Το Huawei Mate 40 ίσως είναι το τελευταίο flagship με Kirin SoC.

Ο CEO της Huawei, Richard Yu, μίλησε στο China Information Technology Summit 2020 για τα επερχόμενο Mate 40 smartphones της εταιρείας, για το επόμενο κορυφαίο chipset κατασκευής Huawei αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο να προμηθεύσει τα προϊόντα της εξαιτίας του εμπορικού “πολέμου”.

Ο Kirin 1000 αναμένεται να ανακοινωθεί στην IFA που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και μετά να τοποθετηθεί στη σειρά Mate 40. Πρόκειται για ένα chip των 5nm που θα κατασκευάσει η TSMC και θα είναι βασισμένο στον πυρήνα Cortex-A78. Όπως όλα δείχνουν, όμως, τα Μate 40 πρόκειται να είναι τα τελευταία τηλέφωνα που θα χρησιμοποιούν επεξεργαστή Kirin.

Οι Η.Π.Α αναμένεται να μπλοκάρουν την TSMC ώστε να μην κατασκευάσει SoCs για την Huawei ξεκινώντας από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Πριν γίνει αυτό η Huawei θα μπορεί να εξασφαλίσει αρκετά chips για περισσότερα από 15 εκατομμύρια Μate 40 smartphones. Για την εταιρεία, αυτός ο αριθμός είναι αρκετός αλλά έπειτα θα σταματήσει αυτή η προμήθεια και θα χρειαστεί να βρεθούν νέες πηγές για επεξεργαστές.

Ο Yu αναφέρει ότι στο πρώτο μισό του 2020 η Huawei απέστειλε 105 εκατομμύρια smartphones. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του ξεπέρασε την Samsung όσον αφορά στις μονάδες που απεστάλησαν το δεύετερο τέταρτο του χρόνου.

Όσον αφορά στις επερχόμενες ναυαρχίδες της Huawei, τέσσερα μοντέλα αναμένεται να ανακοινωθούν. Το Μate 40, το Mate 40 Pro, το Mate 40 Pro+ και ένα Porsche Design.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

 

Πηγή

More Stories
5 video games που θα θέλαμε να βγούν σε ταινίες (Video)