Busted.gr

WWE 2K18

WWE 2K18

To ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό…

Η αλήθεια πως όλοι κάπου κάποτε έχουμε πετύχει είτε στην τηλεόραση είτε στο διαδίκτυο αυτό το ιδιόρρυθμο και συνάμα διασκεδαστικό show πάλης, WWE. Κάποιοi μάλιστα αθλητές από αυτόν τον χώρο έχουν γίνει και ευρέως γνωστοί με αποκορύφωμα τον The Rock, τον Triple H, τον Shawn Michaels κλπ. Κάποιους από αυτούς τους έχουμε δει κατά καιρούς και σε κινηματογραφικές ταινίες. Από τις εποχές του PS1 και του υπολογιστή υπήρχαν αρκετοί τίτλοι που αναπαριστούσαν τον κόσμο του WWE με άλλοτε καλά και άλλοτε μέτρια αποτελέσματα. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια υπήρχε μια σοβαρή προσπάθεια μέσω της THQ να εδραιώσει το WWE στον χώρο των video games. Όμως μετά το κλείσιμο της εταιρείας τα ηνία πλέον τα έχει αναλάβει η 2Κ ευρέως γνωστή για τα εξαιρετικά παιχνίδια που μας έχει προσφέρει (βλ. ΝBA 2k18) με το Development του τίτλου να το έχει αναλάβει η Yuke’s. Σαφώς οι fans του Wrestling θα περίμεναν κάτι καλύτερο από την στιγμή που άλλαξε χέρια με την αρχή να γίνεται στο WWE 2K15, όμως η σειρά δείχνει σημάδια στασιμότητας και όχι αυτό το κάτι παραπάνω που θα περίμεναν οι περισσότεροι.

Περιβάλλον – Career Mode

Ξεκινώντας το παιχνίδι το πρώτο που θα μας κάνει εντύπωση είναι τα πολλά modes που προσφέρει και που συνδυάζονται με τις παραλλαγές που βλέπουμε και στο πραγματικό WWE. Οπότε μπορείτε να επιλέξετε ένα από αυτά τα modes και να παίξετε μέσα από ένα ρόστερ το οποίο περιλαμβάνει και νέους – νέες αλλά και παλιούς all star του αθλήματος. Βέβαια πολλοί από τους χαρακτήρες είναι κλειδωμένοι και θα πρέπει να τους ξεκλειδώσετε με το in game currency του παιχνιδιού. Το πιο ενδιαφέρον Mode στην ουσία είναι και το MyPlayer που αποτελεί και το myCareer του τίτλου. Φανταστείτε το λίγο σαν το mode που προσφέρει το NBA αλλά σε καμία περίπτωση δεν το πλησιάζει καθώς υπάρχει μεγάλη προχειρότητα.

Αφού δημιουργήσουμε τον χαρακτήρα μας και ασχοληθούμε αρκετή ώρα με αυτόν θα εισέλθουμε για πρώτη φορά στον κόσμο του Wrestling. Στην ουσία θα ξεκινήσουμε σε έναν χώρο γυμναστηρίου όπου ο υπεύθυνος αρχίζει σιγά σιγά να μας βάζει στο κλίμα. Να επισημάνω πως το voice acting απουσιάζει εντελώς και απλώς επιλέγουμε  μέσα από πλαίσια διαλόγου τις απαντήσεις μας. Εκεί θα φούμε για πρώτη φορά και κάποιου είδους tutorial για να μάθουμε λίγο τον χειρισμό του παιχνιδιού. Μετά την ολοκλήρωση των mini tutorial θα αρχίσουμε να παίζουμε και σε μεγαλύτερους αγώνες με στόχο φυσικά να γίνουμε ο Champion του WWE και να πάρουμε την πολύτιμη ζώνη.

Όμως κάπου εδώ αρχίζουν και τα προβλήματα του εν λόγω mode καθώς δείχνει εντελώς επαναλαμβανόμενο και πέρα από τους αγώνες δε μπορούμε να κάνετε και πολλά πράγματα. Ο χαρακτήρας μας βελτιώνεται μέσω των Atributes επιλέγοντας μέσα από μια πλειάδα Skills που θα συναντήσουμε. Όμως το όλο Mode δείχνει κουραστικό και επαναλαμβανόμενο. Επίσης από το MyCareer δεν λείπουν και τα lootboxes όπου πέρα από πολλά καλούδια που αφορούν την εμφάνιση θα βρούμε και χαρακτηριστικά που θα κάνουν καλύτερο τον χαρακτήρα μας στο rating και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί δυστυχώς καθώς η μάστιγα αυτή των lootboxes έχει γίνει της μόδας. Γενικώς  όμως το όλο MyCareer θα το χαρακτήριζα εντελώς μέτριο και πολύ πρόχειρο ως προς την υλοποίηση.

Gameplay

Αφήνοντας τα modes του παιχνιδιού περνάμε στο gameplay του τίτλου. Η αλήθεια είναι πως η Yuke’s και η 2Κ θέλουν να δώσουν μια simulation κατεύθυνση στον τίτλο και το πετυχαίνουν ως προς έναν βαθμό αλλά όμως με αρκετά προβλήματα. Το animation ως προς τις κινήσεις και το movement των χαρακτήρων δεν είναι και ότι καλύτερο έχουμε δει και θυμίζει λιγάκι παιχνίδια προηγούμενων δεκαετιών.

Τα glitches και bugs είναι άπειρα και έτσι δεν αφήνουν τον τίτλο να δείχνει στο μάτι του gamer ρεαλιστικό ως προς την εξέλιξη της δράσης. Το grappling από την άλλη είναι ζωτικής σημασίας κάτι που θα καταλάβετε και από το tutorial καθώς εκεί θα έχετε την δυνατότητα να εκτελέσετε πολλές από τις λαβές ή πιασίματα. Άλλο ένα αρνητικό του τίτλου και θα το καταλάβετε αν ανεβάσετε και το επίπεδο δυσκολίας είναι πως όταν είστε αμυνόμενος και δέχεστε χτυπήματα δεν έχετε και πολλά περιθώρια να αντιδράσετε και αυτό λιγάκι δείχνει εκνευριστικό.

Γραφικά – Ήχος

Αφήνοντας τα modes και το gameplay περνάμε στον τεχνικό τομέα όπου η Yuke’s χει κάνει καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Τα γραφικά κινούνται σε υψηλά επίπεδα με το παιχνίδι να δείχνει ιδιαιτέρως ωραίο. Η όλη αίσθηση ενός WWE αγώνα δηλώνει παρών από τα εντυπωσιακά intro των χαρακτήρων μέχρι την λεπτομέρεια στον κάθε χαρακτήρα. Βέβαια οι custom χαρακτήρες δεν έχουν την ίδια λεπτομέρεια με αυτούς του επίσημου roster. Τα γραφικά στο υπόλοιπο περιβάλλον δεν θα έλεγα ότι εντυπωσιάζουν μιας και παρατηρούμε αρκετά textures χαμηλής ποιότητας. Ο ήχος από την άλλη δείχνει ικανοποιητικός δίχως να προβληματίζει με τον σχολιασμό βέβαια των αγώνων να μη μπορεί να φτάσει τα επίπεδα του NBA 2K μιας και δείχνει αρκετά μονότονος.

Εν κατακλείδι

Αν με ρωτήσετε αν αξίζει η αγορά του WWE 2k18 θα σας εναπόθετα ως απάντηση με μία ερώτηση, αν καταρχήν είστε fan του αθλήματος. Διότι αν είστε σίγουρα, θα κοιτάξετε προς αυτήν την πλευρά μιας και δεν υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο εκεί έξω. Όμως ακόμα και fan αν είστε, ο τίτλος δύσκολα θα σας ικανοποιήσει καθώς κινείται στην μετριότητα. Τα μόνα θετικά στον τίτλο είναι το πολύ μεγάλο roster χαρακτήρων, τα γραφικά και το Road to Glory καθώς είναι μια ευχάριστη νότα στο κομμάτι του multiplayer. Στους μη fans θα έλεγα απλά να το προσπεράσουν.

6.3 ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ

The Good

  • Μεγάλο Roster χαρακτήρων
  • Γραφικά
  • To Road To Glory στο myCareer

The Bad

  • Lootboxes
  • Glitches & Bugs
  • Animation χαρακτήρων
  • MyCareer
6.3 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr