Το νέο Xbox είναι γεγονός: γνωρίστε το Project Scarlett!

Κυκλοφορεί παρέα με το νέο Halo

Η ομάδα πίσω από το Xbox One X είναι υπεύθυνη για το Project Scarlett, την επόμενη κονσόλα Xbox.

Επί σκηνής, ο Phil Spencer μίλησε για το Project Scarlett, την κωδική ονομασία για το επόμενο Xbox.

Δίχως να γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες αναφορικά με τα specs της κονσόλας, έγιναν αναφορές σε τεχνολογίες και εξαρτήματα που δείχνουν ένα τεράστιο άλμα εμπρός για τις κονσόλες.

Αρχικά, ο δίσκος SSD είναι ένα βασικό νέο στοιχείο, που προσφέρει ταχύτατο loading — αλλά η Microsoft δεν σταμάτησε εκεί, και χρησιμοποιεί τον SSD ως Virtual RAM για να βοηθάει και σε περαιτέρω περιοχές, πέραν της απλής φόρτωσης δεδομένων.

Επίσης, θα χρησιμοποιεί GDDR6 RAM, και θα μπορεί να αγγίξει τα 120fps — κάτι που το Xbox One X μπορεί να επιτύχει σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Η κονσόλα θα είναι επίσης ικανή να προβάλλει περιεχόμενο σε 8K ανάλυση, και ειπώθηκε πως θα είναι πολλαπλάσια δυνατότερη από το Xbox One X. Ειπώθηκε, επίσης, πως η AMD είναι υπεύθυνη για τον επεξεργαστή της κονσόλας.

Το cross-platform gaming, εννοώντας μεταξύ συσκευών όπως smartphone και κονσόλα, είναι κάτι βαθιά ριζωμένο στη φιλοσοφία των σχεδιαστών και θα αποτελέσει βασικό στοιχείο της κονσόλας.

Δίχως να σταματάει εκεί, η Microsoft αποκάλυψε πως η κονσόλα θα υποστηρίζει όλα τα αξεσουάρ του Xbox One, καθώς και θα υποστηρίζει backwards compatibility 4 γενεών — αυτό συνεπάγεται τα πάντα από το πρώτο Xbox, το Xbox 360 έως και το Xbox One.

Τέλος, η κονσόλα αναμένεται να κυκλοφορήσει την γιορτινή περίοδο του 2020, παρέα με το Halo Infinite. 18 χρόνια αργότερα, η Microsoft θα επιχειρήσει ξανά λανσάρισμα κονσόλας με Halo, από το οποίο είδαμε ένα ολόφρεσκο trailer με γραφικά in-engine που… μου έριξε τα σαγόνια στο πάτωμα.

Αναμένουμε περισσότερα νέα και συγκεκριμένα στοιχεία για την κονσόλα, όμως αν το trailer του Halo Infinite αποτελεί πραγματικό δείγμα των ικανοτήτων της, τότε το 2020 αναμένεται λαμπρό.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Το πολυαναμενόμενο Spiderman για το PS4 θα είναι στην E3