Το PS5 UI αναλυτικά

Για ακόμα μια φορά η Sony απο το πουθενά μας έδωσε ενα video στο ιντερνετ σε μορφή State Of Play , που μας δείχνει αναλυτικά το λειτουργικό σύστημα του PS5. Ας αρχίσουμε από τα βασικά στοιχεία του. Το UI τρέχει σε 4K/HDR. Η κονσόλα μπορεί από την στιγμή που θα την ανοίξετε κανονικά (δηλαδή Όχι από rest mode), να είναι μέσα στο παιχνίδι σε μόλις 8 δευτερόλεπτα, χρόνος που είναι πραγματικά εντυπωσιακός.

Αρχικά αυτό που είδαμε στην παρουσίαση του UI ήταν μια νέα κατηγορία που λέγεται “cards” όπου εκεί ο χρήστης στα παιχνίδια που υποστηρίζονται θα μπορεί να αρχίσει απευθείας levels. Με το πάτημα του PS Button μπορεί να ανοίξει μια άλλη νέα δυνατότητα που λέγεται “official game help”, η οποία βοηθάει τον παίκτη να ολοκληρώσει διαφορά objectives δείχνοντας του τι πρέπει να κάνει σε βίντεο η σαν tip. Αξίζει να σημειωθεί πως ο παίκτης μπορεί να παίζει και να έχει ανοιχτό και το βίντεο την ίδια στιγμή όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία. ( Η λειτουργία Official game assist για να λειτουργήσει χρειάζεται συνδρομή στο Ps Plus)

Το περιβάλλον Home του PS5 UI είναι κάτι πολύ όμορφο ειδικά σε . Σε αυτό ο χρήστης βρίσκει σε κάθε παιχνίδι και διαφορετικές πληροφορίες ,στην κατα κάποιο τρόπο “καρτέλα ” που είχαμε δει και στο ps4 αλλά αυτή την φορά φαίνεται εξαιρετικά ανανεωμένη.
Τέλος η εταιρεία μας είπε πως το PS5 είναι ικανό να καταγράψει φωτογραφίες και βίντεο σε 4K και ότι θα υπάρχει άμεση κοινοποίηση σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και Groups.
Εν ολίγοις αυτά είναι τα βασικά κομμάτια του PS5 UI που μπορείτε να δείτε και μόνοι σας στο βίντεο εδώ.
Τώρα μέχρι τις 19 Νοεμβρίου το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε.
More Stories
To Rocksmith 2014 έρχεται στα PS4 και Xbox One