Το Facebook θα ενσωματώσει τα μηνύματα του Messenger, του WhatsApp και του Instagram

Πάνω σε μία πολύ σημαντική κίνηση εργάζεται η εταιρεία του Facebook που προσπαθεί να ενσωματώσει τις υπηρεσίες μηνυμάτων από τρεις διαφορετικές εφαρμογές! Οι εφαρμογές αυτές είναι το Messenger, το Instagram και το WhatsApp.

Τα applications αυτά δεν θα ενωθούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως αυτόνομες εφαρμογές αλλά ο σκοπός των υπευθύνων ανάπτυξης είναι να μπορούν οι χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω και των τριών υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Σύμφωνα με το New York Times, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει ουσιαστικά να ξαναγραφτούν τα συγκεκριμένα apps από την αρχή κάτι που θα πάρει χρόνο και θα απασχολήσει πάρα πολλούς εργαζομένους του Facebook.

O σκοπός του Mark Zuckerberg είναι και οι τρεις εφαρμογές να συμπεριλάβουν κρυπτογράφηση στα μηνύματα όταν θα τελειώσει η ενσωμάτωση των υπηρεσιών των εφαρμογών στα τέλη του 2019 με αρχές του 2020. Προς το παρόν μόνο το WhatsApp έχει πολλαπλή κρυπτογράφηση για όλες τις συνομιλίες.

Το πώς θα δουλεύει το chat μεταξύ των apps και αν θα είναι εύχρηστο κάποιος που έχει μόνο Ιnstagram να συνομιλεί με κάποιον που έχει μόνο WhatsApp για παράδειγμα, μένει να το δούμε στην πράξη αλλά φαίνεται ότι ήρθε να βοηθήσει όλους αυτούς που χρησιμοποιούν διαφορετικά applications για να συνομιλούν με τους φίλους τους.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

More Stories
Το νέο παιχνίδι του Hideo Kojima έκλεψε την παράσταση στην συνέντευξη τύπου της Sony