Υπάρχει κοινό σύμπαν ανάμεσα σε The Last of Us και Uncharted;

Οι θεωρίες δίνουν και παίρνουν

Ζούμε σε μία εποχή, η μάλλον σε μία περίοδο της pop κουλτούρας, όπου η ύπαρξη ενός κοινού σύμπαντος το οποίο ενώνει (κατά κάποιον τρόπο) δύο ή και περισσότερα IP ενός κοινού δημιουργού ή/και μιας ομάδας ανάπτυξης, αποτελεί ένα must για τους φαν του εκάστοτε δημιουργήματος (βλέπε MCU, κ.τ.λ.). Μάλιστα πολλές φορές, αν περισσότερα από ένα δημιουργήματα που ξεπήδησαν από το μυαλό ενός ανθρώπου δεν υπόκεινται σε κάποιο κοινό σύμπαν, “δουλεία” των φανς είναι να ξεσκεπάσουν ή και να δημιουργήσουν ένα.

Αναπόφευκτο λοιπόν είναι το να δημιουργηθεί ένα κοινό σύμπαν που συνδέει δύο πολύ αγαπημένα IP’s της Naughty Dog και πιο συγκεκριμένα του Neil Druckmann, δηλαδή του Uncharted και του The Last of Us.

Τα εν λόγο games δεν δείχνουν, τουλάχιστον επιφανειακά, να έχουν κάποιο κοινό το ένα με το άλλο, καθώς πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια με δύο εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις στην δομή τους αλλά και το σενάριό τους.

Παρ’ όλ’ αυτά διάφορα easter eggs μαρτυρούν το αντίθετο, μίας και υπάρχουν κοινά ανάμεσα σε αυτά τα δύο πολύ επιτυχημένα games.

Πιο συγκεκριμένα (αλλά και πιο πρόσφατα) στο The Last of Us Part 2 βλέπουμε την ύπαρξη της Weston Pharmacy, μιας αλυσίδας φαρμακευτικών ειδών, όπου η Ellie κατά την διάρκεια του The Seraphites chapter, έχει την επιλογή να μπει στο φαρμακείο και να το εξερευνήσει. Μάλιστα την ίδια αλυσίδα καταστημάτων βλέπουμε και στο Left Behind DLC του πρώτου τίτλου, όπου η Ellie και η Riley εξερευνούν ένα ομώνυμο κατάστημα. Την ίδια φαρμακοποιία βλέπουμε και στο Uncharted 4: A Thief’s End, όπου στο Chapter 16 – A Brothers Drake, υπάρχει ένα μπουκαλάκι με χάπια που ανήκει σε μία ηλικιωμένη γυναίκα και έχει την ίδια ονομασία.

Τα δύο easter eggs πυροδοτούν φήμες για κοινό σύμπαν ανάμεσα στους δύο τίτλους. Βέβαια δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφορία από μεριάς Naughty Dog ή Neil Druckmann κάτι που φυσικά δεν λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας για όσους αρέσκονται στις θεωρίες συνομωσίας.

Τα εν λόγο easter egg δεν είναι η πρώτη φορά που αφήνουν υπονοούμενα για shared universe. Στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στο πρώτο μόλις chapter του Uncharted 3: Drake’s Deception υπάρχει το εξής hint, το οποίο μας ενημερώνει για την ύπαρξη ενός πολύ επικίνδυνου μύκητα ο οποίος κάνει τους επιστήμονες να ανησυχούν.

Φυσικά και το εξής hint γίνεται για την αρρώστια Cordyceps Brain Infection (CBI), τον μεταλλαγμένο μύκητα που προκαλεί την καταστροφή του κόσμου στο The Last of Us.

Οπότε ποια η δικιά σας θεωρία; Πρόκειται για δύο απλά easter egg ή μήπως όντως τα δύο games λαμβάνουν τόπο στο ίδιο σύμπαν;

Δώστε μας τις απαντήσεις σας στα παρακάτω Social Media.

 

More Stories
Πιθανή διαρροή του Far Cry 5 απο το GameStop