Τι σημαίνει το επίσημο κλείσιμο του PlayStation Store στα PS3, PS Vita και PSP

Απλά, λιτά και... κατανοητά!

Μετά τις αναφορές που υπήρχαν τον προηγούμενο καιρό ήρθε και επίσημα χθες η Sony για να ανακοινώσει το κλείσιμο του PlayStation Store στα PS3, PS Vita και PSP. Επί της ουσίας τερματίζεται η πρόσβαση από τις κονσόλες αυτές στο PlayStation Store που διέθετε η κάθε μία και η δυνατότητα απόκτησης παιχνιδιών σε ψηφιακή μορφή γι’ αυτές. Παρόλα αυτά όσα παιχνίδια και λοιπό περιεχόμενο είχαμε αποκτήσει από το PlayStation Store στο παρελθόν γι’ αυτές τις κονσόλες θα παραμείνει διαθέσιμο για να τα κατεβάσουμε οποιαδήποτε στιγμή μέσω της Download List στο λογαριασμό μας. Το ίδιο ισχύει και για τα παιχνίδια που είχαμε αποκτήσει ως συνδρομητές του PlayStation Plus μέσω των μηνιαίων παροχών της υπηρεσίας.

Αν θέλετε πάντως να κάνετε τις αγορές σας «της τελευταίας στιγμής» σημειώστε τις παρακάτω ημερομηνίες:

Τα καταστήματα (PlayStation Store) των PS3 και PSP θα αποτελέσουν παρελθόν από τις 2 Ιουλίου 2021 ενώ του PS Vita παίρνει μια μικρή παράταση μέχρι τις 27 Αυγούστου 2021.

Επίσης, κάτι σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε ή καλύτερα να υπενθυμίσουμε καθώς ήδη είναι σε ισχύ, πρόσβαση σε παιχνίδια και περιεχόμενο των παραπάνω κονσολών μέσω του PlayStation Store από browser ή την εφαρμογή του PlayStation στα κινητά δεν είναι διαθέσιμη καθώς μετά την ανανέωση του PlayStation Store, τον περασμένο Οκτώβριο, θα συναντήσουμε μόνο παιχνίδια για PS4 και PS5.

Αν μου επιτρέπεται ένα προσωπικό σχόλιο, το κλείσιμο του PlayStation Store στα PS3, PS Vita και PSP φανερώνει ακόμα μία αδυναμία του ψηφιακού περιεχομένου όταν έρχεται σε σύγκριση με το φυσικό (physical copies παιχνιδιών) και τα δικαιώματα που αποκτάμε πάνω σε κάθε αγορά μας. Περισσότερα να είστε σίγουροι ότι θα συζητήσουμε παρέα την ερχόμενη Παρασκευή (2/4) ζωντανά στο νέο Recap στις 20:00 παρά κάτι ως συνήθως, στο κανάλι μας στο YouTube.

Επίσης, μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

More Stories
Call of Duty: Infinite Warfare – Νέο Campaign Trailer με τους Kit Harington και Conor McGregor