υγρασία το τζάμι σας ενώ η ορατότητα σας περιορίζεται στο ελάχιστο κάνοντας αναγκαστική τη συμβουλή του HUD για τον προσανατολισμός σας λόγω απώλειας ορίζοντα. Τα σύννεφα μπορεί να είναι είτε ψηλά είτε χαμηλά και να χανόσαστε μέσα σε αυτά κατά τη διάρκεια της μάχης είτε να αναγκαζόσαστε να διεξάγετε τη μάχη σας σε χαμηλό ύψος. Το έδαφος και το γεωγραφικό ανάγλυφο είναι όμορφα σχεδιασμένα και από ψηλά δείχνουν αληθοφανή. Όσο όμως κάνετε πτήση χαμηλά βλέπετε το draw distance είναι καλό αλλά το pop in κάνει την εμφάνισή τους απότομα λόγω ίσως και της μεγάλης ταχύτητας του αεροσκάφους. Για παράδειγμα ένα κομμάτι δάσους εμφανίζονταν απότομα σε κομμάτια ολόκληρα καθώς προχωρούσαμε σε μακρινή απόσταση από εμάς όμως αλλά δεν επηρέαζε την εμπειρία μας και γινότανε αντιληπτό μόνο αν παρατηρούσες κάτω μπροστά πετώντας χαμηλά. Διάφορα σπιτάκια, χωριά, πόλεις, λιμάνια στολίζουν το γενικότερο σκηνικό. Ο καιρός εναλλάσσεται όπως και η μέρα και η νύχτα. Έτσι θα συναντήσετε ήλιο, νύχτα, σύννεφα σε κάθε ύψος, βροχή μέσα στα σύννεφα και καταιγίδες με κεραυνούς που μπορεί να σας χτυπήσουν και να επηρεάσουν τα όργανά σας καθώς και πάγο που μπορεί να παγώσει το σώμα του αεροσκάφους σας. Σκεφτείτε την αίσθηση της μάχης μέσα σε σύννεφο γκρι με βροχή και αστραπές, να γεμίζει το τζάμι νερό και να μην βλέπετε τίποτα και να κάνετε καταδίωξη χάνοντας αρκετές φορές τον ορίζοντα με κίνδυνο να καρφωθείτε στη θάλασσα ή το έδαφος. Τα εφέ και οι εκρήξεις είναι εντυπωσιακά ενώ τα αεροσκάφη σχεδιασμένα με πολλή λεπτομέρεια.

ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN_20190128230035

Βέβαια το 1080p περιορίζει την ποιότητα των textures και έτσι όταν πλησιάσετε αρκετά κοντά στο έδαφος θα παρατηρήσετε χαμηλής ανάλυσης textures. Ευτυχώς όμως αυτά δε γίνονται εύκολα αντιληπτά και δε χαλάνε την εμπειρία σας. Η θάλασσα μοιάζει… αληθινή και οι αντανακλάσεις του φωτός του ηλίου πάνω σε αυτή από οποιαδήποτε γωνία εντυπωσιάζουν. Το παιχνίδι τρέχει στα 1080p στα 60 καρέ στο PS4 Pro που έγινε η δοκιμή μας ενώ αρκετές φορές, ειδικά στις τελευταίες αποστολές, παρατηρήθηκαν πολύ έντονες πτώσεις καρέ σε βαθμό που επηρέασαν το παιχνίδι μας, που ευτυχώς όμως δεν κρατούσαν πολύ. Είναι απορίας  άξιο επίσης, που ενώ το παιχνίδι είχε διαφημιστεί με υποστήριξη για enhanced γραφικά σε Xbox one X και PS4 Pro εντούτοις υπάρχει μόνο η επιλογή για 1080p και 60 καρέ και όχι έστω δυναμική υψηλότερη ανάλυση με καλύτερα textures έστω και σε 30 καρέ. Έτσι στα δυο πιο δυνατά μηχανήματα το frame rate βρίσκεται σχεδόν πάντα κολλημένο στο 60 ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πέφτει, προβλήματα τα οποία περιμένουμε να επιλυθούν σύντομα με κάποιο patch. Σίγουρα τα 60 καρέ προσφέρουν μεγάλη ομαλότητα και είναι εμφανής αυτό αλλά καλό είναι να έχουμε επιλογές. Η ανάλυση στο βασικό PS4 περιορίζεται στο 972p και στο βασικό Xbox One/S στα 720p στοχεύοντας τα 60 καρέ  (PS4 base model Μ.Ο. 55fps και Xbox One/S Μ.Ο. 48 fps με βάση την ανάλυση του Digital Foundry) προσφέροντας ωστόσο σε κάθε πλατφόρμα μια όμορφη εμπειρία. Όσον αφορά το PC εκεί έχουμε αναλύσεις πέραν του 1080p μέχρι 4Κ και ξεκλείδωτο frame rate ενώ πολλά πράγματα προέρχονται από τις εκδόσεις κονσολών και κρατάνε το παιχνίδι πίσω όπως το HUD που παραμένει στα 1080p. Γενικά το Ace Combat 7 προσφέρει ένα πολύ όμορφο οπτικό αποτέλεσμα σε οποία πλατφόρμα και αν επιλέξετε.

ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN_20190129003451

Όσον αφορά τη μουσική του Ace Combat 7 είναι καταπληκτική. Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή και έχει συνδυαστεί υπέροχα με την κάθε περίσταση ενώ με όλα τα ηχητικά εφέ, τις συνομιλίες μέσω ασυρμάτου, τους ήχους των αεροσκαφών, των πυροβόλων, των ρουκετών και των εκρήξεων το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Θα βρείτε αρκετές φορές τον εαυτό σας να θαυμάζει το τοπίο ή να κάνει αερομαχίες και η αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο με τη μουσική να σας…πωρώνει στο μέγιστο. Μόνο η μουσική του Top Gun λείπει καθότι το Falcon 14 TomCat δηλώνει παρόν ξυπνώντας μνήμες σε όσους έχουν δει και την ταινία.

To Ace Combat 7 διαθέτει όπως προαναφέραμε και multiplayer mode. Η σύνδεση σας πραγματοποιείται πολύ γρήγορα. Μπορείτε να παίξετε

ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN_20190201223313

είτε μόνοι σας είτε με κάποια ομάδα φίλων. Πρέπει αρχικά να δήλωσετε στο υπόστεγο σας, ποια από τα αγορασμένα αεροπλάνα σας θέλετε να έχετε διαθέσιμα και να κάνετε ότι παραμετροποίηση θέλετε από ότι έχετε ξεκλειδώσει στο Story mode αν το έχετε τερματίσει. Διαλέγετε μέχρι και ψευδώνυμα από μια προκαθορισμένη λίστα ενώ μπορείτε και να δηλώσετε και ποιες προκαθορισμένες φράσεις θέλετε να είναι διαθέσιμες στον παίχτη σας στη διάρκεια της μάχης ενώ μπορείτε να βάλετε και κάποιο skin στο αεροσκάφος σας. Η πρόσβαση στο airplane tree είναι ανοιχτή ώστε να ξεκλειδώσετε είτε νέα αεροσκάφη που δεν έχετε, είτε όποια άλλη αναβάθμιση θέλετε. Υπάρχει στη διάθεση σας κανάλι chat in game όπου μπορείτε να μπείτε με την παρέα σας για να παίξετε. Σε αυτό το mode έχουμε:

 • Battle Royal που όλοι οι παίχτες είναι αντίπαλοι και μάχονται για το ποιος θα φτάσει πρώτος τους 100000 πόντους.
 • Team Death Match στο οποίο οι παίχτες χωρίζονται σε δύο αντίπαλες ομάδες. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα φτάσει ή θα πλησιάσει πιο πολύ τους 250000 πόντους μέχρι τη λήξη του χρόνου.Ο τρόπος επιλογής ομάδων είναι είτε τυχαίος είτε επιλέγεται από τους παίχτες.

Σωστή είναι επίσης η εισαγωγή του Rank system το οποίο γίνεται εμφανές από τον αριθμό αστεριών σας ενώ όσα περισσότερα αστέρια έχει ο αντίπαλος που καταρρίπτετε, τόσο περισσότερους πόντους θα πάρετε. Αν σας καταρρίψουν σε μια αερομαχία θα περάσει λίγος χρόνος μέχρι να ξανά απογειωθείτε, ώστε να προλάβουν να επισκευαστούν οι ζημιές σας. Lag δε συναντήσαμε και η εμπειρία χρήσης αυτού του mode ήταν πολύ καλή. Είναι δε αρκετά εθιστικό mode και ένας τρόπος να κερδίσετε γρήγορα λεφτά για να ξεκλειδώσετε καλούδια στο airplane tree.

“Οι φωτογραφίες από εδώ και κάτω έχουν τραβηχτεί από το VR”

ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN_20190203105903

Όσοι έχετε στην κατοχή σας το PlayStation VR θα απολαύσετε VR αποστολές στο Ace Combat 7. Πάμε λοιπόν να το εξετάσουμε. Το Ace Combat VR στο PS4 σας βάζει στην θέση του πιλότου όπως ποτέ άλλοτε. Απλά συνδέετε και ανοίγετε το VR και πατάτε στη σχετική επιλογή. Ως δια μαγείας βρισκόσαστε στο πιλοτήριο και χειρίζεστε ένα αεροσκάφος F18 έτοιμοι να το απογειώσετε. Τα γραφικά είναι καταπληκτικά για το VR και το mode αυτό είναι τόσο immersive που θα πάθετε πλάκα. Τρέχει πολύ ομαλά, το πεδίο είναι καθαρό και δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με motion sickness. Πτώσεις καρέ δεν υπήρχανε και η κίνηση ήταν ομαλότατη δίνοντας την αίσθηση μιας πραγματικής αερομαχίας. Τα επίγεια πλάνα είναι εντυπωσιακά και ότι υπάρχει στο έδαφος δείχνει τον όγκο του κανονικά. Καθώς πιλοτάρετε, το κεφάλι σας αποτελεί το κεφάλι του πιλότου με ότι συνεπάγεται αυτό. Το στρίβετε δεξιά και μπορείτε να βλέπετε όπου εσείς θέλετε, πάνω , κάτω, αριστερά, οπουδήποτε θέλετε. Όλα είναι τόσο ζωντανά και ξεπηδάνε μπροστά σας με τρόπο εντυπωσιακό. Όλα τα εφέ μέσα και έξω από τα σύννεφα μοιάζουν πλέον πραγματικά. Το πιλοτήριο παίρνει ζωή με παρά πολλά όργανα, ενδείξεις και διακοπτάκια να δίνουν άλλο τόνο. Ο παίχτης σας

ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN_20190203104644

κουνάει κανονικά το μοχλό καθώς αλλάζετε κατεύθυνση ενώ το HUD είναι μπροστά στην κάσκα σας. Μετά το πέρας των αποστολών, των οποίων η διάρκεια ποικίλει ανάλογα και με το επίπεδο δυσκολίας, ξεκλειδώνει και άλλο αεροσκάφος ενώ μετά από κάθε αποστολή  ξεκλειδώνουν και τα special όπλα του αεροσκάφους. Δυστυχώς δεν έχουμε πρόσβαση στο aircraft tree και σε όλα τα αεροσκάφη που έχουμε αγοράσει στο story mode ή τις αναβαθμίσεις. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ίσως αποτελεί την καλύτερη και πιο immersive υλοποίηση του Ps4 VR. Μελανό του σημείο είναι ότι διαθέτει μόνο τρεις ξεχωριστές αποστολές και κατόπιν ξεκλειδώνει το free roaming. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε όλες τις αποστολές στο VR. Ποιος ξέρει, ίσως μελλοντικά δούμε περισσότερες VR αποστολές. Σίγουρα οι τρεις αποστολές στο VR δεν έχουν μεγάλη διάρκεια και δε συμφέρει ίσως να αγοράσετε το παιχνίδι μόνο και μόνο γι αυτές, αλλά όσον αφορά την απόδοση στο VR πραγματικά το παιχνίδι μεταμορφώνεται και αποτελεί με διαφορά ότι καλύτερο έχουμε παίξει στο Ps4 VR. Μακάρι, το ξαναλέμε, να προσθέσουν τη δυνατότητα να μπορείτε να παίξετε όλες τις αποστολές σε VR. Αν αυτό γινότανε πραγματικά θα μιλούσαμε για αριστούργημα.

Και φτάσαμε λοιπόν στον επίλογο. Το Ace Combat 7 ήρθε να καλύψει το κενό σε μία κατηγορία που δεν υπάρχει ανταγωνιστής. Αποτελεί άξιο συνεχιστή των παλαιοτέρων παιχνιδιών και οι φίλοι της σειράς , και όχι μόνο, θα νιώσουν σαν το σπίτι τους. Πρόκειται για το καλύτερο Ace Combat που έχει δημιουργήσει η Namco, με μεγάλη διάρκεια 20 αποστολών, επαναληψιμότητα και ένα σωρό modes, αεροσκάφη και αναβαθμίσεις να ασχοληθείτε. Το multiplayer του είναι εξαιρετικό ενώ το VR σας βάζει στη θέση του πιλότου και πρέπει σίγουρα να το ζήσετε! Αποτελεί must για τους φίλους των αιθέρων σε κάθε πλατφόρμα.

[vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″]Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: Ps4 Pro
Είδος Παιχνιδιού: Combat Flight Simulator
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18/01/2019
Κυκλοφορεί για: PS4, Xbox One, PC
Εταιρεία Ανάπτυξης: Bandai Namco Studios
Εκδότρια Εταιρεία: Bandai Namco Entertainment

Ευχαριστούμε θερμά τη BANDAI NAMCO Hellas για τη παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του review.

[/vc_column][/vc_row]
More Stories
The Last Campfire: Οι δημιουργοί του No Man’s Sky μας συστήνουν το νέο τους τίτλο (Video)