Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»

Trackmania Turbo

Το franchise Trackmania μετράει σχεδόν δεκατρία χρόνια ζωής και σαν ιδιαίτερο arcade racing που είναι, έχει βρει “στέγη” από PC μέχρι DS, Wii και PS4. Τελευταία υλοποίηση της γαλλικής Nadeo αποτελεί το Trackmania Turbo το οποίο κυκλοφόρησε από την Ubisoft στις 26 Μαρτίου για PC, PlayStation 4 και Xbox One. Σαν racing παιχνίδι, μπορεί να μην διαθέτει τον τεχνικό τομέα του DriveClub αλλά ο εθιστικός του arcade χειρισμός στοχεύει σε ένα περισσότερο casual κοινό αλλά και σε αυτούς που γαλουχήθηκαν σε αυτή την κατηγορία τη δεκαετία του ’80 και του ’90.

[quote_box_center author=””]Τα events του παιχνιδιού είναι το παν και το Trackmania Turbo δεν στέκεται φειδωλό.[/quote_box_center]

Οι περισσότεροι μπορεί να μην το γνωρίζουν αλλά τα παιχνίδια Trackmania διαθέτουν οπαδούς ανά τον κόσμο και μάλιστα αρκετούς. Αυτοί ξέρουν ακριβώς τι μπορούν να περιμένουν από το Trackmania Turbo, οι υπόλοιποι επιτρέψτε μου να εξηγήσω. Τα επίπεδα ή αλλιώς οι πίστες ή αλλιώς τα events του παιχνιδιού είναι το παν και το Trackmania Turbo δεν στέκεται φειδωλό, προσφέροντας δύο εκατοντάδες από αυτές που τμηματοποιούνται σε τέσσερις ζώνες. ξεχωριστής δυσκολίας η καθεμία. Χρωματικά διαχωρισμένες, ξεκινάμε από την πράσινη, συνεχίζουμε στις μπλε και κόκκινη και καταλήγουμε στη μαύρη. Το παιχνίδι κυρίες και κύριοι δεν είναι εύκολο, τουλαχίστον μετά την εισαγωγή και απαιτεί ακρίβεια στην οδήγηση, αρκετή εξάσκηση και οι οδηγοί πρέπει να μαθαίνουν από τα λάθη τους και να τα διορθώνουν αλλά μόλις καταφέρετε και κερδίσετε το χρυσό μετάλλιο, η αίσθηση ικανοποίησης που θα αποκομίσετε θα σας αποζημιώσει για τις προσπάθειες σας, τον κόπο σας και τα νευράκια σας.

[quote_box_center author=””]Μερικές πίστες δοκιμάζουν τους νόμους της φυσικής και άλλες τους δαμάζουν. [/quote_box_center]

Ανεξαρτήτως περιβάλλοντος που περιστοιχίζει μία πίστα, το Trackmania Turbo προσφέρει πολύ φαντασία και σε αυτό το τομέα, με μερικές πίστες να δοκιμάζουν τους νόμους της φυσικής και άλλες να τους δαμάζουν. Ευφάνταστες και διασκεδαστικές οι περισσότερες, μερικές προσωπικά με σύγχυσαν λίγο παραπάνω απ’ όσο θα ήθελα ή θα μπορούσε να αντέξει η υπομονή μου. Πέρα από το Campaign, το παιχνίδι διαθέτει track editor, ο οποίος εντάξει να μην κρυβόμαστε απαιτεί χρόνο, εξάσκηση και δημιουργικότητα προκειμένου να εξαχθεί ένα ανεκτό αποτέλεσμα. Προϋποθέσεις που δεν πληρούσα γι’ αυτό και η γαλλική εταιρεία προέβλεψε άτομα σαν κι έμενα δίνοντας την επιλογή για αυτόματη δημιουργία random πιστών. Ωραίο χαρακτηριστικό για να μας παρέχεται φρέσκο περιεχόμενο αλλά μην περιμένετε κάποια random αυτοματοποιημένη δημιουργημένη πίστα να φτάσει τα επίπεδα των προ-κατασκευασμένων.

Το Trackmania Turbo είναι προορισμένο να σας εθίσει τόσο στο single player κομμάτι που προ-ανέφερα όσο και στο muliptayer, ανταγωνίζοντας τους φυσικούς και διαδικτυακούς σας φίλους. Ένα χαρακτηριστικό που λατρεύω να βλέπω σε παιχνίδια που μπορούν να το υποστηρίξουν αποτελεί το local co-op και το Trackmania Turbo κάνει τη χάρη όχι μόνο σε μένα αλλά όλους μας, προσφέροντας μέχρι και τετραπλό παιχνίδι από τον καναπέ μας. Στο online τμήμα πέρα από τα διάφορα leaderboards ξεχωρίζει το session όπου συναντώνται εκατό οδηγοί και ναι τίθεστε αντιμέτωποι με 99 ghosts οδηγούς.

Ολοκληρώνοντας, δεν θα ήθελα να παραλείψω ένα ακόμα χαρακτηριστικό που χαίρομαι να βλέπω σε παιχνίδια που μπορούν να το υποστηρίξουν και φυσικά αναφέρομαι στα 60fps, τα οποία τα άτιμα δημιουργούν ένα άρτιο και ευχάριστο σύνολο. Κι όπως σας είπα λίγες γραμμές πιο πάνω μην περιμένετε φαντεζί γραφικά(επιστημονικά τεκμηριωμένος περιγραφικός όρος-δεν-) αλλά από την παλέτα χρωμάτων μέχρι τα frames θα ικανοποιήσουν όσους γοητεύονται από το συγκεκριμένο είδος. Εάν συνδυάσουμε το απαιτητικό μεν εθιστικό single player και το πολύ ενδιαφέρον local co-op αλλά και τη budget αρχική τιμή των 40€ τότε μπορώ να βεβαιώσω στους οπαδούς της σειράς και σε όσους κλείνουν το μάτι με νόημα στην κατηγορία των arcade racers πως δεν πρέπει να προσπεράσουν του Trackmania Turbo.

[vc_row][vc_column width=”1/2″]trackmania-turbo-box-art[/vc_column][vc_column width=”1/2″]Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PlayStation 4
Είδος: Racing
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, Xbox One, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24/03/2016 (Digital Only)
Εκδότρια εταιρία: Nadei
Εταιρία ανάπτυξης: Ubisoft[/vc_column][/vc_row]

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!