WWE 2K Battlegrounds

Μία WWE Arcade εμπειρία

Release Date
17/09/2020
Platforms
Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Google Stadia
Developer
Saber Interactive
Publisher
2K Games, Take-Two Interactive

Μετά το στραπάτσο της 2K με το WWE 2K20, το κοινό περίμενε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη και να προχωρήσει μπροστά. Αυτή τη φορά η Saber Interactive προσπάθησε να δώσει μία Arcade χροιά στη σειρά. Να περάσει το WWE σε ένα νέο δρόμο και να προσπαθήσει να δώσει λίγο ”Nintendo” DNA στη σειρά. Έχουμε πει αμέτρητες φορές ότι για να δημιουργήσεις ένα ωραίο παιχνίδι, δεν χρειάζεται πάντα τεράστιο budget. Αρκεί το μεράκι και η εργατικότητα. Δε ξέρω κατά πόσον η ομάδα αυτή έχει κουραστεί ή υπάρχει κάτι άλλο που κρύβεται από πίσω.

Προσπάθησα να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται, καθώς πέρασα αμέτρητες ώρες κοντά στον τίτλο. Ο λόγος, γιατί είναι Arcade. Πάντα με τραβούσαν, και πάντα θα με τραβάνε. Δυστυχώς ή ευτυχώς η εταιρεία εισήγαγε ένα Campaign το οποίο λειτουργεί ως Tutorial. Στο Campaign αυτό ερχόμαστε σε επαφή με το κόσμο του WWE 2K Battlegrounds καθώς και με διάφορους ήρωες.

Το σενάριο είναι απλό καθώς επί της ουσίας μας λέει πως μία ομάδα παλαιστών τα έβαλε με το παρακράτος της διοργάνωσης. Στο παιχνίδι μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας παλαιστή, αλλά πρέπει να πληρώσετε για δεύτερο slot. Ω ΝΑΙ! Πρέπει μέσω microtransactions να ρίξετε χρήμα αν θέλετε όχι μόνο δεύτερο slot αλλά και για να ξεκλειδώσετε κάποιους δυνατούς παίκτες και ταλέντα. Ποικιλία στο Customization δεν υπάρχει, και γενικά το παιχνίδι είναι ”στημένο” έτσι στο να σε κάνει είτε να ασχοληθείς αμέτρητες ώρες, είτε να ανοίξεις το πορτοφόλι σου και το Paypal. Έχουμε αγώνες είτε μεταξύ γυναικών είτε μεταξύ ανδρών. Μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια 2vs2, brawls, μάχες σε κλουβιά κ.α.! Οι πίστες είναι καλοσχεδιασμένες και σε συνδυασμό με τη μουσική δημιουργούν ένα κλίμα FIGHT!

This slideshow requires JavaScript.

Δυστυχώς αρχικά υπάρχουν μόνο 20 μαχητές, κάποιους από τους οποίους πραγματικά έπρεπε να είσαι παλιά καραβάνα για να τους θυμάσαι. Ευτυχώς έγινα 30 για να τους γνωρίζω. Όταν φτιάχνεις τον παίκτη σου πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα από διάφορα classes όπως τα Powerhouse, Brawler, Technician, High-Flyer και All-Arounder. Καθένα από αυτά έχει συγκεκριμένα statistics, advantages και disadvantages.

Ότι και να επιλέξετε πάντως, θέλει προσοχή γιατί έχει άμεση επίδραση στο τρόπο που θα αντιμετωπίσετε τους διάφορους αντιπάλους στο Online(αν έχετε Online). Παρότι τα στατιστικά είναι διαφορετικά για κάθε κατηγορία, δυστυχώς τα basic moves είναι ΟΛΟΙΔΙΑ! Μπουνιά, κλωτσιά κλπ κλπ. Όταν γεμίσει η μπάρα πατώντας ταυτόχρονα το L2 και R2 τότε βλέπουμε κάτι το special. Υπάρχουν επίσης τα Finishers αν και μπορείτε απλά να κερδίσετε αγώνα πατώντας μόνο ένα κουμπί και στο τέλος απλά να κλειδώσετε τον αντίπαλο. Γενικά δεν υπάρχει ποικιλία κινήσεων και αυτό που ”σώζει” το τίτλο είναι η νοσταλγία που σου βγάζει. Στο Online δεν παρατηρήσαμε προβλήματα, βρήκαμε εύκολα αντιπάλους. Όμως στο single είδαμε αρκετά Bugs. Παίκτες να ”κωλάνε” μέσα στα σχοινιά, απίστευτο frame drop όταν γίνονται τα special moves κ.α.!

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είναι πρόχειρο. Θα μπορούσε να έχει γίνει πολύ καλύτερη δουλειά μέχρι και στα Cutscenes τα οποία είναι αδιάφορα. Ευτυχώς για την 2Κ το παιχνίδι περιέχει ”ξύλο” κάτι το οποίο αρκεί να ξεπεράσει κάποιος όλα τα αρνητικά. ” Θα μπω σήμερα να παίξω μπουνιές στο PS4”. Κάπως έτσι φαντάζομαι τους πάντες. Εκεί που θα βρείτε διασκέδαση είναι στο co-op το οποίο δίνει αρκετούς βαθμούς στο παιχνίδι. Μπορείτε να μπείτε με κάποιον φίλο σας και να παίξετε όποιο Mode θέλετε.

Εν κατακλείδι το WWE 2K Battlegrounds, είναι ένας τίτλος που θέλει αρκετή βελτίωση. Campaign το οποίο είναι αρκετά βαρετό, gameplay επαναλαμβανόμενο στη κυριολεξία, αρκετά Bugs και Frame drops εκεί που δεν πρέπει κ.α.! Η εταιρεία δεν διόρθωσε τα λάθη του παρελθόντος και επέμενε στο μοτίβο του pay to win, και κυρίως μιλάμε για το Online κομμάτι. Είναι γενικά απαράδεκτο το γεγονός ότι πρέπει να δαπανούμε χρήματα για να ξεκλειδώσουμε κομμάτια του παιχνιδιού όταν ο τίτλος κοστίζει 35 ή 40 ευρώ. Όπως και να έχει θυμηθήκαμε λίγο τα παλιά καθώς ο τίτλος είναι arcade. Ακόμα και έτσι το WWE 2K Battlegrounds προσφέρει νοσταλγία και σίγουρα ατελείωτο ”ξύλο”.

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για τη παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Νοσταλγία
Όμορφο co-op
Αρκετή δράση
Όμορφος σχεδιασμός περιβάλλοντος
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Γεμάτο Microtransactions
Επαναλαμβανόμενο Gameplay
Μέτριο Customization
Αρκετά Bugs
Σε κάποια σημεία παρατηρήσαμε Frame Drops
Μέτριο Campaign
Μικρή ποικιλία χαρακτήρων
Μέτριο A.I.
5
ΜΕΤΡΙΟ
More Stories
Jim Ryan: “Ο κύκλος ζωής του PS2 δεν θα επαναληφθεί!”