Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Οι ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΕΣ των TGA 2023 και το νέο God of War Ragnarök: Valhalla | Game Recap #148»
Xbox
Xbox

Το FTC αντεπιτίθεται στη νίκη της Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard

Το σήριαλ... συνεχίζεται!

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) φαίνεται πως δεν τα παρατάει χωρίς μάχη. Αφού έχασε τη μάχη στο δικαστήριο  κατά της  εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, ο κυβερνητικός φορέας υπέβαλε επίσημα έφεση.

Η απόφαση του δικαστηρίου υπέρ της εξαγοράς της εταιρείας ουσιαστικά σημαίνει ότι μπορεί να προχωρήσει, αν και ο βρετανικός επόπτης ανταγωνισμού, CMA, εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο. Ωστόσο, η προσφυγή της FTC σημαίνει ότι έχει τώρα την ευκαιρία να πείσει το εφετείο ότι η απόφαση ήταν λανθασμένη.

Σε μια δήλωση στο The Verge, ο Brad Smith της Microsoft ανέφερε «Είμαστε απογοητευμένοι που το FTC συνεχίζει να επιδιώκει αυτό που έχει καταστεί αποδεδειγμένα αδύναμο και θα αντιταθούμε στις περαιτέρω προσπάθειες για καθυστέρηση της δυνατότητας να προχωρήσουμε μπροστά».

Όπως αναφέρθηκε, αυτή η νομική μάχη στις ΗΠΑ δεν είναι το μόνο πράγμα που αντιμετωπίζει η Microsoft. Το Βρετανικό CMA επιμένει στην απόφασή του να μπλοκάρει τη συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της εταιρείας και της ρυθμιστικής αρχής βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Και, για να μην ξεχνάμε, ούτε ο Καναδάς είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τη συγχώνευση, αν και δεν έχει λάβει ακόμη σημαντικά μέτρα εναντίον της.

Όλη αυτή η δοκιμασία φαίνεται πως απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει και αναμένουμε ότι θα είναι εξίσου εξαντλητική μέχρι να ολοκληρωθεί ή να ακυρωθεί η συμφωνία.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!