Trials Rising

H καλύτερη προσθήκη της σειράς, με αρκετά λάθη…


To Trials Rising κυκλοφόρησε για να μας υπενθυμίσει ότι η άμυαλη διασκέδαση πολλές φορές είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να “σκοτώσουμε” κάποιες ώρες από την ζωή μας. Σε κάποια σημεία το καταφέρνει αριστοτεχνικά σε άλλα πάλι λόγω επιλογών της Ubisoft θυμίζει άλλο ένα Steep που θα “φυτοζωεί” μέχρι να έρθει η στιγμή να κλείσει τις πόρτες του. Πάμε όμως να δούμε τι μπορεί να μας προσφέρει το Trial Rising.

Ξεκινώντας, ο τίτλος είναι το sequel δύο πολύ επιτυχημένων παιχνιδιών που το πρώτο κυκλοφόρησε το 2014 με όνομα Trials Fusion και το δεύτερο το 2016 με όνομα Trial of the Blood Dragon (εννοείται ότι η σειρά έχει τις ρίζες στο Trials HD που κυκλοφόρησε πριν περίπου 10 χρόνια). Τα τρία αυτά παιχνίδια δεν διαφέρουν και πάρα πολύ μεταξύ τους. Πίστες για motocross με πολλές καταστροφές, επικίνδυνες φιγούρες στον αέρα και πολλά βεγγαλικά συνθέτουν ένα τρελό ταξίδι στον κόσμο του Trials Rising. Το περιεχόμενο επίσης είναι πανομοιότυπο με τους προκάτοχους του. Άπειρα courses που θα πρέπει να παρακολουθήσουμε και να περάσουμε, online multiplayer και κάποιες επιλογές co-op μέσα στις οποίες βρίσκουμε το tandem bike mode στο οποίο δύο παίκτες χειρίζονται μία μηχανή με το αποτέλεσμα να είναι τραγελαφικό.

Στα του gameplay το Trials Rising εισάγει νέα στοιχεία όπως τις μπάρες XP. Ξεκινώντας, είμαστε στο πιο εύκολο επίπεδο (Beginner) και προσπαθούμε να γίνουμε γνωστοί μέσω τον διάφορων αγώνων που παίρνουμε μέρος. Κατά την διάρκεια των αγώνων και ανάλογα με τις φιγούρες αλλά και τον χρόνο που θα τερματίσουμε κερδίζουμε και περισσότερο XP. Τα courses παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρακτήρα μας καθώς κάθε φορά που τελειώνουμε επιτυχώς ένα μάθημα ανοίγουν και επιπλέον πίστες στον χάρτη. Μέχρι εδώ όλα καλά, στα 50 level θα φτάσετε αρκετά γρήγορα αν όχι άμεσα, εκεί αρχίζουν τα πρώτα προβλήματα να εμφανίζονται στον τίτλο. Ο παίκτης θα χρειαστεί άπειρες ώρες grind για να συνεχίσει να παίζει και θα οδηγηθεί στην επανάληψη όλων των πιστών μέχρι να μπορέσει να κερδίσει και εκείνο το ελάχιστο XP που είχε αφήσει κάπου 20 πίστες πίσω. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προχωρήσει η εξέλιξή μας στον τίτλο και αυτό προσωπικά με απογοήτευσε. Αν και η διαφορετικότητα και η τρέλα του τίτλου μπορεί να σε κρατήσει σε μια πίστα ή ένα course πολλές ώρες μέχρι να το ολοκληρώσεις τέλεια νομίζω ότι η Ubisoft κάπου έχασε το μέτρο.

Το σύστημα των physics επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο Trials Rising. Αυτή την φορά έχει γίνει επιπλέον ανάπτυξη στην κίνηση του αναβάτη και της μηχανής που ενώ κάποιες φορές μπορεί να αποδειχθεί εκνευριστικό (με την καλή έννοια) είναι πάντα δίκαιο. Ένα ακόμη στοιχείο του παιχνιδιού είναι το avatar του αναβάτη μας, το οποίο θα πρωταγωνιστεί παντού μέσα στον τίτλο. Θα κερδίζουμε συμβόλαια με εταιρίες διαφήμισης, perks, νέες μηχανές, νέες φορεσιές και πολλά άλλα μέχρι να γίνουμε ένας πραγματικός θρύλος του Trials Rising. Και πάλι όμως μέσω αυτών των επιλογών φαίνεται κατευθείαν πόσο πολύ η Ubisoft θέλει να κάνει τον τίτλο ένα live service παιχνίδι με την πολύ κακή έννοια του όρου. Loot boxes και microtransactions έχουν κατακλύσει τον τίτλο με τον παίκτη που θέλει μια μηχανή που έχει βάλει στο μάτι να μένει θεατής μέχρι να σταθεί τυχερός, εκτός και αν έχει πολλές ώρες από την ζωή του που θέλει να επενδύσει στο Trials Rising. Το περίεργο στην επιλογή των loot boxes είναι ότι τα κερδίζουμε μόνο μέσω in-game currency το οποίο κερδίζουμε είτε ολοκληρώνοντας αγώνες και courses είτε μέσω πραγματικών χρημάτων από το store. Στα microtransactions υπάρχει η επιλογή να βλέπεις τι αγοράζεις αλλά δεν μπορείς άμεσα να βρεις την στολή που έχει βάλει στο μάτι εδώ και καιρό. Αυτό από μόνο του θεωρώ ότι θα πρέπει να αλλάξει άμεσα αφού δίνει τέτοιου είδους επιλογές έτσι και αλλιώς.

Αφού σχολιάσαμε τους μηχανισμούς του παιχνιδιού ας δούμε πως τα πάει από πραγματικό gameplay. Σε αυτό το κομμάτι το Trials Rising λάμπει, το στιβαρό gameplay και οι νέοι μηχανισμοί των physics που ανέφερα και πιο πάνω λειτουργούν άψογα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί ενώ υπάρχει τόσο καλή πρώτη ύλη κάνουν τόσο περίεργες επιλογές στην προσπάθεια τους να κάνουν ένα παιχνίδι live service. Η φιλοσοφία του “easy to learn, difficult to master” ξεχειλίζει από κάθε κίνηση του παίκτη μέσα στις πίστες και είμαι σίγουρος ότι θα πιάσετε τον εαυτό σας να έχει μια μορφή εξάρτησης στο να εκτελέσει όσο το δυνατόν καλύτερα την κάθε πίστα και το κάθε stunt. Οι πίστες σε ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και η λεπτομέρεια τους είναι αφοπλιστική. Πολλές φορές έχανα επίτηδες σε μια πίστα για να δω τι συμβαίνει στον πίσω κόσμο από το main event, που είμαι εγώ πάνω στην μηχανή μου. Η Ubisoft αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι μπορεί να δημιουργήσει αριστοτεχνικά οποιοδήποτε κόσμο σκεφτεί και να τον αποδώσει στην καλύτερη του μορφή.

Είναι προφανές ότι σε ένα παιχνίδι όπως το Trials Rising δεν θα μπορούσε να λείπει το competitive multiplayer. Εκεί τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο διασκεδαστικά. Ξεκινήστε προπόνηση στα δάχτυλα και θυμηθείτε ότι η ισορροπία είναι ο βασικότερος κανόνας του Motocross! Από μόνο του το Multiplayer, είτε online είτε co-op, μπορεί να σας δώσει άπειρες ώρες διασκέδασης και το σημαντικότερο είναι ότι ειδικά στο co-op δεν έχετε να αγχωθείτε και για το πως φαίνεστε έτσι ώστε να πέσετε στην “παγίδα” των loot boxes.

Εμφανισιακά το παιχνίδι ακολουθεί τα υψηλά standards τόσο των προηγούμενων τίτλων όσο και της ίδιας της Ubisoft. Εκρήξεις, βεγγαλικά και τρόποι “εκτέλεσης” μας στο τέλος της κάθε πίστας έχουν την τιμητική τους και είναι πάρα πολλοί. Στην όλη εμπειρία προσθέστε ότι στο PlayStation 4 Pro που το έπαιξα αλλά και στο Xbox One X μπορεί να “τρέξει” στα 60 fps. Αυτή η επιλογή από μόνη της κάνει τον τίτλο ακόμη πιο διασκεδαστικό και πιο competitive. Τέλος, θέλω να αναφερθώ στην απίστευτη δουλειά που έχει γίνει στις πίστες αλλά και στο university του παιχνιδιού. Όλα μοιάζουν πανέμορφα και η ζωή που έχει “δοθεί” από τους δημιουργούς είναι άξια θαυμασμού.

Το Trials Rising είναι το καλύτερο παιχνίδι της σειράς. Τα προβλήματα του υπάρχουν στην ανεξήγητη χρήση των loot boxes, των microtransactions και του απύθμενου grinding που χρειάζεται να κάνουμε για να προχωρήσουμε στους κόσμους. Το campaign του “παντρεύεται” αριστοτεχνικά με το gameplay του και από πίστα σε πίστα ο παίκτης μαθαίνει και κάποιον νέο μηχανισμό. Εύχομαι η Ubisoft να κοιτάξει τις λάθος επιλογές του τίτλου και να μπορέσει να τον καταστήσει προσιτό σε ακόμη περισσότερο κοινό καθώς αυτός είναι και ο στόχος του Trials Rising. Το συστήνω σε όσους έχουν παίξει τα προηγούμενα και τα αγάπησαν και σε όσους θέλουν ένα παιχνίδι για να κερδίσουν πάρα πολλές ώρες άμυαλης διασκέδασης. Άλλωστε η τιμή του στα 39.99€ κάθε άλλο παρά απαγορευτική είναι για αυτά που προσφέρει.

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column][vc_column width=”1/2″]

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Racing
Κυκλοφορεί για: PS4Xbox One, Switch και PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26/02/2019
Εκδότρια εταιρία: Ubisoft
Εταιρία ανάπτυξης: Ubisoft

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review.

[/vc_column][/vc_row]
More Stories
To Gears V ψάχνει άτομα να τους χτυπήσει Tattoo ώστε να παίξουν σε διαφημιστικό