Το νέο RPG studio Archetype Entertainment, ο Lead Writer του Mass Effect και τα πυρά προς την BioWare

είπε κανείς sci-fi rpg;

Το Archetype Entertainment είναι ένα νέο Rpg Studio που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 υπό την στέγη της Wizards of the Coast (publisher του Magic: The Gathering και Dungeons and Dragons).  Στο τιμόνι βρίσκονται 2 πρώην στελέχη της BioWare, o James Ohlen (Baldur’s Gate, Dragon Age: Origins, Kotor) και ο Chad Robertson (επικεφαλής των live services του Anthem). Και οι 2 πιστοί στη τέχνη τους σκοπεύουν να μας φέρουν ένα νέο sci-fi Rpg.

Όπως διαβάζεται εξάλλου το όραμα της Archetype Entertainment από το επίσημο Site:

“Πιστεύουμε ότι πάντα θα υπάρχει θέση για story-driven roleplaying game που τοποθετούν τον παίκτη στο επίκεντρο μίας επικής αφήγησης με ουσιώδες επιλογές που φέρνουν αντίκτυπο. Φτιάχνουμε παιχνίδια που αντιπροσωπεύουν αυτό το κοινό”

Η τελευταία όμως προσθήκη στο Roster του Studio είναι ο Drew Karpyshyn, o Lead Writer πίσω από το Mass Effect που συνεργάστηκε με τη BioWare στο παρελθόν έως και την δεύτερη αποχωρησή του τον Μάρτιο του 2018. Στην Archetype Entertainment θα εργαστεί προφανώς πάλι ως Lead Writer και είχε δύο – τρία πράγματα να πει στο προσωπικό του ιστολόγιο για αυτό. Μιλάει για το πάθος του και την μαγεία της BioWare που θεωρεί ότι χάθηκε μέσα στο χρόνο.

“Ευτυχώς για μένα, έχω μια άλλη ενασχόληση τώρα. Είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι είμαι ο Lead Writer του Archetype Entertainment Studio! … και έχω να υπάρξω τόσο ενθουσιασμένος που δουλεύω σε ένα Project πολύ καιρό! …. Βρισκόμουν εδώ και είκοσι χρόνια στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών. Όταν ξεκίνησα στην BioWare, όλα ήταν φρέσκα και συναρπαστικά. Ήταν μια δουλειά των ονείρων – ταλαντούχοι άνθρωποι που δούλευαν μαζί για να δημιουργήσουν επικά παιχνίδια όπως το Baldur’s Gate, το KOTOR, το Mass Effect και το Dragon Age. Αλλά καθώς μεγάλωνε η BioWare και έγινε πιο επιτυχημένη, τα πράγματα άλλαξαν. Έχουμε γίνει πιο εταιρικό (Corporate). Ήμασταν λιγότερο ικανοί να φτιάξουμε ό, τι αγαπούσαμε και οι ομάδες προωθήθηκαν για να δημιουργήσουν παιχνίδια βασισμένα στην έρευνα αγοράς αντί για τα δημιουργικά μας ένστικτα και πάθη. Η δουλειά των ονείρων μου έγινε απλά δουλειά και έχασα τον ενθουσιασμό και τον ενθουσιασμό που είχα κάποτε.

Αλλά τώρα, το πάθος μου αναζωπυρώθηκε. Η αίσθηση στο Archetype Entertainment Studio μου θυμίζει τις πρώτες μου μέρες στην BioWare. Μπορώ να νιώσω τη μαγεία στον αέρα. Και παρόλο που δεν μπορώ να πάρω πάρα πολύ βαθιά τις λεπτομέρειες για το τι δουλεύουμε ακόμα, δημιουργούμε ήδη αρκετό ενθουσιασμό στον κλάδο.

Ξέρω ότι έχουμε μεγάλα παπούτσια για να γεμίσουμε. Με τη BioWare, ήμουν μέρος μιας κληρονομιάς που θα αντέξει για πάντα. Δημιουργήσαμε μερικές από τις πιο αγαπημένες CRPGs των τελευταίων δύο δεκαετιών. Αλλά πραγματικά πιστεύω ότι στο Archetype Entertainment Studio έχουμε το ταλέντο και την ευκαιρία να κάνουμε κάτι εξίσου εκπληκτικό!

Αυτό το ταξίδι αρχίζει μόνο και ξέρω ότι θα είναι μακρύ και δύσκολο. Αλλά για πρώτη φορά σε μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν μπορώ να περιμένω να ταξιδέψω ξανά αυτό το μονοπάτι!”

Εμείς ως λάτρεις των Rpg αυτού του είδους έχουμε τα μάτια μας καρφωμένα στο μέλλον της Archetype Entertainment.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

More Stories
ΤΑ SINGLE PLAYER GAMES ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ + GIVEAWAY | #RECAP 30