Το iPhone 12 Pro κοστίζει στην Apple $406

Οι Ιάπωνες ειδικοί στην αποσυναρμολόγηση, Fomalhaut Techno Solutions, έβγαλαν την αναφορά τους για το κόστος των υλικών (bill of materials) των iPhone 12 και iPhone 12 Pro, δίνοντάς μας κατά προσέγγιση το πόσο κοστίζει στην Apple η κατασκευή των δύο ναυαρχίδων της.

Το iPhone 12, λοιπόν, κοστίζει στην εταιρεία $373 ενώ το ακριβότερο iPhone 12 Pro ανέρχεται στα $406. Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple αξιώνει για τις κορυφαίες της συσκευές 969 ευρώ (στην Ελλάδα) για το “12άρι” με έκδοση 64GB ενώ το “Pro” κοστολογείται στα 1229 ευρώ και, φυσικά, αναφερόμαστε στην βασική έκδοση των 128GB.

Τα πιο ακριβά εξαρτήματα των συσκευών είναι οι OLED οθόνες της Samsung που υπολογίζονται γύρω στα 70 δολάρια το κομμάτι ενώ το 5G modem X55 της Qualcomm κοστίζει στην Apple 90 δολάρια. Το κόστος παραγωγής του Α14 Bionic λέγεται ότι ανέρχεται στα 40 δολάρια ενώ τη λίστα με τα ακριβότερα επιμέρους εξαρτήματα κλείνουν η μνήμη RAM ($12,8) και ο αποθηκευτικός χώρος ($19,2). Οι αισθητήρες της Sony που χρησιμοποιεί η Apple στην κάμερα των iPhones κοστίζουν στην εταιρεία περίπου 7,4 με 7,9 δολάρια ανά μονάδα,

Είναι γεγονός ότι οι τιμές των κορυφαίων smartphones όλων των εταιρειών έχουν ανέβει πάρα πολύ ενώ το κόστος κατασκευής των συσκευών τους είναι 3 και 4 φορές μικρότερο. Όπως είναι λογικό η κάθε εταιρεία κοιτάει το κέρδος της και όσο υπάρχει αύξηση στους τζίρους τόσο θα εξακολουθούν αυτές οι πρακτικές.

 

Επίσης, μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

 

Πηγή