Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»

7 tips για την ασφάλεια του κινητού σας στις διακοπές

Καλοκαιράκι ήρθε, οι πρώτες ζέστες έφτασαν, οι τζίτζικες έχουν πάει διακοπές, γιατί όχι και εμείς;

Στο παρόν άρθρο θα σας δώσουμε κάποια tips για να κρατήσετε το κινητό σας ασφαλές οπουδήποτε και αν πάτε φέτος, έτσι ώστε να έχετε το κεφάλι σας λίγο πιο ήσυχο μιας και τα καλοκαιρινά κρούσματα από απώλειες κινητών είναι πάρα πολλά.

1. Καθαρίστε την συσκευή σας

Ένα σημαντικό πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε την συσκευή σας και δεν εννοώ να πιάσετε ένα πανί και να αρχίζετε να την σκουπίζετε. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε το τελευταίο update της συσκευής σας και ακόμα πιο σημαντικό να κάνετε τα τελευταία update στις εφαρμογές που έχετε στο κινητό μιας και θα έχουν σίγουρα κάποια security patches. Επίσης σβήστε όποια εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται για εξοικονόμηση χώρου.

2. Χρησιμοποιείστε password

Πολλοί δεν χρησιμοποιούμε password. Είναι πολύ σημαντικό να κλειδώνουμε την συσκευή μας με ένα password γιατί είναι ένας σημαντικός τρόπος να προστατέψουμε την συσκευή μας όταν κλαπεί ή χαθεί. Για μεγαλύτερη προστασία χρησιμοποιείσετε οποιαδήποτε έξτρα επιλογή έχετε από το κινητό σας για το κλείδωμα της συσκευής όπως π.χ δαχτυλικό αποτύπωμα ή κάποιο pattern.

3. Απενεργοποιείστε το location services σε εφαρμογές που δεν χρειάζεται.

Πολλοί χρήστες έχουν ενεργοποιημένο το location services σε εφαρμογές που ούτε καν έχουν χρησιμοποιήσει. Πηγαίνετε ρυθμίσεις από την συσκευή σας και μετά Privacy Settings και απενεργοποιείστε το location services σε εφαρμογές που δεν θα χρησιμοποιήστε έμμεσα την συγκεκριμένη λειτουργία. Έτσι εξοικονομείται και μπαταρία και ελαττώνεται τις απόπειρες κλοπής δεδομένων σας.

4. Κάντε backup τα δεδομένα σας.

Πριν φύγετε για το ταξίδι σας βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει backup όλα σας τα αρχεία (φωτογραφίες κτλ) στον υπολογιστή σας ή όπου αλλού θέλετε. Έτσι είστε σίγουροι πως αν κάτσει κάποια στραβή στο ταξίδι σας να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

5. Αποφύγετε τα δημόσια δίκτυα.

Ναι είναι πολύ ωραίο να έχετε δωρεάν internet, ειδικά σε χώρες του εξωτερικού αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι ασφαλές. Πολλά δημόσια δίκτυα κρύβουν κινδύνους υποκλοπής των δεδομένων σας και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για δεδομένα όπως την πιστωτική σας κάρτα που θα χρησιμοποιήστε εκείνη την στιγμή και έχει μέσα όλα τα απαραίτητα χρήματα για το υπόλοιπο του ταξιδιού σας. Προτιμήστε τα δεδομένα δικτύου της εταιρίας σας και αν πάτε εξωτερικό ρωτήστε για πακέτα περιαγωγής δεδομένων.

6. Κλείστε το WiFi και το Bluetooth όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

Όπως λέει και ο τίτλος, καλό είναι να τα κλείνετε όταν δεν τα χρησιμοποιείται για εξοικονόμηση μπαταρίας (πιστέψτε με θα εξοικονομήσετε αρκετή μπαταρία), μιας και το WiFi αλλά και το Bluetooth ψάχνουν συνεχόμενα για να μπουν σε δίκτυο και συσκευές με αποτέλεσμα να καταναλώνεται πιο εύκολα η μπαταρία της συσκευής σας αλλά και να υπάρχει κίνδυνος να μπει κάποιος και να σας υποκλέψει τα δεδομένα.

7. Ενεργοποιήστε το Find My Phone 

Πλέον όλα τα σύγχρονα κινητά έχουν αυτήν την λειτουργία. Πηγαίνετε ρυθμίσεις και ενεργοποιήστε την συγκεκριμένη λειτουργία έτσι ώστε όταν χάσετε το κινητό σας να δείτε κατευθείαν που βρίσκετε και σε περίπτωση που δεν βγάλετε κάποια άκρη, με ένα κουμπί μπορείτε να σβήσετε όλα τα δεδομένα σας από μέσα. Σιγουρευτείτε ότι έχετε ενεργοποιημένα τα δεδομένα δικτύου.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!