Δείτε εδώ το νέο Βίντεο: Η εμπειρία και τα παιχνίδια του νέου PlayStation Plus (Extra/Premium)

TurnOn

Πόσο νομίζετε ότι μπορείτε να αντέξετε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα;


Το TurnOn είναι ένα μοναδικό platformer που μας αφηγείται την ιστορία ενός αξιαγάπητου εξωγήινου πλάσματος στην προσπάθεια του να επαναφέρει το ηλεκτρικό ρεύμα στην πόλη. Όλα, λοιπόν, ξεκίνησαν όταν ένα ατύχημα στον κεντρικό σταθμό διέκοψε την παροχή ρεύματος για μια ολόκληρη πόλη. Βυθισμένη στο σκοτάδι, το χάος δεν άργησε να έρθει. Έτσι, η μικρή ζωντανή σπίθα ταξιδεύοντας μέσα στους αγωγούς ηλεκτρικού προσπαθεί να επαναφέρει το ρεύμα αλλά και την τάξη στην Electro City. Το TurnOn δεν περιέχει εκτενής διαλόγους, αντίθετα η εξέλιξη της ιστορίας του ακολουθεί μια πιο ξεκούραστη οπτική αφήγηση. Θα ταξιδέψετε σε πολλές ενδιαφέρουσες τοποθεσίες, από τα προάστια μέχρι το κέντρο της πόλης, κάθε μια με τις δικές της προκλήσεις και γρίφους για να λύσετε. Χαρακτηριστικό ρόλο παίζουν και τα mini-boss που απαιτούν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης κάθε φορά. Ένα τρελό τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι, ένα αφηνιασμένο τρόλεϊ και μια ρόδα του λούνα παρκ εκτός ελέγχου θα σας προκαλέσουν για να επαναφέρετε την ασφάλεια. Παράλληλα, πολύ θετική εντύπωση άφησαν τα πολύχρωμα επίπεδα σε συνδυασμό με την ζωντανή μουσική επένδυση, που ταιριάζουν απόλυτα στο παιχνιδιάρικο στυλ του τίτλου. Δυστυχώς, το τέλος του μας άφησε με μία δίψα για περισσότερο TurnOn, αφού όλη η εμπειρία διήρκεσε περίπου 3.5 ώρες. Θεωρώ πως είναι λίγο σύντομο και δεν εκμεταλλεύεται πλήρως την πρωτότυπη ιδέα από την οποία και υλοποιείται. Δεν θα ήταν άσχημη μια περιοχή παραπάνω ή ένας level editor, όπου οι φαν θα μοιράζονται τις δημιουργίες τους με την κοινότητα.

11-TurnOn-Screenshot-b10c79084a - Copy

Το gameplay είναι πολύ απλό, χωρίς αυτό να είναι ένα αρνητικό. Αρχικά, ο εύκολος τρόπος χειρισμού σημαίνει πως είναι προσιτό για όλους τους gamers. Δεν θα βρείτε δύσκολους συνδυασμούς, έναν μοχλό για την κίνηση, ένα κουμπί που πηδάει στο επόμενο καλώδιο και ένα που πέφτει στο κάτω. Πραγματικά, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Επιπλέον, η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον ήταν συχνή και ειλικρινά άφηνε ένα συναίσθημα ικανοποίησης όταν ο TurnOn βοηθούσε τον κόσμο με τον τρόπο του. Πέρα από την φωταγώγηση των δρόμων, έσωσε ένα κοριτσάκι από ένα τρομακτικό σκυλί, την ρομαντική βραδιά ενός ζευγαριού αλλά και τις επιχειρήσεις από τους μοχθηρούς εγκληματίες που χρησιμοποίησαν την απουσία ρεύματος για να σπείρουν τον πανικό. Σε κάθε επίπεδο, θα συλλέξετε κεραυνούς και πόντους όταν ενεργοποιείτε μια συσκευή. Στο τέλος θα βαθμολογηθείτε από μία μέχρι τρεις λάμπες, δείτε το σαν αστέρια, ανάλογα με το σκορ σας. Όμως, ένιωσα ότι οι κεραυνοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν “νόμισμα” για να ξεκλειδώσετε επίπεδα, ικανότητες ή concept art. Προσοχή όμως. Αν αγγίξτε έναν κόκκινο κεραυνό θα χάσετε μία από τις τρεις ζωές σας, ενώ με τους πράσινους θα αναπληρώσετε την χαμένη ζωή σας. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω πως το παιχνίδι έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες ανάμεσα τους και τα Ελληνικά, ενώ με μεγάλη μου χαρά αντίκρισα πως η μετάφραση ήταν έγκυρη.

03-TurnOn-Screenshot-b5388a70bf

Σε γενικές γραμμές, το TurnOn χάρισε αρκετά θετικές εντυπώσεις και μοίρασε διασκέδαση καθ’ όλη την διάρκεια του. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που ξεχνάνε πολλοί δημιουργοί είναι το βάθος. Μπορεί να αναφερόμαστε σε 2D platformer, αλλά σε ταξιδεύει και στις τρεις διαστάσεις του χώρου. Να συμπληρώσω πως η Brainy Studio αποτελείται από μόλις 4 άτομα ενώ η δουλειά τους έχει βραβευτεί αρκετές φορές. Για το τέλος άφησα το πιο σημαντικό, το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η ομάδα πίσω από το παιχνίδι. Tο TurnOn είναι εμπνευσμένο από το κίνημα Earth Hour που διοργανώθηκε από την WWF. Απώτερος σκοπός του είναι να μας δείξει ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα απαραίτητο αγαθό στην ζωή μας και χωρίς αυτό υπάρχει μόνο το χάος. Τι θα γίνει αν μια μέρα μείνουμε χωρίς ηλεκτρικό; Ίσως δεν είμαστε τόσο τυχεροί όσο οι κάτοικοι της Electro City που σώθηκαν από το ευγενικό πλασματάκι.

[vc_row][vc_column width=”1/2″]turnon-nuovo-indie-russia-xbox-one-pc[/vc_column][vc_column width=”1/2″]Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για review: Xbox One
Είδος:  Action, Adventure
Κυκλοφορεί για: Xbox One, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1/06/2016
Εκδότρια εταιρία: Brainy Studio LLC
Εταιρία ανάπτυξης: Brainy Studio LLC

Ευχαριστούμε θερμά την Brainy Studio για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του review.

[/vc_column][/vc_row]