Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Τι έκανες εκεί ρε XBOX αλλά... | Game Recap #167»

Η πρώτη αναβάθμιση για τα Windows 8.1

Η Microsoft, στην MWC σήμερα, ανακοίνωσε την πρώτη σημαντική αναβάθμιση για τα Windows 8.1.

win81startscreen1_1020_verge_super_wide

Ο Joe Belfiore, υπεύθυνος για την δημιουργία λογισμικού σε κινητά, tablet και PC, δήλωσε πως η αναβάθμιση θα έρθει την άνοιξη και θα βελτιώνει την εμπειρία χρήσης ποντικού και πληκτρολογίου. Μερικές διαρροές αναφέρουν πως η αναβάθμιση θα έχει ονομασία “Update 1” και, όπως επιβεβαίωσε ο κύριος Belfiore, θα περιέχει βελτιώσεις όπως μία μπάρα τίτλου πάνω στις εφαρμογές και κουμπιά αναζήτησης και λειτουργίας στην αρχική οθόνη.

windows_81_update_1_1

Η Microsoft αναφέρει πως μέσω του Windows 8.1 taskbar θα γίνεται εύκολη εκκίνηση και αλλαγή μιας εφαρμογής, παράλληλα με το νέο UI ποντικιού. Είναι προφανές πως σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τους χρήστες χωρίς οθόνη αφής, ενώ ο Belfiore παραδέχεται πως η Microsoft έλαβε υπόψιν τα παράπονα. Αξίζει να σημειωθεί πως με την νέα αναβάθμιση θα μειωθούν και οι απαιτήσεις του λειτουργικού συστήματος. Πλέον τα Windows θα χρειάζονται μόνο 1GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να ελαττώσουν τα χαρακτηριστικά των συσκευών τους ώστε να ελαφρύνουν και οι τιμές τους.

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ονομασία από την Microsoft για την αναβάθμιση, ούτε η ημερομηνία που θα γίνει διαθέσιμη στο κοινό, παρόλα αυτά αναμένεται η εταιρία να δημοσιεύσει περισσότερες λεπτομέρειες σε event τον Απρίλιο, πριν την κυκλοφορία της.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!