Το Facebook αναστέλλει τις προεγκατεστημένες εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα της Huawei

Η Facebook Inc δεν επιτρέπει πλέον την προεγκατάσταση των εφαρμογών της στα τηλέφωνα της Huawei, πράξη που αποτελεί  το τελευταίο χτύπημα για τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα καθώς αγωνίζεται να διατηρήσει τις δραστηριότητές της στη θέση της απαγόρευσης των ΗΠΑ για την αμερικανική αγορά.

Οι πελάτες που έχουν ήδη τηλέφωνα Huawei θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις, δήλωσε η εταιρεία Facebook. Ωστόσο, τα νέα τηλέφωνα της Huawei δεν θα είναι πλέον σε θέση να έχουν προεγκατεστημένες τις εφαρμογές Facebook, WhatsApp και Instagram.

Οι πωλητές smartphone εισάγουν συχνά επιχειρηματικές προσφορές για να προεγκαταστήσουν δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Facebook. Οι εφαρμογές, όπως το Twitter και το Booking.com, έρχονται επίσης προεγκατεστημένες σε τηλέφωνα Huawei σε πολλές αγορές.

Η κίνηση από το Facebook επιβραδύνει τις προοπτικές πωλήσεων για την Huawei, της οποίας ο τομέας των smartphones έγινε η μεγαλύτερη πηγή των εσόδων της, πέρυσι, με ισχυρή ανάπτυξη στην Ευρώπη και την Ασία.

 

H Google δήλωσε νωρίτερα ότι δεν θα παρέχει πλέον λογισμικό Android για τα τηλέφωνα Huawei μετά από μια παράταση 90 ημερών που χορηγείται από την αμερικανική κυβέρνηση και λήγει τον Αύγουστο. Αλλά το Playstore της Google και όλες οι εφαρμογές Google θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες για τα τρέχοντα μοντέλα των κινητών τηλεφώνων της Huawei, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν ακόμη αποσταλεί ή ακόμα κατασκευαστεί. Η απαγόρευση του Facebook, αντίθετα, δεν ισχύει για οποιοδήποτε τηλέφωνο της Huawei που δεν έχει ακόμη αποχωρήσει από το εργοστάσιο.

Οι αγοραστές των σημερινών τηλεφωνικών μοντέλων Huawei που δεν έχουν προεγκατεστημένο το Facebook θα μπορούν να το κατεβάσουν από το Google Playstore. Οι μελλοντικές εκδόσεις των τηλεφώνων της Huawei, ωστόσο, δεν θα έχουν πρόσβαση στο Google Playstore και τις εφαρμογές της, εκτός εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλάξει την στάση της.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

Πηγή

 

More Stories
Peaky Blinders: Έχουμε την επίσημη ημερομηνία επιστροφής τους